Funkcija „Date“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje tip podataka Varijanta (Datum) koji sadrži trenutni datum sistema.

Sintaksa

Datum

Napomene

Da biste postavili sistemski datum, koristite izraz datuma .

Ako koristite funkcije Date sa gregorijanski kalendar, ponašanje funkcije Date$ je nepromenjene tako što ćete postavka svojstva Kalendar . Ako je kalendar Hidžra datum$ vraća nisku 10 znakova u obliku mm-ddyyyy, gde mm (01 – 12), dd (01-30) i yyyy (1400-1523) su Hidžra mesec, dan i godinu. Ekvivalentan opseg gregorijanski je Jan 1, 1980 2099 Dec 31.

Primeri

Korišćenje datuma u izrazu    možete da koristite funkcije Date , gde možete da koristite izraze. Na primer, možete da postavite svojstvo Izvor kontrole okvira za tekst u obrascu na sledeći način:

=Date()

Kada je obrazac otvoren u prikazu obrasca, okvir za tekst prikazuje trenutni sistemski datum.

Korišćenje funkcije Date u VBA kodu   

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Date da biste se vratili na trenutni sistemski datum.

Dim MyDate
MyDate = Date ' MyDate contains the current system date.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×