Funkcije omogućene na SharePoint Online lokaciji za objavljivanje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje funkcije koje su dostupne kada aktivirate infrastrukturu objavljivanja na SharePoint lokaciji. Takođe možete da dodate na stranicu na lokaciji i koristite novu Veb segmenata bez aktivirate ovu funkciju.

Ovaj članak sadrži

Aktiviranje funkcije infrastrukture objavljivanja

Funkcije objavljivanja

Navigacija i traka

Liste i biblioteke

Veb segmente

Master stranice, rasporedi stranica, tipovi sadržaja i kolone

Korisnici i dozvole

SharePoint lokacije za objavljivanje je napravljen pomoću predložak lokacije za objavljivanje Portal ili predložak poslovne Wiki. Predložak lokacije za objavljivanje Portal je visoko strukturirane i omogućava vam da kontrolišete rasporeda na stranici, prakse za kreiranje i objavljivanje rasporeda. Poslovni Wiki je manje strukturirane i namenjen je lak za kreiranje kada formalno upravljanje sadržajem procesa nisu potrebne.

Da biste mogli da kreirate lokaciju za objavljivanje, aktivirajte funkciju infrastrukture objavljivanja na lokaciji najvišeg nivoa u vašoj kolekciji. Kada su funkcije objavljivanja aktivirane, podlokacije će ih automatski naslediti.

Aktiviranje funkcije infrastrukture objavljivanja

Napomena:  Ako ste kreirali lokaciju ili kolekciju lokacija koristeći jedan od predložaka lokacije za objavljivanje, infrastruktura objavljivanja je već aktivna, a funkcije objavljivanja su spremne za korišćenje.

 1. Na osnovnoj lokaciji kolekcije lokacija kliknite na ikonu Postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Funkcije kolekcije lokacija.

 3. Na stranici „Funkcije kolekcije lokacija“, pored stavke Infrastruktura za objavljivanje u sistemu SharePoint Server kliknite na dugme Aktiviraj.

  aktiviranje funkcije infrastrukture za objavljivanje

Funkcije objavljivanja

Ovo su funkcije koje su dostupne kada je objavljivanje omogućeno u sistemu SharePoint Online kolekciji lokacija. Neke funkcije su istaknute na traci, dok su ostale vidljive samo putem veze na stranici postavke lokacije ili biblioteke.

Navigacija i traka

Kada uređujete stranice u grupi "Uređivanje" na kartici "Oblikovanje teksta" na traci pronaći ćete Proveri u / provera dugmad koja omogućavaju vam da uređujete sadržaj stranice zadržavajući kontrolu verzije. Ova funkcija je dostupna na Portal za objavljivanje i poslovni Wiki.

dugmad „prijavljivanje“ i „odjavljivanje“ na traci

Na lokacijama koje koriste tokova posla za odobravanje, kartica "objavljivanje" uključuje dugmad za objavljivanje, odobrii odbacivanje . Ovo su svi deo toka posla za odobravanje koji obezbeđuje ništa se objavi na lokaciji bez odobrenja naznačenu redaktora. Postoji i brzog raspoređivanja dugme koja objavljuje kada sledeći put se sadržaj objavljuje. Dugme "objavi" navodi nekoliko opcija, uključujući Prosledi, koja počinje tok posla tako što ćete usmeravanju na trenutnoj stranici davaoci odobrenja za redigovanje. Možete takođe možete da otkažete odobrenje ili opozivanje objavljivanja stranice odavde, u zavisnosti od vaše dozvole.

kartica „objavljivanje“

Dugme Plan otvara dijalog u kojem možete navesti kada stranicu treba objaviti i kada je treba, ako ikada, otpisati.

Prosledite, objavite dugmad na kartici "objavljivanje" u režimu uređivanja.

Tokovi posla za odobravanje i planiranje nisu dostupni za kolekcije veb lokacija usmerenih ka javnosti.

Liste i biblioteke

Važno: 

 • Početak oktobar 2018 sadržaj lokacije i strukturom je biti ukinut u Sistemu SharePoint Online. Korisnički Interfejs ulaska u polju SiteManager.aspx će biti uklonjen sa SharePoint Online i direktan pristup će biti ograničeni administratori kolekcije lokacija do mart 2019.

 • SharePoint Online pruža niz Napredne mogućnosti za podršku upravljanje lokacijama sadržajem i strukturom. Više informacija o tome kako da premeštanje i kopiranje datoteke u biblioteci dokumenata u sistemu SharePoint potražite u članku:

 • Ako to već niste još počeli da koristite moderni lista / biblioteka iskustva zatim podešavate i koristite računar za sinhronizaciju sadržaja lokalno za kopiranje i premeštanje svrhe je opcija. Više informacija potražite u članku Podešavanje računara da sinhronizujete OneDrive for business datoteka u sistemu Office 365.

Kada omogućite funkciju infrastrukture objavljivanja, skup listi i biblioteka se dodaje lokaciju za objavljivanje na nivou kolekcije lokacija. Možete pronaći na sadržaj lokacije i strukturom alatke u okviru postavke lokacije > administracija lokacije > sadržajem i strukturom

 • Lista „Izveštaji o sadržaju i strukturi“    Omogućava da prilagodite upite koji se pojavljuju u listi „Prikaz“ u alatki za sadržaj i strukturu lokacije.

 • Lista „Sadržaj koji je moguće ponovo koristiti“    Sadrži HTML ili tekstualni sadržaj koji se može umetnuti u veb stranice.

 • Biblioteka dokumenata kolekcije lokacija    Skladišti dokumente koji se koriste u celoj kolekciji lokacija.

 • Biblioteka slika kolekcije lokacija    Skladišti slike koje se koriste u celoj kolekciji lokacija.

Pored toga, četiri biblioteke su dodate na nivou lokacije za skladištenje sadržaja lokacije. Pronaći ćete u sadržaj lokacije:

 • Biblioteka stranica    Skladišti stranice lokacije.

 • Biblioteka slika    Sadrži slike korišćene na stranicama lokacije.

 • Biblioteka dokumenata    Sadrži sve dokumente korišćene na stranicama lokacije.

 • Zadaci toka posla    Skladišti zadatke toka posla koji su kreirani za lokaciju.

Veb segmenti

Lokacije za objavljivanje uključuju različite web segmenta koji omogućavaju autori Umetni video zapis, obogaćeni tekst, obrazaca i dinamičkog sadržaja na stranici lokacije. Pronaći ćete ovi Veb segmenti ispod dugmeta Umetni > Veb segment > kategorije. Ova tri Veb segmente koje su jedinstvene za lokacije za objavljivanje, su dostupne na nivou kolekcije lokacija i za sve podlokacije u kolekciji lokacija:

 • Web segment za upit sadržaja    Prikazuje dinamički prikaz sadržaja na lokaciji na osnovu upita koji ste kreirali unutar okna sa svojstvima Veb segmenta. Ovo je u kategoriji Pregled sadržaja .

 • Izdvojene veze Veb segment    Omogućava da kreiraju veze koje se mogu grupisan i primenjen autori. Ovo je u kategoriji Pregled sadržaja .

 • Web segment sadržaja    Koristi se za Automatsko generisanje direktorijuma koja ukazuje na različite delove vaše kolekcije lokacija. Ovo je u kategoriji Pregled sadržaja .

Master stranice, rasporedi stranica, tipovi sadržaja i kolone

Master stranice i rasporedi stranica određuju ukupan izgled i utisak koji ostavlja vaša SharePoint lokacija. Master stranice sadrže kontrole koje se dele u više rasporeda stranica, kao što su navigacija, pretraga ili jezičke postavke za višejezične lokacije. Rasporedi stranica sadrže kontrole polja i veb segmente. Rasporedi stranica i master stranice rade zajedno na kreiranju rasporeda za veb stranicu.

Na lokaciji za objavljivanje, master stranica se ažurira da bi obuhvatila karticu „Objavljivanje“ na kojoj možete pronaći dugmad za planiranje i tok posla, koja su prikazana ranije u ovom članku. Pored ažurirane master stranice uključeni su i sledeći elementi.

Stavku

Opis

Tipovi sadržaja

Predložak portala za objavljivanje „Portal za objavljivanje“ uključuje stranicu članka, stranicu projekta, stranicu sa dobrodošlicom, poslovnu wiki stranicu, zbirnu stranicu i stranicu za preusmeravanje.

Rasporedi na stranicama

„Slika sa leve strane“, „Slika sa desne strane“ i „Uvodna slika“. Ovi rasporedi stranica se automatski povezuju sa prethodno pomenutim tipovima sadržaja kada su funkcije objavljivanja omogućene. Za poslovni wiki, rasporedi stranica uključuju osnovnu stranicu, osnovnu stranicu projekta i stranicu za preusmeravanje.

Kolone

 • Kolone rasporeda stranice su „Red za ime autora“ i „Sadržaj stranice“.

 • Kolone za objavljivanje dodate na nivou kolekcije lokacija su „Datum članka“, „Planirani datum početka“ i „Planirani datum završetka“.

 • Prilagođena kolona wiki kategorija koja koristi kontrolisane metapodatke za wiki stranice se takođe dodaje na nivou kolekcije lokacija.

Napomena: Master stranicama i rasporedima stranica za veb lokacije usmerene ka javnosti rukuje se drugačije i one nisu uključene u ovaj članak.

Korisnici i dozvole

Kako bi vam omogućio da lako raspoređujete korisnike u određene uloge u vezi sa objavljivanjem, portal za objavljivanje uključuje grupe „Davaoci odobrenja“, „Dizajneri“, „Menadžeri hijerarhije“, „Čitaoci sa ograničenim dozvolama“ i „Čitaoci resursa stila“. Poslovni wiki ima iste ove grupe i još grupu „Gledaoci“. Pored toga, u kolekciju lokacija dodaju se tri nivoa dozvola: „Odobrenje“, „Upravljanje hijerarhijom“ i „Ograničeno čitanje“. Lokacije koje se kreiraju ispod nivoa kolekcije lokacija podrazumevano koriste, ili nasleđuju, grupe i nivoe dozvola sa nadređene lokacije.

Napomena: Kada ste aktivirali objavljivanje funkcije i počeli da ga koriste, vodite računa da ako odlučite da biste ga isključili. Korisnički podaci ili prilagođavanja povezana sa ovom funkcijom ne mogu se izgubiti. Pored toga, sve aktivne funkcije i aplikacije koje zavise od ova funkcija ne može da funkcioniše.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×