Gde se nalazi taster Alt na Windows 8 tastaturi na ekranu osetljivom na dodir?

Tastatura (ponekad se naziva tastatura na ekranu osetljivom na dodir) koju najčešće vidite na Windows 8 dodirnim ekranima nema Alt tastere. Ali ovu tastaturu možete da koristiti da biste došli do tastature na ekranu koja ima Alt tastere tako što ćete brzo prevući sa desne strane ekrana da biste videli traku sa dugmadima, dodirnuti stavku Pretraga i među aplikacijama pretražiti tastaturu na ekranu (ili jednostavno potražiti osk).

Windows 8 tastatura na ekranu sa Alt tasterima
Tastatura na ekranu sa Alt tasterima.

Windows 8 tastatura na ekranu osetljivom na dodir – nema Alt tastera

Tastatura na ekranu osetljivom na dodir koja se pojavljuje automatski kada dodirnete okvir za tekst.

Saveti

Izaberite najbolji način da brzo dođete do tastature na ekranu u skladu sa svojim načinom rada.

  • Zakačite tastaturu na ekranu na traku zadataka na radnoj površini kada je otvorite, tako što ćete kliknuti i zadržati ikonu „Tastatura na ekranu“ na traci zadataka i dodirnuti stavku Zakači ovaj program na traku zadataka.

  • Podesite da se tastatura na ekranu otvara kada pokrenete uređaj tako što ćete na tastaturi na ekranu dodirnuti stavku Opcije i na dnu ekrana dodirnuti vezu Kontroliši da li se tastatura na ekranu pokreće kada se prijavim. U prozoru Korišćenje računara bez miša ili tastature, u okviru Kucanje pomoću pokazivačkog uređaja, dodirnite stavke Koristi tastaturu na ekranu > Primeni > U redu. Sledeći put kada pokrenete uređaj, otvoriće se tastatura na ekranu.

  • Kontrolišite da li se tastatura na ekranu otvara i zatvara pomoću postavke za lakše korišćenje računara Olakšaj korišćenje dodira i tablet računara na kontrolnoj tabli da biste otvorili tastaturu na ekranu kada pritisnete kombinaciju tastera sa Windows logotipom + taster za povećanje jačine zvuka. Da biste došli do ove postavke, brzo prevucite sa desne strane ekrana da biste videli traku sa dugmadima, dodirnite stavku Pretraga i među aplikacijama pretražite Kontrolna tabla. Dodirnite stavke Lakše korišćenje računara > Centar za lakše korišćenje računara > Olakšaj korišćenje dodira i tablet računara. U okviru Pokretanje uobičajenih alatki dodirnite stavke Tastatura na ekranu > Primeni > U redu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×