Funkcija „Error“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Daje poruku o grešci koja odgovara datom broj greške.

Sintaksa

Greška [ (brojgreške) ]

Opcionalno brojgreškeargument može biti bilo koji važeći broj greške. Ako brojgreške nije važeći broj greške, ali nije definisano vraća nisku „aplikacijom ili objekat definisane greške”. Ako brojgreške nije važeći, doći će do greške. Ako brojgreške izostavi, dobija se poruka koja odgovara najnovijoj greška izazvana tokom izvršavanja . Ako je došlo je do greške bez izvršavanja ili brojgreške je 0, Greška daje niske nulte dužine (””).

Napomene

Pregledajte postavke svojstvoGreška objekta za identifikovanje poslednja greška u izvršavanju. Rezultat funkcije greške odgovara svojstvo OpisGreška objekta.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju greške da biste odštampali poruke o grešci koje odgovaraju navedenim brojevima grešaka.

Dim ErrorNumber
' Loop through values 61 - 64.
For ErrorNumber = 61 To 64
' Print error to Immediate window.
Debug.Print Error(ErrorNumber)
Next ErrorNumber
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×