Greška tokom slanja/prijema u programu Outlook: 0x800CCC13 posle nadogradnje na Windows 10

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problem

Posle nadogradnje operativnog sistema Windows 7 ili Windows 8.1 na Windows 10, Outlook ne može da pošalje e-poštu i dobijate sledeću poruku o grešci:

Korisnički nalog – slanje’ prijavljena je greška (0x800CCC13): ’Povezivanje sa mrežom nije moguće. Proverite mrežnu vezu ili modem.

Rešenje

Ovaj problem je rešen u Windows 10 novembar 2015 10 ispravke ovde. Da biste potvrdili da ste dobili fix, proverite da li imate verziju operativnog sistema Windows 10 preduzeća i Pro 1511 (izgradite 10586) ili noviju verziju. Za Windows Home, uverite se da imate verziju 10 (izgradite 10240) ili noviju verziju.

Ako niste da instalirate ispravku ili problem nije rešen nakon ažuriranja, koristite dolenavedeno zaobilaženje problema.

Zaobilaženje problema

Upotrebite Windows alatku za proveru sistemskih datoteka da biste popravili oštećene datoteke.
  1. Zatvorite Outlook.

  2. Kliknite desnim tasterom miša na dugme Start u operativnom sistemu Windows i odaberite stavku: Komandna linija (Administrator). Ako ne vidite tu opciju, umesto nje odaberite: Windows PowerShell (Administrator).

    Komandna linija

  3. U prozoru komandne linije otkucajte: sfc /scannow (obratite pažnju na razmak u komandi).

  4. Pričekajte dok se proces ne završi. Ova procedura obično ne traje duže od 20 minuta sa običnim čvrstim diskom, a mnogo je kraća kad imate brzu SSD jedinicu.

  5. Ponovo pokrenite računar, a zatim otvorite Outlook.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×