Funkcija „EOF“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Funkcija, metod, objekat ili svojstvo opisane u ovoj temi je onemogućen ako Microsoft Jet Expression usluge pokrenut u "sandbox" režim, što sprečava od potencijalno nebezbedne izraze. Za više informacija o "sandbox" režim potražite”„sandbox „režim” u pomoći.

Daje ceo broj koji sadrži Bulov vrednost True kada se na kraj datoteke otvorene za proizvoljno ili sekvencijalni unosa prekoračen.

Sintaksa

EOF ( brojdatoteke )

Potreban brojdatotekeargument je na ceo broj koji sadrži sve važeće broj datoteke.

Napomene

Koristite EOF da biste izbegli greške generiše pokušaju da dobije unos na kraju datoteke.

Funkcija EOF vraća vrednost False dok se na kraju datoteke prekoračen. Datoteke otvorene za proizvoljno ili binarni pristup, EOF vraća vrednost False dok poslednja izvršena izjava se ne može da pročita ceo zapis.

Datoteke otvorene za binarni pristup, pokušaj čitanja kroz datoteku pomoću funkcije za unos dok EOF vraća vrednost True generiše grešku. Koristite funkcije LOF i Loc umesto EOF prilikom čitanja binarne datoteke sa unosaili koristite se kada se koristi funkcija EOF . Datoteka je otvorena za izlaz, EOF uvek vraća vrednost True.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju EOF za otkrivanje kraju datoteke. Ovaj primer pretpostavlja da taj MYFILE tekstualna datoteka sa nekoliko redova teksta.

Dim InputData
' Open file for input.
Open "MYFILE" For Input As #1
' Check for end of file.
Do While Not EOF(1)
' Read line of data.
Line Input #1, InputData
' Print to the Immediate window.
Debug.Print InputData
Loop
' Close file.
Close #1
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×