Greška "bez pretplate" ili "problem" za prijavljivanje u Office za iPad pomoću Office 365 naloga za organizaciju

Simptomi

Razmotrite sledeći Microsoft Office za iPad scenario:

Kada instalirate Excel za iPad, Word za iPad ili PowerPoint za iPad, a zatim prvi put pokrenete aplikaciju, on će vas automatski prijaviti ako ste koristili drugu Office za iPad aplikaciju kao što je OneNote.  Sačuvani akreditivi iz druge Office for iPad aplikacije koriste se za automatski prijavljivanje kako bi se smanjili barijere za pokretanje. Zbog toga vam neće biti zatraženo korisničko ime i lozinka.  

Sledeći dijalog koji vidite (ako nemate pretplatu) vas traži da "prikažete besplatno" ili da biste kupili matičnu pretplatu za Microsoft Office 365.

Prikaz besplatno

Ako već imate pretplatu na Office 365 na nekoj drugoj e-adresi, izaberite stavku slobodno Prikaži, a zatim izaberite stavku Aktiviraj da biste se ponovo prijavili sa adresom e-pošte koja ima pretplatu.

Kupovina sistema Office 365 Home

Ako izaberete da kupite pretplatu na Microsoft Office 365, sledeća opcija "kupi pretplatu" ima opciju vraćanja u prethodno stanje. Kada kliknete na dugme vrati prethodnu kupovinu, bićete upitani da unesete Apple ID, lozinku ili oba. 

Napomena: Ako se pretplata na pretplatu sa jabukama ne dovrši, moguće je da imate nekorišćenu prijemnicu nabavke iz Apple prodavnice aplikacija. Proces vraćanja koristi nekorišćenu prijemnicu nabavke (ako postoji) za aktiviranje sistema Office za Microsoft nalog. Proces vraćanja se primenjuje samo na vraćanje kupovine koje ste napravili iz prodavnice App Store. Čim Apple potvrdi Apple nalog, možete dobiti sledeću poruku ako niste prethodno kupili pretplatu iz Apple pomoću programa Apple ID:

Bez pretplate:
Ovaj Apple ID nema pretplatu na Office 365.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što je OneNote za iPad prethodno instaliran na iPad uređaju i prijavljen je pomoću Microsoft naloga. Kao rezultat, kada je instaliran Office za iPad, aplikacija koristi OneNote keširani akreditiv Microsoft naloga da bi se prijavila i zato ne možete da koristite Office 365 nalog za ID organizacije.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, pratite ove korake:

  1. Zatvorite sve aplikacije sistema Office za iPad. Da biste to uradili, dvaput pritisnite taster Home na iPad uređaju, brzo prevucite da biste pronašli svaku aplikaciju na iPad uređaju, a zatim brzo prevucite ekran za pregled da biste zatvorili svaku aplikaciju.

  2. Idite na iPad Postavke.

  3. U okviru postavkedodirnite da biste izabrali jednu od vaših Office za iPad aplikacija, kao što su Word, Excelili PowerPoint.

  4. U okviru PONIŠTI dodirnite stavku Poništi <ime aplikacije>.

  5. Prevucite da biste omogućili stavku Izbriši akreditive za prijavu.

  6. Pokrenite neku od Office za iPad aplikacije tako da se akreditiv izbriše.

  7. Prijavite se pomoću Office 365 naloga za organizaciju.

Napomena: Možda ćete morati da izbrišete akreditiv za svaku Office za iPad aplikaciju.

Više informacija

Microsoft istražuje ovaj problem i objaviće više informacija u ovom članku kada informacije postanu dostupne.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×