Identifikujte sumnjivim porukama u Outlook.com i programa Outlook na vebu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste sprečili phishing poruka dospe poštansko sanduče, Outlook.com i Outlook na vebu proverite da li pošiljalac koji kažu da su i označavanje sumnjivih poruka kao neželjene e-pošte.

Važno: Kada je poruka označena kao phishing prevara, Outlook.com i Outlook na vebu prikaže upozorenje na vrhu stranice, ali i dalje može da se otvori sve veze u poruci.

Kako da identifikujete sumnjivu poruku u prijemnom poštanskom sandučetu?

Outlook.com i Outlook na vebu prikazuju indikatori kada Pošiljalac poruke ili ne mogu da se identifikujete ili identitet se razlikuje od videćete od adresu.

 • Vidite „?” na slici pošiljaoca

  Kada Outlook.com i Outlook na vebu ne može da potvrdi identiteta pošiljaoca e-pošte potvrde identiteta tehnikama, prikazuju „?” na fotografiji pošiljaoca.

  Neovlašćene pošiljaoca u programu Outlook

 • Ne svaku poruku koju ne uspe da potvrde identitet je zlonamerni. Međutim, trebalo bi da pazite o interakcija sa porukama koje ne potvrđuju ako ne prepoznajete pošiljaoca. Ili, ako prepoznate pošiljaoca koji obično nema na '?' u pošiljaoca sliku, ali odjednom početak vide, to može biti znak pošiljaoca koji se prevarantska.

 • Adresu pošiljaoca razlikuje se od stavki koje se pojavljuju u adresi od

  Često, e-adresu u poruku vidite se razlikuje od videćete od adresu. Ponekad prevarantskih pokušajte da vas navede na pomisao koje je neko osim koji su pošiljalac.

  Kada Outlook.com i Outlook na vebu otkriti razlika između stvarnu adresu pošiljaoca i adrese na od adrese, prikazuju stvarni pošiljaoca pomoću putem oznaku, koji će biti podvučen.

  Snimak ekrana na putem oznake

  U ovom primeru, slanje domen „suspicious.com” je proveriti identitet, ali pošiljalac stavljate „unknown@contoso.com” od adresu.

  Ne svake poruke sa oznakom putem sumnjiva. Međutim, ako ne prepoznaje poruke sa oznakom putem , treba da bude u oprezni interakcija sa njima.

  U Outlook.com beta i novi Outlook na vebu, možete zadržati pokazivač kursor iznad imena ili adrese na listi poruka da biste videli svoje e-adresu, bez potrebe da biste otvorili poruku pošiljaoca.

  Snimak ekrana kursor zadržite pokazivač na ime pošiljaoca

  Kako da znate ako koristite Outlook.com beta ili novi Outlook na vebu? Potražite u sledećim primerima:

  AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

  AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

  Snimak ekrana gornjeg levog ugla Outlook.com beta poštanskog sandučeta

  Koristite Outlook.com beta ili novi Outlook na vebu.

  Snimak ekrana gornjeg levog ugla klasičnog Outlook.com poštanskog sandučeta

  Koristite klasični Outlook.com ili Outlook na vebu.

Najčešća pitanja

Za „?” na slici pošiljaoca:Outlook.com zahteva da prođe poruku ili SPF ili DKIM potvrde identiteta. Više detalja potražite u članku Podešavanje SPF u sistemu Office 365 pomoć pri sprečavanju lažnog i Korišćenje DKIM radi provere valjanosti odlazne e-pošte poslate sa vašeg prilagođenog domena u usluzi Office 365

Za oznaku putem : ako domen od adresu se razlikuje od imena domena u DKIM potpis ili na SMTP e-poruka od, Outlook.com prikazuje domena na jedan od ta dva polja (bila DKIM potpis).

Ne možete da zamenite ovih svojstava.

Za „?” na slici pošiljaoca: Kao pošiljaoca, trebalo bi da potvrde identitet poruku sa SPF ili DKIM.

Za oznaku putem : Kao pošiljaoca, uverite se da je domen u DKIM potpis ili na SMTP e-poruka od je isto kao ili je poddomena domena, od adresu.

Ne nužno. Outlook.com i Outlook na vebu možda druga svojstva u poruci da potvrde identitet pošiljaoca.

Srodne teme

Zaštitite Outlook.com naloga e-pošte
baviti zloupotreba, phishing, odnosno lažnog u Outlook.com
filtera neželjene e-pošte i bezvredne e-pošte u programu Outlook na vebu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×