Greška #FIELD!

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na #FIELD! doći će do greške kada:

Napomena: Možete da umetnete povezane tipove podataka sa kartice Podaci. Možete i da pišete formule koje se odnose na njih.

Greška #FIELD! prilikom umetanja kolone tabele

Kada nova kolona pokuša da upućuje na polje iz zapisa tipa podataka, ali zapis nema nikakve podatke za to određeno polje, pojaviće se greška #FIELD!. Na primer, dodali ste kolonu da biste prikazali procenat troškova za deonice, ali zapis deonica u tom redu nema procenat troškova na prvom mestu, pa je rezultat #FIELD!.

Rešenja:

  • Ako je omogućena opcija Proveravanje grešaka, kliknite na ikonu znaka uzvika sa leve strane ćelije i odaberite opciju Zanemari grešku.

    Zanemarivanje greške #FIELD!

  • Uklonite kolonu i zamenite je novom koja upućuje na polje koje sadrže podatke.

Greška #FIELD! prilikom unosa formule

Ako otkucate formulu kao što je =A1.City ili =FIELDVALUE(A1,"City"), a ćelija A1 ne koristi tip podataka „Geografija“, pojaviće se greška #FIELD!. Slično tome, ako otkucate formulu kao što je =A1.Price ili =FIELDVALUE(A1,"Price"), a ćelija A1 ne koristi tip podataka „Deonice“, pojaviće se greška.

Ovo može da se desi i kada formula upućuje na polje iz tipa podataka, ali tip podataka nema nikakve podatke za to pojedinačno polje. Na primer, ako ste uneli formulu kao što je =A1.ExpenseRatio ili =FIELDVALUE(A1,"ExpenseRatio"), ali ta određena deonica nema procenat troškova na prvom mestu, rezultat je #FIELD!.

Rešenja:

  • Ako je omogućena opcija Proveravanje grešaka, kliknite na ikonu znaka uzvika sa leve strane ćelije i odaberite opciju Zanemari grešku.

  • Izbrišite formulu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Uvod u tipove podataka u programu Excel

Funkcija FIELDVALUE

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×