Funkcija „IsMissing“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje Bulovu vrednost koja označava da li je opcionalna varijanteargument prošlo procedura.

Sintaksa

IsMissing ( imeargumenta )

Argument potrebne imeargumenta sadrži ime je opcionalna varijante argumenta procedure.

Napomene

Koristite funkciju IsMissing za otkrivanje li opcionalno varijante argumente obezbeđeni u pozivu procedure. IsMissing vraća vrednost True ako nema vrednost nije prosleđena za određeni argument. u suprotnom vraća vrednost False. Ako IsMissing vraća vrednost True za argument, korišćenje argumenta koji nedostaje u drugom kodu može dovesti do korisnički definisane greške. Ako se IsMissing koristi na ParamArray argumenata, uvek vraća vrednost False. Da biste pronašli prazne ParamArray, testirajte da li gornja na manji od njene donja granica.

Napomena: IsMissing ne radi na jednostavne tipove podataka (kao što je ceo broj ili dvostruki) jer, za razliku od varijante, nemaju odredbu malo zastavicu „nedostaje”. Zbog toga sintaksa za otkucani opcionalne argumente vam omogućava da navedete podrazumevanu vrednost. Ako argument izostavi kada se zove proceduru, argument će imati podrazumevanu vrednost, kao u sledećem primeru:

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sub MySub(Optional MyVar As String = "specialvalue")
If MyVar = "specialvalue" Then
' MyVar was omitted.
Else
...
End Sub

U mnogim slučajevima možete da izostavite If MyVar test u potpunosti tako što ćete izvršiti podrazumevanu vrednost jednaka vrednosti koji želite MyVar sadrže ako je korisnik izostavi iz poziva funkcije. To čini kod sažetih i efikasno.

Primer

Ovaj primer koristi funkciju IsMissing da biste proverili ako Opcionalni argument prosleđen korisnički definisanih procedura. Imajte na umu da Opcionalno argumente sada imaju podrazumevane vrednosti i tipove osim varijante.

Dim ReturnValue
' The following statements call the user-defined
' function procedure.
ReturnValue = ReturnTwice() ' Returns Null.
ReturnValue = ReturnTwice(2) ' Returns 4.
' Function procedure definition.
Function ReturnTwice(Optional A)
If IsMissing(A) Then
' If argument is missing, return a Null.
ReturnTwice = Null
Else
' If argument is present, return twice the value.
ReturnTwice = A * 2
End If
End Function
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×