Formati za procente, eksponencijalni oblik i valute osim američkog dolara

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Procenti Da biste brojeve prikazali u procentima od 100, u format broja uključite znak za procenat (%). Na primer, broj .08 prikazaće se kao 8%; 2.8 kao 280%.

Naučni format Da biste brojeve prikazali u naučnom formatu (eksponencijalni oblik), u odeljku koristite kodove „E-“, „E+“, „e-“ ili „e+“. Ako format sadrži 0 (nulu) ili # (znak za broj) desno od koda za eksponent, Microsoft Graph će broj prikazati u naučnom formatu i umetnuti „E“ ili „e“. Broj nula ili brojeva za znak desno od koda određuje broj cifara u eksponentu. Ako unesete kôd „E-“ ili „e-“, pored negativnih eksponenata biće postavljen znak minus. Ako unesete kôd „E+“ ili „e+“, pored negativnih eksponenata biće postavljen znak minus, a pored pozitivnih znak plus.

Valute Da biste u formatu broja naveli neku od sledećih oznaka valute, pri uključenom tasteru NUM LOCK, držite pritisnut taster ALT i upišite ANSI kôd oznake valute koristeći numeričku tastaturu. Informacije o oznakama valute potražite u pomoći za program iz kog ste umetnuli Microsoft Graph grafikon.

Da biste uneli

Držite pritisnut taster ALT i upišite

¢

0162

£

0163

¥

0165


Napomena: Prilagođeni formati se čuvaju sa grafikonom. Da bi se u programu Graph uvek koristila određena oznaka valute, pre pokretanja programa Graph promenite oznaku valute koja je izabrana u regionalnim postavkama na kontrolnoj tabli.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×