Funkcije „DFirst“, „DLast“

Funkcije „DFirst“, „DLast“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkcije DFirst i DLast da biste se vratili nasumične zapisa iz određenog polja u tabeli ili upitu kada vam je samo potrebna bilo koja vrednost iz tog polja. Koristite funkcije " DFirst i DLast " u makro, modulu, izrazu upita ili izračunata kontrola u obrascu ili izveštaju.

Sintaksa

DFirst ( izraz domen [kriterijumi] )

DLast ( izraz domen [kriterijumi] )

Funkcije DFirst i DLast imaju sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje polje iz koje želite da pronađete prvu ili poslednju vrednost. To može biti bilo na izraz niske identifikuje polje u tabeli ili upitu ili izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. U expr, možete da uključite ime polja u tabeli, kontrolu u obrascu, konstantu ili funkciju. Ako izraz uključuje funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava DFirst ili DLast funkcija. Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe Where u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija DFirst i DLast prevedu izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u kriterijumima takođe mora da bude polje domena; u suprotnom, funkcije DFirst i DLast vraćaju u "null".


Napomene

Napomena: Ako želite da biste se vratili na prvi ili poslednji zapis u skupu zapisa (u domen), trebalo bi da kreirate upit sortiran rastućim ili opadajućim redosledom i postavili svojstvo " TopValues " 1. Više informacija potražite u temi svojstva TopValues . Iz u modulu Visual Basic for Applications (VBA), takođe možete da kreirate objekat ADO zapisa i koristite metod MoveFirst ili MoveLast da biste se vratili na prvi ili poslednji zapis u skupu zapisa.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×