Funkcija „Atn“

Daje dvostruku preciznu arkus tangens broja.

Sintaksa

Atn ( broj )

Zahtevani brojargument je dvostruki ili bilo koji važeći brojni izraz.

Napomene

Funkcija Atn uzima odnos dve strane pravog trougla (broj) i vraća odgovarajući ugao u radijanima. Odnos je dužina ivice nasuprot ugla podeljenog deljanjem ivice pored ugla.

Opseg ishoda je pi /2 za pi/2 radijana.

Da biste konvertovali diplome u radijane, pomnožite stepen do Pi/180. Da biste konvertovali radijane u stepene, pomnožite radijane sa 180/Pi.

Napomena: Atn je Inverzna trigonometrijska funkcija tena, koja uzima ugao kao argument i daje odnos dve strane pravog trougla. Nemojte da pomešate Atn sa kotangens, što predstavlja jednostavnu inverznu vrednost tangens (1/tangens).

Primer upita

Izraz

Rezultati

Izaberite Atn (90) kao Arctangens iz grupe Doproizvođivanje po Atn (90);

Daje "Arctangens" argumenta number (bilo koji numerički izraz koji izražava ugao u radijanima) i prikazuje se u koloni arkus tangens.

VBA primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Za više informacija o radu sa VBA modulom izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite termine u polje za pretragu.

U ovom primeru, funkcija Atn se koristi za izračunavanje vrednosti za p.

Dim pi pi = 4 * Atn(1) ' Calculate the value of pi.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×