Funkcija „Tab“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Koristiti sa izraz Print # ili metod štampanja da biste promenili poziciju izlaz.

Sintaksa

Kartica [(n)]

Opcionalno nargument je broj kolone premestili pre prikazivanja ili štampanja sledeći izraz na listi. Ako se izostavi, Tab vrši se Premeštanje mesta umetanja na početak sledeće zona za štampanje. Ovo dozvoljava kartica će se koristiti umesto zareza u lokalnim standardima kojoj se koristi tačku i zarez kao znak za razdvajanje decimala.

Napomene

Ako trenutna pozicija za štampu u trenutnog reda je veći od n, Tab preskače ntoj koloni na sledećeg reda. Ako je n manji od 1, Tab vrši se premeštanje štampanja položaj kolona 1. Ako n nije veće od širine reda, karticu izračunava sledeću poziciju za štampu pomoću formule:

n Mod Širina

Na primer, ako Širina 80 i ako navedete karticu (90), sledeći štampanja će početi u koloni 10 (ostatak od 90/80). Ako n je manji od trenutne pozicije, štampa počinje u sledeći red u izračunate pozicije za štampu. Ako je izračunata pozicija za štampu veća od trenutne pozicije, štampa počinje izračunate pozicije za štampu u istom redu.

Leva pozicija za štampu za štampu uvek je 1. Kada koristite izraz Print # da biste odštampali datotekama, krajnje desne pozicija za štampu je trenutni širinu Izlazna datoteka koje možete da podesite pomoću na Širina # izjava.

Napomena: Uverite se da su tabelarne kolone dovoljno široka da prihvate široka slova.

Kada koristite funkciju karticu sa metod štampanja , površina za štampu je podeljen uniform, fiksne širine kolona. Širina svake kolone je prosek širina svih znakova u veličini odabranog fonta. Međutim, ne postoji korelacija između broja odštampanih znakova i broja fiksne širine kolona zauzme ove znake. Na primer, veliko slovo W zauzima više od jedne fiksne širine kolone i malo slovo i zauzima manje od jedne kolone fiksne širine.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju karticu da biste promenili poziciju izlaz u datoteku i u prozoru " Immediate ".

' The Tab function can be used 
' with the Print # statement.
Open "TESTFILE" For Output As #1 ' Open file for output.
' The second word prints at column 20.
Print #1, "Hello"; Tab(20); "World."
' If the argument is omitted, cursor is moved
' to the next print zone.
Print #1, "Hello"; Tab; "World"
Close #1 ' Close file.

Funkcija Tab takođe možete koristiti sa metod štampanja . Sledeći izraz štampa tekst počevši od kolone 10.

Debug.Print Tab(10); "10 columns from start."
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×