Hijerarhije u programskom dodatku Power Pivot

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Jedan način možete da izmenite PowerPivot modela podataka je da dodate hijerarhije. Na primer, ako imate geografskih podataka, možete da dodate hijerarhije koja ima zemlje na vrhu i bušilice do regiona, država i grad.

Hijerarhija je listu kolona koji se najviše jedne stavke u izveštaju izvedene tabele ili Power View. Hijerarhija se prikazuje kao jedan objekat na listi polja. Hijerarhija olakšavaju za korisnike da biste izabrali i navigacija uobičajenih putanje podataka prilikom kreiranja izveštaja i izvedene tabele. Da biste kreirali hijerarhije, moraćete da omogućite programski dodatak Power Pivot.

Sledite ove korake:

 1. Otvorite Power Pivot prozor.

 2. Kliknite na karticu Početak > i u grupi Prikaz > kliknite na dugme Dijagramski prikaz.

 3. U prikazu dijagrama, izaberite jednu ili više kolona u tabeli koju želite da postavite u hijerarhiji. Ako tabele ne uključuje sve kolone koju želite da koristite, možete da ih dodate pomoću povezano. U članku funkcija RELATED (DAX).

 4. Kliknite desnim tasterom miša kolona koje ste odabrali.

 5. Kliknite na dugme Kreiraj hijerarhije da biste kreirali nivo hijerarhije nadređeni na dnu tabele. kolone će kopirajte u hijerarhiji kao podređenog nivoa.

 6. Unesite ime za novu hijerarhiju.

 7. Prevučete više kolona u nadređeni nivo hijerarhije, što kreira podređene nivoe iz kolona i postavlja nivoe u dno hijerarhije.

  Opcionalno, možete da postavite kolone u određenoj lokaciji hijerarhije liste tako što ćete prevući kolone da biste postavili podređenog nivoa tačno mesto na koje želite da se pojavi u hijerarhiji.

  Napomene: 

  • Kada koristite izbor više stavki za kreiranje hijerarhije, redosleda podređenog nivoa je prvobitno podesite prema cardinality kolona. Najveći cardinality se pojavljuje na listi, u kome su vrednosti neuobičajenim i jedinstveno – kao što su identifikacione brojeve i imena. Kolone sa najniže cardinality pojavljuju se poslednji na listi – u vrednosti koje su češći, kao što su status, logičke vrednosti ili uobičajeni klasifikacija. Imajte na umu da Dodavanje dodatnih kolona postavlja podređenog nivoa na dnu liste. Možete da prevučete kolona da biste promenili redosled.

  • Možete da kreirate hijerarhiju iz skrivene kolone (kolona koja je skrivena za klijentske alatke).

  • Ako znate koje kolone koje želite da kreirate kao podređenog nivoa u hijerarhiji, izaberite stavku Kreiraj hijerarhiju u kontekstualnom meniju izbor više stavki tim kolonama i brzo kreiranje hijerarhije sa više podređenog nivoa.

Možete da preimenujete hijerarhiju, podređeni nivo, da promenite redosled podređenih nivoa, dodate kolone u obliku podređenih nivoa, uklonite podređeni nivo iz hijerarhije, prikažete izvorno ime podređenog nivoa (ime kolone) i da sakrijete podređeni nivo ako ima isto ime kao nadređeni nivo hijerarhije.

Promena imena hijerarhije ili podređenog nivoa

Kliknite desnim tasterom miša nadređeni nivo hijerarhije ili podređenog nivoa, a zatim kliknite na dugme Preimenuj. Ili, kliknite dvaput na nadređenu hijerarhije, a zatim uredite ime.

Promena redosleda podređenog nivoa u hijerarhiji

Prevucite podređenog nivoa u novi položaj u hijerarhiji. Ili, kliknite desnim tasterom miša na podređeni nivo hijerarhije, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore da biste se premestili na nivo na listi. Ili kliknite na dugme Premestinadole da biste se premestili na nivo na listi.

Napomena: Možete dodati samo kolone jednom u jednom hijerarhiju. Nakon što dodate kolone hijerarhije, ne možete dodati ga na istu hijerarhiju ponovo. To znači da nećete moći da prevučete kolone u hijerarhiji i Dodaj u hijerarhiji kontekstualnog menija za određene kolone će više ne ukazuju na hijerarhije u koji je već dodali kolonu. Ako nema drugih hijerarhije koje mogu biti dodati kolone, Dodaj u hijerarhiji opciju se ne pojavljuje u meniju.

Dodavanje drugog podređenog nivoa u hijerarhiju

Postoji nekoliko opcija za obavljanje ovo:

 • Prevucite kolonu u nadređeni nivo hijerarhije da biste kopirali kolonu kao podređenog nivoa na dnu liste hijerarhije.

 • Ili, prevucite kolonu na određenu lokaciju u hijerarhiji da biste kopirali kolonu kao podređeni nivo hijerarhije.

 • Ili, kliknite desnim tasterom miša na kolonu – ili više izabranih kolona – zatim u kontekstualnom meniju izaberite stavku Dodaj u hijerarhiji , a zatim izaberite stavku određene hijerarhije. Ovo kreira podređenog nivoa iz kolone i dodaje ih u dnu lista hijerarhije.

Uklanjanje podređenog nivoa iz hijerarhije

Kliknite desnim tasterom miša na podređeni nivo, a zatim kliknite na dugme Ukloni iz hijerarhije. Ili, kliknite podređenog nivoa u hijerarhiji, a zatim pritisnite taster Delete . Ako želite da biste oslobodili ovaj podređenog nivoa, jednostavno dodajte kolonu ponovo.

Napomena: Ako preimenujete podređeni nivo hijerarhije, on više neće imati isto ime kao kolona od koje je kreiran. Prema podrazumevanim postavkama, ime izvorne kolone je prikazano desno od podređenog nivoa. Ako sakrijete ime izvorne kolone, upotrebite komandu Prikaži ime izvorne kolone da biste videli od koje kolone je kreiran.

Sakrivanje ili prikazivanje imena izvora

Desnim tasterom miša kliknite na podređeni nivo hijerarhije, a zatim izaberite stavku Sakrij ime izvorne kolone ili Prikaži ime izvorne kolone da biste se prebacivali između ove dve opcije.

Kada izaberete stavku Prikaži ime izvorne kolone, ime kolone iz koje je kopiranje izvršeno biće prikazano desno od podređenog nivoa.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×