Funkcija „EuroConvert“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija EuroConvert možete da koristite za konvertovanje broja u evro ili iz evra u odgovarajuću valutu. Takođe možete da ga koristite za konvertovanje broja iz jedne valute u drugu korišćenjem evro kao posrednika (triangulacija). Funkcija EuroConvert koristi fiksne stope konverzije Evropske Unije.

Sintaksa

EuroConvert ( broj, valutaizvora , ciljnavaluta [, potpunapreciznost, preciznosttriangulacije] )

Sintaksa funkcije EuroConvert ima sledeće argumente:

Argument

Opis

broj

Broj koji želite da konvertujete ili referenca na polje koje sadrži broj.

valutaizvora

izraz niskeili referenca na polje koje sadrži nisku, koja odgovara međunarodne organizacije za standarde (ISO) skraćenica za valutu koju želite da konvertujete. Može biti jedan od ISO kodova koji su navedeni u sledećoj tabeli.

Valuta

ISO kôd

Izračunavanje Preciznost

Preciznost za prikazivanje

Belgijski franak

BEF

0

0

Luksemburški franak

LUF

0

0

Nemačka Marka

DEM

2

2

Španski pezeta

ESP

0

0

Francuski franak

FRF

2

2

Irska funta

IEP

2

2

Italijanski lire

ITL

0

0

Holandski Gulden

NLG

2

2

Austrijski Šiling

ATS

2

2

Portugalski eskudo

PTE

0

0

Finska

FIM

2

2

evro

EUR

2

2

U prethodnoj tabeli, preciznost izračunavanja određuje koju jedinicu valute da zaokružite rezultat na osnovu konvertovanja valuta. Na primer, kada konvertujete u nemačkim markama, preciznost izračunavanja je 2, a rezultat se zaokružuje na najbliži fening, 100 feninga oznaku. Preciznost prikaza utvrđuje koliko decimalnih mesta pojavljuje u polju koje sadrži rezultat.

Kasnije verzije funkcije EuroConvert možda podržavaju dodatne valute. Informacije o novim valutama i ispravkama za funkcije EuroConvert , pogledajte članak Microsoft Office Euro Currency Veb lokacije.

Valuta

ISO kôd

Данска

DKK

Drahme

GRD

Švedska kruna

SEK

Sterlinga

GBP

ciljnavaluta

Izraz niske ili referenca na polje koje sadrži nisku, koja odgovara ISO kodu valute u koju želite da konvertujete broj. Listu ISO kodova potražite u članku opis argumenta valutaizvora .

potpunapreciznost

Opcionalno. A Bulov vrednost gde je True (1) zanemaruje pravila zaokruživanja specifična za valutu (zove se preciznost prikaza u opis argumenta valutaizvora ) i koristi faktor konverzije 6 značajnu cifru sa bez praćenja Zaokruživanje. Vrednost FALSE (0) koristi pravila zaokruživanja za valute specifične za prikazivanje rezultata. Ako je parametar izostavljen, podrazumevana vrednost je False.

preciznosttriangulacije

Opcionalno. Na celobrojnu vrednost veće od ili jednako 3 koja navodi broj značajnih cifara u preciznosti izračunavanja koristi za srednju vrednost evra prilikom pretvaranja valuta dvoje nacionalnu.


Napomene

Nule su zaokruženi i Nevažeći argumenti daju #Error.

Ako je izvor ISO kôd isti kao odredišni ISO kôd prvobitnu vrednost broja je aktivan.

Ova funkcija ne primenjuje format.

Funkcija EuroConvert koristi tekući kurs Evropske Unije. Ako ste stope promene, Microsoft će se ažurirati funkciju. Da biste dobili potpune informacije o pravila i stopama koji su trenutno na snazi pogledajte komisija publikacije o evro. Informacije o nabavljanju ovih publikacija potražite u članku Office Euro Currency Veb lokacije Microsoft.

Primer

Prvi primer konvertuje 1,20 nemačkih maraka u vrednost evro (odgovor = 0,61). Drugi primer konvertuje 1,47 najviљa nemačkih maraka (odgovor = 0,44 nemačkih Maraka). Potrebno je kursevima 1 evro = 6.55858 najviљa i 1,92974 nemačkih maraka.

EuroConvert(1.20,"DEM","EUR")
EuroConvert(1.47,"FRF","DEM",TRUE,3)
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×