Funkcija „DCount“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija DCount možete da koristite da odredite broj zapisa koji su u navedenom skupu zapisa (u domen). Koristite funkcije DCount u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, makro, izraz u upit ili izračunata kontrola.

Na primer, da koristite funkcije DCount u modulu da biste se vratili broj zapisa u tabeli "porudžbine" koji odgovaraju porudžbinama koje su napravljene na određeni datum.

Sintaksa

DCount ( izraz domen [kriterijumi] )

Sintaksa funkcije DCount ima sledeće argumente:

Argument

Opis

izraz

Obavezno. Izraz koji identifikuje polje za koje želite da prebrojite zapise. To može biti izraz niske identifikuje polje u tabeli ili upitu ili može biti izraz koji izvršava izračunavanje podataka u tom polju. Izraz, možete da uključite ime polja u tabeli, kontrolu u obrascu, konstantu ili funkciju. Ako izraz uključuje funkciju, to može biti ugrađenih ili korisnički definisana, ali ne drugog domena ili SQL agregatna funkcija.

domen

Obavezno. Izraz niske koji identifikuje skup zapisa koji čine domen. To može da bude ime tabele ili ime upita za upit koji ne zahteva parametar.

kriterijumi

Opcionalno. Izraz niske koji se koristi za ograničavanje opsega podataka na kojima se izvršava funkcija DCount . Na primer, kriterijumi često je jednaka odredbe Where u SQL izrazu, bez reči gde. Ako kriterijuma izostavljen, funkcija DCount procenjuje izraz naspram celog domena. Svako polje koje je uključeno u kriterijumima takođe mora da bude polje domena; u suprotnom funkcija DCount daje na "null".


Napomene

Korišćenje funkcija DCount za prebrojavanje zapisa u domenu kada ne morate da znate njihove određene vrednosti. Iako argument izraz može da izvrši izračunavanja na polju, funkcija DCount jednostavno prikazuje broj zapisa. Vrednost svakog izračunavanja koje izraz nije dostupna.

Koristite funkcije DCount u izračunatoj kada je potrebno da navedete kriterijume za ograničavanje opsega podataka na kojem se izvršava funkcija. Na primer, da biste prikazali broj porudžbina koje će biti poslate u Kaliforniju, postavite svojstvorceControlSouokvira za tekst na sledeći izraz:

=DCount("[OrderID]", "Orders", "[ShipRegion] = 'CA'")

Ako samo želite da izbrojite sve zapise u domenu bez navođenja ograničenja, koristite funkciju Count .

savet

Funkcija Count je optimizovan za ubrza prebrojavanje zapisa u upitima. Koristite funkciju Count u izrazu upita umesto funkcije DCount i postavite opcionalne kriterijume da biste primenili ograničenja na rezultate. Koristite funkcije DCount kada morate da prebrojite zapise u domenu u modulu kôd ili makrou ili u izračunatoj.

Funkcija DCount možete da koristite za prebrojavanje zapisa koji sadrže određeno polje koje nije u izvoru zapisa na kojem se zasniva na obrascu ili izveštaju. Na primer, možete da prikažete broj porudžbina u tabeli "porudžbine" u izračunatoj u obrazac zasnovan na tabeli "Proizvodi".

Funkcija DCount ne broje zapise koji sadrže polja bez vrednosti u polju upućuje izraz , osim ako izraz je džoker znak zvezdice (*). Ako koristite zvezdicu, funkcija DCount izračunava ukupan broj zapisa, uključujući i one koje sadrže polja bez vrednosti . Sledeći primer izračunava ukupan broj zapisa u tabeli porudžbine.

intX = DCount("*", "Orders")

Ako je tabela sa primarni ključdomen , možete da izračunate ukupan broj zapisa tako što ćete postavku izraz u polju primarnog ključa, jer će nikada biti "null" u polju primarnog ključa.

Ako izraz identifikuje više polja, razdvojili imena polja sa operator spajanja ili znaka "ampersand" (&) ili operatorom za dodavanje (+). Ako koristite ampersand za razdvajanje polja, funkcija DCount daje broj zapisa koji sadrže podatke u bilo koju od navedenih polja. Ako koristite operator za dodavanje, funkcija DCount daje samo broj zapisa koji sadrže podatke u svim navedenim poljima. Sledeći primer pokazuje efekti svakog operatora kada se koristi sa poljem koje sadrži podatke u svim zapisima (ImeZaOtpremu) i polje koje sadrži podatke (RegionOtpreme).

intW = DCount("[ShipName]", "Orders")
intX = DCount("[ShipRegion]", "Orders")
intY = DCount("[ShipName] + [ShipRegion]", "Orders")
intZ = DCount("[ShipName] & [ShipRegion]", "Orders")

Napomena: Znak "ampersand" je preporučeni operator za spajanje niski. Izbegavajte korišćenje operator za dodavanje za bilo šta drugo osim, osim ako ne želite posebno da se prenese poljima bez vrednosti preko izraza.

Nesačuvane promene zapisa u domenu nisu obuhvaćene kada koristite ovu funkciju. Ako želite da funkcija DCount bude zasnovana na promenjenim vrednostima, prvo morate da sačuvate promene tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj zapis u okviru zapisi na kartici Podaci , premestiti fokus na drugi zapis ili pomoću Update metod.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Sledeća funkcija vraća broj porudžbina koje su otpremljene u navedenu zemlje/regiona nakon određenog datuma otpremanja. Domen je "porudžbine".

Public Function OrdersCount _
(ByVal strCountryRegion As String, _
ByVal dteShipDate As Date) As Integer
OrdersCount = DCount("[ShippedDate]", "Orders", _
"[ShipCountryRegion] = '" & strCountryRegion & _
"' AND [ShippedDate] > #" & dteShipDate & "#")
End Function

Da biste pozvali funkciju, koristite sledeću liniju koda u prozor "Immediate":

:OrdersCount "UK", #1/1/96#

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×