Funkcija „IsNull“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje Bulova vrednost koja ukazuje na to da li je izraz ne sadrži važeće podatke (Null).

Sintaksa

IsNull ( izraz )

Potrebni expressionargument je varijantu koja sadrži brojni izraz ili izraz niske.

Napomene

IsNull daje True ako je izraz"null"; u suprotnom, IsNull vraća vrednost False. Ako izraz se sastoji od više od jedne promenljiva, "null" u bilo kom sastavni promenljive dovodi do True se vraćaju za ceo izraz.

Vrednost "null" ukazuje na to da varijante sadrži važeće podatke. "Null" nije ista kao Prazan, koji označava da promenljiva još uvek nije pokrenut. Takođe nije ista kao niske nulte dužine ("”), koja se ponekad naziva niskom bez vrednosti.

Važno: Koristite funkciju IsNull da biste utvrdili da li je izraz sadrži vrednost "null" . Izrazi koji očekujete mogu da imaju vrednost True pod određenim okolnostima, kao što su If Var = Null i If Var <> Null, su uvek False. To je zato što bilo koji izraz koji sadrži NUni same Null i samim tim, False.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju IsNull da biste utvrdili da li promenljiva sadrži vrednost "null".

Dim MyVar, MyCheck
MyCheck = IsNull(MyVar) ' Returns False.
MyVar = ""
MyCheck = IsNull(MyVar) ' Returns False.
MyVar = Null
MyCheck = IsNull(MyVar) ' Returns True.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×