Funkcije pristupačnosti u sistemu SharePoint Online

Funkcije pristupačnosti u sistemu SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lokacija koje ste kreirali u SharePoint Online uključuje funkcije pristupačnosti koje vam olakšavaju osobama sa umanjenim sposobnostima da ih koristite.

Ovaj članak pruža veze ka informacijama o tome kako da izvršite osnovne zadatke u sistemu SharePoint Online pomoću čitača ekrana. Takođe sadrži veze ka člancima o tome kako da kreirate lokacije u sistemu SharePoint Online koje su pristupačnije za osobe sa umanjenim sposobnostima.

Napomena: Kada koristite SharePoint Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač. Saznajte više o tasterskim prečicama u programu Internet Explorer.

U ovoj temi

Rad sa tasterske prečice u sistemu SharePoint Online

SharePoint Online se izvršava u pregledaču, a možete da koristite tasterske prečice u pregledaču. Na primer, za pomeranje unapred kroz veze i druge elemente na Veb stranici, uključujući stranice kreirane pomoću SharePoint Online, pritisnite taster Tab ili da vratite, pritisnite tastere Shift + Tab.

Pored toga, SharePoint Online ima sopstvene tasterske prečice. Kada radite u sistemu SharePoint Online, jednostavno pritisnite znak pitanja (?) u bilo kom trenutku da biste otvorili listu tasterske prečice u zasebnom prozoru. Takođe možete otići na Tasterske prečice u sistemu SharePoint Online.

Pronalaženje opcije za navigaciju u sistemu SharePoint Online

Broj stranica kreirana pomoću SharePoint Online uključite četiri skrivene veze u gornji levi ugao stranice. Da biste pristupili ove veze, postavite kursor u traci adresa pregledača (ili pritisnite taster F6) i pritisnite taster kartici ključne dok ne vidite opise alatki za svaku vezu ili čujete zvučnim povratnih informacija (ime veze) iz čitača ekrana:

Savet: U SharePoint Online iskustva, kao što su u sistemu Office 365, Funkcije pristupačnosti su ugrađene.

  • Uključivanje pristupačnijeg režima. Da više treba ovu opciju. Tokom ovog režima i dalje će biti dostupna, pročitajte da biste saznali zašto biste želeli da preskočite preko njega za SharePoint Online iskustvo.

    Danas, pristupačnosti je ugrađena u naše osnovne funkcije kao što su biblioteke dokumenata, liste i stranica.

    Pronaći ćete prepoznatljive tastaturu za navigaciju, koliko bolja podrška za čitače ekrana i dodatne tasterske prečice. Listu tasterskih prečica možete da otvorite i tako što ćete pritisnuti? (znak pitanja).

  • Preskoči komande trake. Da biste otišli na prvi vezu u oknu za navigaciju za stranicu, pritisnite taster Enter.

  • Pređi na glavni sadržaj. Da biste otišli na glavni sadržaj na stranici, pritisnite taster Enter.

  • Isključi animacije. Da biste uključili animacije ili isključite u bilo kom video zapise ili slike na stranici, pritisnite taster Enter.

Kreiranje pristupačnih lokacija u SharePoint Online

Da biste saznali kako da kreirate pristupačnu lokacije u SharePoint Online, pogledajte članak:

Pronalaženje dodatne pomoći za rad sa SharePoint Online

Da biste pronašli kompletnu listu pomoć i podršku članaka dostupnih za osobe sa umanjenim sposobnostima, idite na Pristupačnost podrške za SharePoint Online.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×