GETPIVOTDATA (funkcija GETPIVOTDATA)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije GETPIVOTDATA u programu Microsoft Excel.

Opis

Daje podatke uskladištene u izvedenoj tabeli. GETPIVOTDATA možete da koristite da biste preuzeli podatke rezimea iz izvedene tabele, pod uslovom da sažetih podataka je vidljiva u izveštaju.

Napomena: Brzo možete da unesete jednostavnu formulu GETPIVOTDATA tako što ćete otkucati = (znak jednakosti) na ćeliju u koju želite da biste vratili vrednost koja se i zatim kliknuti na ćeliju u izvedenoj tabeli koja sadrži podatke koje želite da vratite.

Sintaksa

GETPIVOTDATA(polje_podataka, izvedena_tabela, [polje1, stavka1, polje2, stavka2], ...)

Sintaksa funkcije GETPIVOTDATA ima sledeće argumente:

 • Polje_podataka    Obavezno. Ime, upisano pod znacima navoda, za polje koje sadrži podatke koje želite da preuzmete.

 • Izvedena_tabela    Obavezno. Referenca na ćeliju, opseg ćelija ili imenovani opseg ćelija u izvedenoj tabeli. Ove informacije se koriste za određivanje koje izvedene tabele sadrži podatke koje želite da preuzmete.

 • Polje1, stavka1, polje2, stavka2    Opcionalno. 1-126 parova imena polja i imena stavki koje opisuju podatke koje želite da preuzmete. Parovi mogu biti u bilo kom redosledu. Imena polja i imena za stavke koje nisu datume i brojeve pod znacima navoda. Za OLAP izvedene tabele, stavke mogu da sadrže izvorno ime dimenzije, kao i izvorno ime stavke. Par polja i stavke za OLAP izvedene tabele može izgledati ovako:

  "[Proizvod]";"[Proizvod].[Svi proizvodi].[Hrana].[Peciva]"

Primedbe

 • Izračunata polja ili stavke i prilagođena izračunavanja uključena su u GETPIVOTDATA izračunavanja.

 • Ako izvedena_tabela predstavlja opseg koji uključuje dva ili više izvedene tabele, podaci će biti preuzeti iz onog izveštaja koji je poslednji kreiran u opsegu.

 • Ako argumenti polja i stavke opisuju jednu ćeliju, vrednost te ćelije se dobija bez obzira na to da li je u pitanju niska, broj, greška i tako dalje.

 • Ako stavka sadrži datum, vrednost mora biti izražena kao redni broj odnosno mora biti popunjena pomoću funkcije DATE kako bi bila zadržana ako se radni list otvori na nekom drugom mestu. Na primer, stavka koja se odnosi na datum 05.03.1999. može da se unese kao 36224 ili DATE(1999,3,5). Vreme možete da unesete kao decimalne vrednosti ili pomoću funkcije TIME.

 • Ako izvedena_tabela ne nalazi u opsegu u kojem je pronađen izvedene tabele, funkcija GETPIVOTDATA daje #REF!.

 • Ako argumenti ne opisuju vidljivo polje ili ako uključuju filter izveštaja u kojem filtrirani podaci nisu prikazani, funkcija GETPIVOTDATA daje grešku #REF!.

Primer

Iz praktičnih razloga, ovde prikazani primeri podataka ne uključuju stvarne podatke izvedene tabele, ali ovde možete naći snimak podataka. Formule i rezultati prikazani su u primeru..

Radni list sa izvedenom tabelom

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Rezultat

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4)

Vraća ukupan zbir polja „Prodaja“, 49.325 din.

GETPIVOTDATA("Ukupna prodaja", $A$4)

Takođe daje ukupan zbir polja „Prodaja“, 49.325 din. Ime polja može da se unese isto onako kako izgleda na listu ili može da se unese njegova osnova (bez vrednosti „Zbir “,„Broj“ i tako dalje).

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Mesec", "Mart")

Daje ukupan zbir vrednosti za mart, 30.337 din.

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Mesec", "Mart", "Proizvod", "Proizvodnja", "Prodavac", "Bulatović")

Daje 10.201 din..

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Region", "Jug")

Daje vrednost greške #REF! zato što podaci za oblast „Jug“ nisu vidljivi.

GETPIVOTDATA("Prodaja", $A$4, "Proizvod", "Pića", "Prodavac", "Marković")

Daje vrednost greške #REF! zato što ne postoji ukupna vrednost prodaje pića za prodavca Markovića.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×