Funkcija „Asc“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Daje ceo broj koji predstavlja kôd znaka koji odgovara prvom slovu u niski.

Sintaksa

ASC ( niske )

Potrebne niskeargument je sve važeće izraz niske. Ako Niska ne sadrži znakove, greška izazvana tokom izvršavanja dogodi.

Napomene

Opseg za daje je od 0 do 255 u sistemima koji nisu DBCS, ali –32768 – 32767 na DBCS sistemima.

Napomena: Funkcija AscB se koristi sa bajt podataka koji se nalaze u niski. Umesto da se vratite kôd znaka za prvi znak, AscB vraća prvi bajt. Kôd znaka Unikod osim na platformama gde Unikod nije podržan, u tom slučaju ponašanje identično funkcije AscAscW funkcija vraća.

Napomena: Visual Basic for the Macintosh ne podržava Unikod niske. Stoga, AscW(n) ne može da vrati Unikod znake za n vrednosti u opsegu od 128 do 65 535, kao što je slučaj u Windows okruženju. Umesto toga, AscW(n) pokušava „najbolje procena” za Unikod vrednosti n veće od 127. Stoga, ne bi trebalo da koristite AscW u Macintosh okruženju.

Primer

Napomena: Primeri koji slede pokazuju upotrebu ove funkcije u Visual Basic for Applications (VBA) modulu. Ako vam je potrebno više informacija o radu sa VBA modulom, izaberite stavku Referenca razvojnog programera sa padajuće liste pored stavke Pretraga i unesite jedan ili više termina u polje za pretragu.

Ovaj primer koristi funkciju Asc da biste se vratili kôd znaka koji odgovara prvom slovu u nisci.

Dim MyNumber
MyNumber = Asc("A") ' Returns 65.
MyNumber = Asc("a") ' Returns 97.
MyNumber = Asc("Apple") ' Returns 65.
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×