How to navigate PerformancePoint dashboards and explore data

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada pogledate PerformancePoint kontrolne table na SharePoint lokaciji, možda ćete videti jednu ili nekoliko stavki na njoj. Obično, ali ne i uvek, na kontrolnoj tabli sadrži rezultata, a neke filtere, grafikoni i koordinatne mreže. Svaki izveštaj i rezultati se postavlja na kontrolnoj tabli kao Veb segment. Možete kretati izveštaja ili izvršavanje radnje u Veb segmentu samu. Kontrolna tabla može da sadrži više od jedne stranice.

Na kontrolnoj tabli u dolenavedenom primeru prikazuje filtera, veze ka više stranica rezultata, analitički trakasti grafikon, KPI Detalji izveštaja i kružnog grafikona. Svaki rezultate i izveštaj je u zasebnom Veb segment, svaka sa posebnom meni. Kontrole za svaki Veb segment su na stranici Kontrolna tabla označeno simbol padajućeg menija ( Drop-down symbol for a dashboard Web control ).

U nekim slučajevima, radnje koje možete preduzeti u jednom Web segmentu utiče na rezultate koje vidite u drugom veb segmentu. U sledećem primeru, rezultate koje vidite u izveštaju O KPI primenjuju se na stavki (računari – ciljne iznos) koja je istaknuta u Iznosa prodaje rezultata.

PerformancePoint dashboard that displays a scorecard and a related KPI Details report

Možete lako da pregledate i istraživanje podataka pomoću rezultate i izveštaje koji se nalaze na kontrolnu tablu. Možete da prelazite nadole (ili nagore) u rezultate i analitičkih grafikona i koordinatne mreže da biste videli niže (ili više) nivoa detalja i da promenite prikaz podataka u izveštajima. Ovo je korisna kada želite da vidite više informacija nego što se trenutno prikazuje na kontrolnoj tabli. Takođe, možete da svaki izveštaj videli u posebnom prozoru, ih izvezete u programu PowerPoint ili ih izvezete u programu Excel.

U ovom članku

Idite na kontrolnoj tabli

Kretanje na kontrolnoj tabli

Interakcija sa rezultate i izveštaje

Premeštanje između stranice kontrolne table

Kontrolisanje moje prikaza rezultata ili izveštaja

Korišćenje filtera da biste videli samo podatke koji su vam potrebni

Koristite meni "Veb segmenata"

Istraživanje podataka na kontrolnoj tabli

Korišćenje izveštaja priručnog menija

Opozivanje promena za grafikon koji je otvoren u novom prozoru pregledača

Uspostavi početne vrednosti prikaza izveštaja

Video zapis: istraživanje podataka u PerformancePoint izveštajima i rezultatima

Idite na kontrolnoj tabli

Pravi stepen PerformancePoint kontrolne table leži u njegov interaktivnosti. Kretanje na kontrolnoj tabli i ispituje svaki rezultate i izveštaj, možete videti detaljna sliku u vašoj organizaciji performansi.

Kretanje na kontrolnoj tabli

Koristite kursor da biste izabrali rezultatima ili izveštaj koji želite da se fokusirate na. Ako stranica kontrolne table je veći od prozoru pregledača, koristite vertikalno ili horizontalno traka za pomeranje da biste se premestili na kontrolnoj tabli nagore i nadole ili nalevo i nadesno. Kliknite desnim tasterom miša izveštaj da biste videli njen priručnog menija. Primer ispod prikazuje priručni meni za analitički grafikon.

Right-click menu on a PerformancePoint bar chart

Interakcija sa rezultate i izveštaje

Većina izveštaji imaju neke nivo interaktivnosti. Na primer, ako izaberete stavku odeljka kružnog grafikona, novi kružni grafikon možda otvorili, prikazuju detaljnije podatke o odeljku koju ste kliknuli. Ako kliknete na ćeliju na rezultat koji ima povezani izveštaj sa podacima o KPI, naKPI detaljiizveštaj ažurira i prikazuje detalje koji se odnose samo na izabrane ćelije. KPI detaljiizveštaja u sledećem primeru prikazuje rezultate za RAČUNARE, sa izabranom stavkom u povezanih rezultata.

PerformancePoint scorecard and related KPI Details Report

Vrh stranice

Premeštanje između stranice kontrolne table

Ako kontrolne table sadrži više od jedne stranice, možete da premestite sa jedne stranice na drugu tako što ćete kliknuti na veze na stranici na vrhu stranice kontrolne table. Na kontrolnoj tabli u primeru prikazanom na početku ovog članka ima tri stranice: Iznosa prodaje, Prodaja marginei prvih skladišti i proizvodi. Veze za te stranice su na samom vrhu kontrolne table, pored imena kontrolne table. Trenutne stranice uvek prikazan je puna tekst, za razliku od drugih stranica prikazane su u tekst.

Vrh stranice

Kontrolisanje moje prikaza rezultata ili izveštaja

Svaki simbol padajućeg menija Drop-down symbol for a dashboard Web control na kontrolnu tablu je pokazatelj meni ili druge kontrole, kao što su filtera, je dostupna.

Korišćenje filtera da biste videli samo podatke koji su vam potrebni

Kada prvi put otvorite kontrolnu tablu koja sadrži filtere, se nalazite u prikazu koji je zasnovan na početni filtera izbore, ali možete da promenite prikaz pomoću filtera kontrole. Primer ispod prikazuje dva filtera za vreme i drugu za proizvode. Možete da promenite vremefilter tako što ćete kliknuti na simbol padajućeg menija Drop-down symbol for a dashboard Web control . Ovo prikazuje listu sve moguće opcije za taj filter. Ako odaberete drugu vremenskog perioda, sve povezane izveštava o ispravci kontrolne table da biste prikazali informacije za tu godinu. Izbor u dolenavedenom primeru je „godina”.

Da biste suzili prikaza i dalje možete da filtrirate prikaz samo za proizvod koji vas zanima ili možete da uporedite performanse određene proizvoda u svim dostupnim proizvodima. U ovom primeru, sve je izabran i računara itakođe su izabranekamere i kamkorderi . Korisnik tako što ćete izvršiti ove izbore, možete da uporedite performanse računara prodaje i prodaje kamere i kamkorderi godinu dana protiv performanse sve prodaja po proizvodima.

Dialog box showing "All," "Computers," and "Cameras & Camcorders" selected

Savet: Ako želite da prikažete podatke za sve proizvode, izaberite stavku sve. Ako želite da prikažete samo određene proizvode, opozovite izbor u polju za potvrdu sve i izaberite samo proizvoda ili proizvoda koja vas zanima.

Vrh stranice

Koristite meni "Veb segmenata"

Svaki Veb segment ima sopstvenu meni. Kliknite na padajući meni simbol Drop-down symbol for a dashboard Web control u gornjem uglu Veb segment da biste videli opcije koje se odnose na Veb segment. Primer ispod prikazuje dostupne kontrole za rezultata. Možete da biste ga otvorili u novom prozoru ga ponovo postavili na njenu originalnu prikaz i, u zavisnosti od tipa izveštaja, izvoz u PowerPoint ili Excel. Ako imate odgovarajuće dozvole, možete da koristite sledeće kontrole da biste izbrisali rezultatima, izmenite ili promena veze. Otvori u novom prozoru je vrlo korisno kontrolu zato što omogućava da radite sa izveštajem u izolacije, upravljanje čarobnjakom bez menjanja originalni prikaz kontrolne table i vidite ga detaljnije.

Sledeći primer prikazuje meni Veb segment za rezultata.

PerformancePoint scorecard with right-click menu exposed

Vrh stranice

Istraživanje podataka na kontrolnoj tabli

Na kontrolnoj tabli može da sadrži jednu ili više rezultata i druge izveštaje. Šta možete da uradite u svakom izveštaju zavisi od vrste izveštaja je. Više informacija o tipovima izveštaja potražite u članku o PerformancePoint tipovima izveštaja.

Korišćenje izveštaja priručnog menija

Svaki izveštaj o kontrolne table sadrži skup kontrola, najviše koji možete da pristupite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša. Možete, na primer, kliknite desnim tasterom miša na bilo koju analitičkom grafikonu ili koordinatnoj mreži, izaberite Tip izveštaja, i zatim ga promenite u različitim izveštaj tip. Ili, možete da izvršite neke promene oblikovanja ili filtriranje podataka koje vidite. Možete da kliknite na dugme tačke određenih podataka, kao što su one na sledeće linijski grafikon ili kliknite na pojedinačne trake na analitički grafikon da biste dubinski dalje u podatke. Takođe možete izabrati odeljak kružnog grafikona da biste videli više detalja ili drugi detalja. Možete da otkrivate elemente koji su interaktivni tako što ćete premestiti pokazivač miša se koristi u izveštaju. Kada se pokazivač promeni, to znači da kliknete na toj stavki.

Line Chart with summary information exposed

Kliknite desnim tasterom miša na vrednost u grafikon i izaberite stavku dubinska analiza nadole do. Ovo učitava listu dostupnih dimenzija možete da istražite.

Drill Down To menu on a PerformancePoint line chart

Rezultati su izuzetno interaktivni. Na primer, možete kliknuti desnim tasterom na različitim mestima na rezultata, a u zavisnosti od toga kako je podešena na rezultata, možete da izvršite sledeće zadatke:

  • Dubinska analiza nagore i nadole da biste videli više ili niže nivoe detalja

  • Filtriranje podataka

  • Pronalaženje prvih deset u kategoriji (kao što je prodaja preko kanala, na primer)

  • Analiziranje podataka vrednost u stablo raščlanjivanja

Sledeći primer prikazuje priručni meni koji ne možete da dođete do rezultata tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša.

PerformancePoint scorecard with its right-click menu exposed

Napomena: Povremeno, kada razvijte i zatim skupljanje više redova ili kolona u rezultata, Razvijanje/skupljanje funkcionalnost možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Ako se to desi, koristite Veb segmente meni da biste osvežili rezultata da biste vratili ga na originalnu prikaz.

Vrh stranice

Opozivanje promena za grafikon koji je otvoren u novom prozoru pregledača

Kliknite na dugme nazad u prozoru pregledača. Ovo opoziva poslednju promenu koju ste napravili u prikaz. Ponovite sve dok ne dođete do prikaz koji želite. Ovo je korisno ako ste izvršili nekoliko promena izveštaja, ali ne želite da poništite grafikona u podrazumevani prikaz.

Savet: Ako dugme nazad nije aktivna, izveštaj se prikazuje u podrazumevanom prikazu izveštaja.

Vrh stranice

Uspostavi početne vrednosti prikaza izveštaja

Možete da uspostavite početne vrednosti izveštaja njen originalni prikaz tako što ćete koristiti bilo koji od sledećih metoda:

  • Ako prikazujete izveštaj na njenu prvobitnu lokaciju na kontrolnoj tabli   , otvorite meni Veb segment i zatim izaberite stavku Uspostavi početne vrednosti prikaza.

  • Ako prikazujete izveštaj u novom prozoru pregledača   , kliknite na dugme Osveži u novom prozoru pregledača (ili pritisnite taster F5). Ovo nije samo vraća analitički grafikon na podrazumevani prikaz koji se prikazuje na kontrolnoj tabli, ali se takođe promeniti veličinu grafikona tako da se uklopi u novom prozoru pregledača.

Vrh stranice

Video zapis: istraživanje podataka u PerformancePoint izveštajima i rezultatima

Tako što ćete pogledati ovaj video zapis, videćete kako bi istražili podatke u PerformancePoint izveštajima i rezultatima, kako da izvršite dubinsko pretraživanje podataka i kako da filtrirate. Ojačava informacije koje se nalaze u ovom članku.

Your browser does not support video. Install Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player, or Internet Explorer 9.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×