Funkcija „Sum“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vraća zbir skupa vrednosti koje se nalaze u određenom polju upita.

Sintaksa

Sum ( izraz )

Čuvar mesta izraz predstavlja izraz niske identifikuje polje koje sadrži numeričke podatke koje želite da dodate ili izraz koji izvršava izračunavanje pomoću podataka u tom polju. Operandi izraz mogu da sadrže ime polja tabele, konstantu ili funkciju (koji može biti unutrašnje ili korisnički definisana, ali ne jedna od drugih SQL agregatne funkcije).

Napomene

Funkcija Sum sabira vrednosti u polju. Na primer, možete da koristite funkciju Sum da biste utvrdili ukupan trošak prevoza.

Funkcija Sum zanemaruje zapise koji sadrže Null polja. Sledeći primer pokazuje kako da izračunate zbir proizvoda cena po jedinici "i" Količina ":

SELECT Sum(UnitPrice * Quantity) AS [Total Revenue]
FROM [Order Details];

Možete da koristite funkciju Sum u izrazu upita. Takođe, možete da koristite ovaj izraz u svojstvu SQL na QueryDef objekta ili prilikom kreiranja na zapisa na osnovu SQL upita.Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×