Hiperveze u Word Web App aplikaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Hiperveze u dokumentu funkcionišu isto kao da čitate dokument u programu Word ili Word Online. Kliknite na vezu da biste otišli na veb adresu ili na neko drugo mesto u istom dokumentu ili da biste poslali e-poruku.

U programu Word Online možete da umetnete i uredite hiperveze koje vode do veb adresa ili e-adresa, ali ne možete da kreirate hiperveze koje vode do drugog mesta u istom dokumentu (označivače ili unakrsne reference). Ako želite to da uradite, izaberite stavku Otvori u programu Word.

Da biste kreirali hipervezu, izaberite stavkeUmetni > Veza.

Umetni vezu

U polju Tekst za prikaz otkucajte tekst na koji će čitaoci kliknuti. Da biste napravili vezu sa Veb adresom, otkucajte ili nalepite adresu u polje Adresa

Umetni hipervezu za Veb adresu

Savet:  Ako ne morate da prikažete tekst koji se lakše čita nego veb adresa, otkucajte samo veb adresu. Kada pritisnete razmaknicu ili taster Enter, Word Online automatski adresu pretvara u hipervezu.

Da biste kreirali vezu ka e-adresu, otkucajte mailto: osobe e-adresu u polje Adresa .

Umetni hipervezu do e-adrese

Kada neko klikne na vezu, program e-pošte će otvoriti poruku sa adresom iz veze.

Savet:  Da biste uredili vezu koja se već nalazi u dokumentu, kliknite bilo gde u okviru veze i izaberite stavke Umetni > Veza. Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na vezu, a zatim izaberite stavku Uredi hipervezu. (Na uređaju osetljivom na dodir dodirnite i zadržite vezu da biste dobili kontekstualne komande.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×