Grafikama, objektima i ActiveX kontrola problemi sa kompatibilnošću u programu Excel za Windows

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kontrolor kompatibilnosti je pronašao neke probleme sa kompatibilnošću u vezi sa grafikama, objektima ili ActiveX kontrolama.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti mogu ali ne moraju biti rešeni pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske—podaci ili funkcionalnost nisu izgubljeni ali radna sveska možda neće izgledati ili funkcionisati na potpuno isti način kada je otvorite u starijoj verziji programa Microsoft Excel.

U ovom članku

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Svi efekti na ovom objektu će biti uklonjeni. Sav tekst koji prelazi granice ove grafike biće isečen.

Značenje    U programu Excel 2007 i novijim verzijama možete da koristite specijalne efekte, kao što su prozirne senke koje nisu podržane u programu Excel 97-2003. Specijalni efekti će biti uklonjeni.

Takođe, u programu Excel 2007 i novijim verzijama, kada unesete tekst u oblik koji ima veću širinu nego na oblik, tekst prikazuje preko granica oblika. U programu Excel 97-2003, zaokružuje se taj tekst. Da biste izbegli skraćene tekstualne, možete da podesite veličinu oblika radi boljeg uklapanja.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na vezu Pronađi da biste pronašli objekte u kojima su primenjeni specijalni efekti i da biste po potrebi mogli da ih uklonite.

Ovaj objekat više neće biti moguće uređivati.

Značenje    Ugrađene objekte koji su kreirani u programu Excel 2007 i novijim verzijama nije moguće urediti u verzijama Excel 97-2003.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli objekte koji sadrže tekst koji neće biti moguće uređivati i izvršite neophodne promene.

Nepokrenute ActiveX kontrole ne mogu se preneti u izabrani format datoteke. Ukoliko nastavite, kontrole će biti izgubljene.

Značenje    Ako radna sveska sadrži ActiveX kontrole koje se smatraju nebezbednim za pokretanje (UFI), one će biti izgubljene kada sačuvate radnu svesku u nekom od prethodnih formata Excel datoteka. Trebalo bi da označite te kontrole kao bezbedne za pokretanje (SFI).

Radnja koju treba izvršiti    Ako otvorite radnu svesku koja sadrži nepokrenute ActiveX kontrole, a radna sveska je podešena na visoku bezbednost, prvo morate da ih omogućite pomoću trake sa porukama da bi one mogle da se pokrenu.

Neki objekti u ovoj radnoj svesci, kao što su oblici, WordArt ili okviri za tekst, možda će dozvoliti višak teksta izvan granica oblika. Starije verzije programa Excel ne prepoznaju ovu opciju i sakriće višak teksta.

Značenje    U programu Excel 2010 i novijim verzijama možete da prikažete okvira za tekst na objekte (kao što su oblike) i prikaz teksta granica tih objekata. U programu Excel 97-2007, tekst koji prelazi granice objekat više neće biti vidljiva.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru za kompatibilnost kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli okvir za tekst sa tekstom koji prelazi granice oblika, izvršite neophodne promene da bi se tekst zadržao unutar granica, a zatim isključite opciju za prelazak teksta preko oblika (kliknite desnim tasterom miša na oblik ili okvir za tekst, izaberite stavku Oblikovanje oblika, kategoriju Opcije teksta, kliknite na dugme Okvir za tekst, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli prelazak teksta preko oblika).

Vrh stranice

Problemi koji dovode do neznatnog gubitka tačnosti

Problem

Rešenje

Ova radna sveska sadrži okvire za tekst sa oblikovanjem teksta koje nije dostupno u starijim verzijama programa Excel. Tekst u okvirima za tekst će biti prikazan drugačije u starijim verzijama programa Excel.

Značenje    U programu Excel 2007 i novijim verzijama možete da koristite okvir za tekst na objekte (kao što su oblici) koji prikazuje više od jedne kolone teksta. U Excel 97-2003, tekst će biti prikazan u drugačijem formatu, ali.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na dugme Pronađi da biste pronašli okvir za tekst koji prikazuje više kolona sa tekstom i izvršite neophodne promene da biste tekst prikazali u samo jednoj koloni (kliknite desnim tasterom miša na oblik, izaberite stavku Oblikovanje oblika, kategoriju Opcije teksta, kliknite na dugme Okvir za tekst, a zatim na dugme Kolone).

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×