Funkcija „DDE“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite funkciju DDE za pokretanje dinamički podaci exchange (DDE) razgovora sa drugom aplikacijom, stavku informacije da zatražite od aplikaciju i prikazati informacije u kontroli na obrascu ili izveštaju.

Na primer, možete da koristite funkciju DDE u svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst da biste prikazali podatke iz navedene ćelije na radnom listu Microsoft Office Excel 2007 .

Sintaksa

DDE ( aplikacija, tema, stavka )

Sintaksa funkcije DDE ima sledeće argumente:

A rgument

Opis

aplikacija

Na izraz niske identifikuje aplikaciju koja može da učestvuje u DDE razgovor. Aplikacija je najčešće ime .exe datoteke (bez oznake tipa datoteke .exe) za Microsoft Windows – aplikaciji, kao što je Excel. Na primer, da biste pokrenuli DDE razgovor sa programom Excel, otkucajte „Excel” za argument aplikacije .

tema

Izraz niske koji se zove tema prepoznaje aplikacija. Argument Tema je najčešće u dokument ili datoteka sa podacima. U dokumentaciji druge aplikacije za listu mogućih tema.

stavke

Izraz niske koji se zove stavka podatka prepoznaje aplikacija. U dokumentaciji druge aplikacije za listu mogućih stavki.


Napomene

Funkcija DDE pokuša da pokrene DDE razgovor sa navedenom aplikacije i Temai zahteva podatke u stavci. Ako uspe, funkcija DDE vraća nisku koja sadrži tražene informacije.

Ako zahtevate podatke iz programa Excel, Stavka možda identifikator reda i kolone, kao što su "R1C1" ili ime opsega ćelija. U sledećem primeru, funkcija DDE zahteve informacije iz ćelije u redu 1, kolona 1 u Excel radnom listu. Ovaj izraz za kontrolu okvira za tekst možete da unesete u polje za svojstvo Izvor kontrole na list sa svojstvima za kontrolu:

=DDE("Excel", "Sheet1", "R1C1")

Možete da koristite funkciju DDE samo u svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst, grupe opcija, za potvrdu ili kombinovanog okvira. Funkcija DDE možete da pozovete iz modula Visual Basic for Applications (VBA) modula.

Kada koristite funkciju DDE , kontrola postaje samo za čitanje u prikaz „Obrazac“ i pregled pre štampanja. Na primer, ako koristite funkciju DDE u okviru za tekst, tekst u okvir za tekst ne može uređivati. Morate da uredite tekst u drugoj aplikaciji. Zbog toga što je svojstvo Izvor kontrole samo za čitanje u prikazu obrasca i pregled pre štampanja, na kontrolu mora izvršiti promene u prikaz „Dizajn“.

Microsoft Windows i računara memorijom i resursima određuju maksimalni broj DDE razgovora koji mogu da budu otvoreni istovremeno. Ako u razgovoru nije moguće pokrenuti jer druga aplikacija nije pokrenuta ili ne prepoznaje navedenu temu ili ako maksimalni broj razgovora je već stigla, funkcija DDE vraća na "null".

Napomena: Druge aplikacije može da bude konfigurisan tako da zanemari DDE razgovor. Ako je tako, funkcija DDE vraća vrednost "null". Slično tome, možete da podesite Access da zanemari zahteve iz drugih aplikacija: u meniju datoteka izaberite stavku Access opcije , a zatim izaberite stavku Više opcija u dijalogu Postavke aplikacije . U okviru DDE operacije, izaberite stavku Zanemari DDE zahteve.

savet

Ako vam je potrebna manipulisati neku drugu aplikaciju objekata iz programa Access, možda ćete želeti da razmislite o korišćenju automatizacije.

Sledeća tabela ilustruje kako se funkcija DDE ponaša kad je koristite sa svakom od kontrola.

Con širile

Napomene

Okvir za tekst

Argument stavke može da se odnosi na tekst ili brojeve. Ako Stavka upućuje na više od jednog dela informacije, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, funkcija DDE vraća prvu stavku. Mogli da koristite ovu funkciju sa okvirom za tekst da biste prikazali podatke u ćelije na radnom listu.

Combo box

Funkcija DDE popunjava kombinovani okvir sa informacijama o uputio stavke. Ne možete da unosite podatke u dela teksta u polju za. Možete da koristite funkciju DDE sa kombinovanog okvira da biste prikazali listu zemlje/regione koji se nalaze u Excel radnom listu.

Grupa opcija

Svojstvo " OptionValue " svakog dugmeta opcije u grupi opcija postavljena na broj. Obično, prvo dugme vrednost je 1, drugi je 2 i tako dalje. Broj koji daje funkcija DDE određuje koje opciju dugme će biti izabran.

Na primer, ako funkcija DDE daje 2, drugo dugme će biti izabran. Ako ova funkcija daje vrednost koja se ne podudara sa nekom od postavke svojstva OptionValue , nijedno od dugmadi će biti izabran. Ako Stavka upućuje na više od jednog dela informacije, kao što je imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, funkcija DDE vraća prvu stavku.

Polje za potvrdu

Ako DDE funkcija vraća 0, u polju za potvrdu će biti izbrisan. Ako ova funkcija daje broj koji nije nula, kao što je 1 ili – 1, polje će biti izabran. Ako Stavka upućuje na tekst ili više od jedne neke informacije, kao što su imenovani opseg u Excel radnom listu koji sadrži više ćelija, u polju za potvrdu neće biti dostupne.


Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×