Funkcija „DateSerial“

Daje tip podataka Varijanta (Datum) za navedenu godinu, mesec i dan.

Sintaksa

Redni broj ( godina, mesec, dan )

Sintaksa funkcije DateSerial ima sledeće argumente:

Argument

Opis

godiљnjoj

Obavezno. Ceo broj. Broj između 100 i 9999, uključujući brojni izraz.

šesto

Obavezno. Ceo broj. Bilo koji numerički izraz.

Ovo

Obavezno. Ceo broj. Bilo koji numerički izraz.

Napomene

Da biste naveli datum, kao što je 31 decembar, 1991, opseg brojeva za svaki redniargument treba da bude u prihvaćenom opsegu za jedinicu; To jest, 1 – 31 za dane i 1 – 12 za mesece. Međutim, možete da navedete i relativne datume za svaki argument koristeći numerički izraz koji predstavlja određeni broj dana, meseci ili godina pre ili posle određenog datuma.

Sledeći primer koristi numeričke izraze umesto apsolutnih brojeva datuma. Ovde funkcija DateSerial vraća datum koji je dan pre prvog dana (1 - 1), dva meseca pre avgusta (8 - 2), 10 godina pre 1990 (1990 - 10); drugim rečima, 1980.

DateSerial(1990 - 10, 8 - 2, 1 - 1)

Dve cifrene godine za argument year interpretirali su se na osnovu korisnički definisanih postavki mašine. Podrazumevane postavke su da se vrednosti između 0 i 29, uključujući i njih, tumače kao godine 2000 –. Podrazumevane vrednosti između 30 i 99 su protumačene kao godine 1930 – 1999. Za sve druge godine , koristite četvorocifreni broj (na primer, 1800).

Windows verzija starija od operativnog sistema Windows 2000 tumači dve cifre godine zasnovane na podrazumevanim navedenim vrednostima. Da biste bili sigurni da funkcija daje odgovarajuću vrednost, koristite četvorocifrenu godinu.

Kada bilo koji argument premaši prihvaćeni opseg za taj argument, on se povećava na odgovarajuću jedinicu veću veću. Na primer, ako navedete 35 dana, on se procenjuje kao mesec i nekoliko dana, u zavisnosti od toga gde je u godini. Ako je bilo koji pojedinačni argument izvan opsega-32.768 do 32.767, pojavljuje se greška. Ako datum određen tri argumenta pada izvan prihvatljivog opsega datuma, pojavljuje se greška.

Napomena: Za godinu, mesecidanako je postavka vlasništva kalendara gregorijanac, pretpostavlja se da je navedena vrednost gregorijanac. Ako je postavka vlasništva kalendara Hidžra, pretpostavlja se da je navedena vrednost Hidžra.

Vraćeni deo datuma je u jedinicama vremenskog perioda trenutnog Visual Basic kalendara. Na primer, ako je aktuelni kalendar hidžri i datum datuma koji treba da se vrati, vrednost godine je Hidžra godina. U godiniargumenata, vrednosti između 0 i 99, uključujući i, tumače se kao godine 1400-1499. Za sve druge godine , koristite kompletnu četvorocifrenu godinu (na primer, 1520).

Primer upita

Izraz

Rezultati

Izaberite stavku redni broj (2018, 12, 13) kao novi datum od prodaje proizvoda;

Daje "datum" za navedenu godinu, mesec i dan unete u argumente funkcije i u koloni "novi datum". Rezultati: "13/12/2018".

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju DateSerial za povraćaj datuma za navedenu godinu, mesec i dan.

Dim MyDate ' MyDate contains the date for February 12, 1969. MyDate = DateSerial(1969, 2, 12) ' Return a date.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Takođe pogledajte

Biranje odgovarajuće funkcije za datum

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×