HYPERLINK (funkcija HYPERLINK)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije HYPERLINK u programu Microsoft Excel.

Opis

Funkcija HYPERLINK kreira prečicu koja prelazi na drugu lokaciju u trenutnoj radnoj svesci ili otvara dokument uskladišten na mrežnom serveru, sa intranetili sa Internetom. Kada kliknete na ćeliju koja sadrži hipervezu funkciju, Excel prelazi na lokaciju na listi ili otvara dokument koji ste naveli.

Sintaksa

Hiperveza (lokacija_veze, [prepoznatljivo_ime])

Sintaksa funkcije HYPERLINK ima sledeće argumente:

  • Lokacija_veze    Obavezno. Putanja i ime datoteke dokumenta koji treba otvoriti. Lokacija_veze može da se odnosi na mesto u dokumentu – kao što je određena ćelija ili imenovani opseg u Excel radnom listu ili radnoj svesci ili na obeleživač u Microsoft Word dokumentu Putanja može da vodi do datoteke uskladištene na čvrstom disku. Putanja može da bude i putanja u formatu Universal Naming Convention (UNC) na serveru (u programu Microsoft Excel za Windows) ili putanja uniformnog lokatora resursa (URL) na internetu ili na intranet mreži.

    Napomena   Excel Online Funkcija HYPERLINK važi samo za veb adrese (URL adrese). Lokacija_veze može da bude tekstualna niska zatvorena u navodnicima ili referenca na ćeliju koja sadrži vezu kao tekstualnu nisku.

    Ako skok naveden u parametru lokacija_veze ne postoji ili ne može da se dođe do njega, pojavljuje se greška kad kliknete na ćeliju.

  • Prepoznatljivo_ime    Opcionalno. Te tekstualna ili numerička vrednost veze prikazana u ćeliji. Parametar prepoznatljivo_ime se prikazuje plavom bojom i podvučeno. Ako je argument prepoznatljivo_ime izostavljen, ćelija kao tekst veze prikazuje argument lokacija_veze.

    Prepoznatljivo_ime može da bude vrednost, tekstualna niska, ime ili ćelija koja sadrži tekst ili vrednost veze.

    Ako parametar prepoznatljivo_ime daje vrednost greške (na primer #VALUE!), ćelija umesto teksta veze prikazuje grešku.

Primedba

U programu Excel za računare, da biste izabrali ćeliju koja sadrži hipervezu bez prelaska na odredište hiperveze, kliknite na ćeliju i držite pritisnut taster miša dok pokazivač ne postane unakrsnog Excel kursor za biranje , a zatim otpustite taster miša. U Excel Online, izaberite ćeliju tako što ćete kliknuti na nju kada se pokazivač pretvori u strelicu; Pređi na odredište hiperveze tako što ćete kliknuti kada se pokazivač pretvori pokazivačkog ruke.

Primeri

Primer

Rezultat

=HYPERLINK(„http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx“, „Kliknite za izveštaj“)

Otvara radnu svesku sačuvanu na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija prikazuje tekst „Kliknite za izveštaj" kao tekst veze.

=HYPERLINK(„[http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx]Godišnje!F10“, D1)

Kreira hipervezu koja vodi do ćelije F10 na radnom listu Godišnje u radnoj svesci koja je sačuvana na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija na radnom listu koja sadrži hipervezu prikazuje sadržaj ćelije D1 kao tekst veze.

=HYPERLINK(„[http://example.microsoft.com/report/budget report.xlsx]'Prvi kvartal'!Zbir odeljenja“, „Kliknite da biste videli zbir odeljenja u prvom kvartalu")

Kreira hipervezu koja vodi do opsega Zbir odeljenja na radnom listu Prvi kvartal u radnoj svesci koja je sačuvana na lokaciji http://example.microsoft.com/report. Ćelija na radnom listu koja sadrži hipervezu prikazuje tekst „Kliknite da biste videli zbir odeljenja u prvom kvartalu“ kao tekst veze.

=HYPERLINK(„http://example.microsoft.com/Annual Report.docx]Kvartalni profit“, „Izveštaj o kvartalnom profitu")

Da biste kreirali hipervezu ka određenoj lokaciji u Word datoteci, morate da koristite obeleživač da biste definisali lokaciju na koju želite da pređete u datoteci. Ovaj primer kreira hipervezu ka obeleživaču Kvartalni profit u datoteci Godišnji izveštaj.doc koji je sačuvan na adresi http://primer.microsoft.com.

=HYPERLINK(„\\FINANSIJE\Instrukcije\1stqtr.xlsx“, D5)

Prikazuje sadržaj ćelije D5 kao tekst veze u ćeliji i otvara radnu svesku koja se nalazi u deljenom resursu Instrukcije na serveru FINANSIJE.

=HYPERLINK(„D:\FINANSIJE\1stqtr.xlsx“, H10)

Otvara radnu svesku 1. kvartal koja je uskladištena u direktorijumu Finansije na disk jedinici D i prikazuje numeričku vrednost koja je uskladištena u ćeliji H10.

=HYPERLINK(„[C:\My Documents\Moja sveska.xlsx]Ukupne vrednosti“)

Kreira hipervezu ka oblasti Ukupne vrednosti u drugoj (spoljnoj) radnoj svesci, Moja sveska.xlsx.

= HYPERLINK("[Book1.xlsx]Sheet1! A10 „,” idi na listu List1 > A10”)

Da biste skočili na drugoj lokaciji u trenutnom radnom listu, uključite i ime radne sveske i ime radnog lista kao što je ovaj, gde je List1 je trenutni radni list.

= HYPERLINK("[Book1.xlsx]January! A10 „,” idi na januar > A10”)

Da biste skočili na drugoj lokaciji u trenutnom radnom listu, uključite i ime radne sveske i ime radnog lista kao što je ovaj, gde je januar je drugi radni list u radnoj svesci.

= HYPERLINK (ĆELIJA (”„Adresa januar! A1), "Idite na januar > A1”)

Da biste skočili na drugoj lokaciji u trenutnom radnom listu bez korišćenja referencu na potpuno određeno radni list ([Book1.xlsx]), možete da koristite ovu opciju, gde je CELL("address") daje ime trenutne radne sveske.

=HYPERLINK($Z$1)

Da biste brzo ažurirali sve formule na radnom listu koje koriste funkciju HYPERLINK sa istim argumentima, možete da postavite cilj veze u drugu ćeliju na istom ili drugom radnom listu i da zatim upotrebite apsolutnu referencu ka toj ćeliji kao parametar lokacija_veze u HYPERLINK formulama. Promene koje napravite na cilju veze odmah će se odraziti u HYPERLINK formulama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×