Funkcija „IsError“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje Bulovu vrednost koja označava da li je izraz> vrednost greške.

Sintaksa

IsError ( izraz )

Potrebni expressionargument može da bude sve važeće izraze.

Napomene

Vrednosti grešaka su kreirane konvertovanje realnih brojeva u vrednosti grešaka pomoću funkcija CVErr . Funkcija IsError se koristi za određivanje da li je brojni izraz predstavlja grešku. IsError daje True ako je argument izraz označava grešku. u suprotnom vraća vrednost False.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju IsError da biste proverili da li brojni izraz vrednost greške. Funkcija CVErr se koristi da biste se vratili na Grešku varijante iz korisnički definisanih funkcija. Pretpostavimo da je UserFunction proceduru korisnički definisanih funkcija koja vraća vrednost greške; na primer, vrednost koja se dobija dodeljen na izjava UserFunction = CVErr(32767), gde je 32767 je broj korisnički definisane.

Dim ReturnVal, MyCheck
ReturnVal = UserFunction()
MyCheck = IsError(ReturnVal) ' Returns True.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×