Formula dinamičke niza protiv zastarelog CSE formule niza

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Septembra, 2018, možemo objavila formula dinamičke niza za Excel u sistemu Office 365. Razlike između dinamičkih nizove i formule zastarelog kombinaciju tastera Ctrl + Shift + Enter (CSE) se pominju ispod.

Formula dinamičke niza:

  • Možete „reci” izvan granica ćelije kojima nije uneta formulu. Sledeći primer prikazuje RANDARRAY funkcija u ćeliji D1, koji se preliva preko D1:F5 ili 5 redova po 3 kolone. Formula niza dinamičke tehnički postoji samo u ćeliju D1, za razliku od sa zastarelim CSE formule, formula bi trebalo da se unesu u ceo opseg.

    RANDARRAY funkcija uneta u ćeliju D1, ne navodi iz D1 F5.

  • Će automatski promenili veličinu prilikom dodavanja ili uklanjaju iz opsega izvornih podataka. CSE formule niza skratite oblasti povratnu ako je premali ili vratite #N/A ako je prevelika.

  • Izračunavanje u kontekstu 1 x 1. Na primer, funkcija RAND će vratiti jednom rezultat, tako da ako želite više nasumične brojeve vraćaju u koordinatnoj mreži, možete da koristite funkciju RANDARRAY. Funkcije reda i KOLONE će vratiti izvorne ćelije redova i kolona. Sekvenca (ROW()) može koristiti za replikaciju stari ponašanje reda u formuli niza zastareli.

  • Svaka nova formula koje daju više od 1 rezultat će automatski reci. Nema potrebe da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl + Shift + Enter.

  • Kompatibilnost razloga samo zadržavaju CSE formule niza. Napredujete, trebalo bi da koristite dinamičke nizovi formule umesto toga.

  • Možete lako menjati tako što ćete promeniti izvorne ćelije, za razliku od CSE formule niza zahtevaju da se ceo opseg istovremeno uređuju.

  • Kolona i redova Umetanje/brisanje je zabranjeno u opsegu formule aktivni CSE niza. Potrebno je da prvo izbrišite sve postojeće formule niza koje su na putu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

Sekvenca funkcija

Jedan funkcija

Funkcija SORTIRANJA

Funkcija SORTBY

JEDINSTVENI funkcija

#SPILL! grešaka u programu Excel

Smopriznanje niza ponašanje

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×