Funkcija „CVErr“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje varijaciju podtipa greške koje sadrže jedan broj greške koju je odredio korisnik.

Sintaksa

CVErr ( brojgreške )

Potreban brojgreškeargument je bilo koji važeći broj greške.

Napomene

Koristite funkciju CVErr da biste kreirali korisnički definisane greške u kreira korisnik procedure. Na primer, ako kreirate funkciju koja prihvata nekoliko argumenata i obično vraća nisku, možete da imate funkcija proceni ulazne argumente da biste se uverili da su prihvatljivi opsegu. Ako nisu, to je verovatno vaša funkcija neće vratiti ono što očekujete. U ovom slučaju, CVErr vam omogućava da vrati broj greške koji vam govori radnje koje će se.

Imajte na umu da podrazumevana konverzija greške nije dozvoljeno. Na primer, ne možete direktno dodeliti povratnu vrednost CVErrpromenljiva koji se ne nalazi na varijante. Međutim, možete izvršiti izričitu konverziju (pomoću CInt, CDbli tako dalje) vrednosti vratio CVErr i to dodeliti promenljivih odgovarajuće tip podatka.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju CVErr da biste se vratili na varijante čije VarType je vbError (10). Korisnički definisana funkcija CalculateDouble daje grešku ako je argument prosleđen nije broj. CVErr možete koristiti da biste se vratili korisnički definisane greške iz korisnički definisane procedure ili odlaganje rukovanjem greška izazvana tokom izvršavanja. Koristite funkciju IsError da biste testirali ako vrednost predstavlja grešku.

' Call CalculateDouble with an error-producing argument.
Sub Test()
Debug.Print CalculateDouble("345.45robert")
End Sub
' Define CalculateDouble Function procedure.
Function CalculateDouble(Number)
If IsNumeric(Number) Then
CalculateDouble = Number * 2 ' Return result.
Else
CalculateDouble = CVErr(2001) ' Return a user-defined error
End If ' number.
End Function
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×