Kako čitača ekrana rade sa sistemom Microsoft Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office radi sa raznih čitača ekrana za osobe sa oštećenja vida, a da dokument za bilo koju čitač ekrana koji je poznat kao aplikacije funkcionišu sa. Međutim, naše aplikacije da radite sa još više čitača ekrana nego što ćemo je možda poznata.

Kada koristite čitač ekrana, koje ćete koristiti taster za izmenu taj čitač ekrana, ponekad zajedno sa druge srodne prečice da biste pronašli i interakcija unutar aplikacije i Izvršavanje komande. U poboljšavamo dokumentaciju ovo će ponekad biti označeno „SR Šifra” ako je to potrebno. Na primer, ako koristite naratora sa programom Word, komande na tastaturi da biste pročitali fusnote je SR ključnih + R.  Podrazumevano, raspored tastera na tastaturi standardne za narator ukazuje na to da možete da koristite Caps lock ili taster Insert kao vaš ekran čitač ključ (SR).

Veze ka više informacija o nekoliko uobičajenih čitača ekrana uključeni su ispod.

Detaljne informacije o Naratoru potražite u članku Windows 10 kompletan vodič za Narator ili Dobro došli u novi standardni raspored tastature za Narator.

Da biste saznali više o usluzi JAWS za Windows, pogledajte članak Vodič za brzi početak za JAWS za Windows.

Da biste saznali više o NVDA, idite na NV Access | Pronađite pomoć.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×