Formati datoteka podržani u programu Excel za Mac

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Neki sadržaj iz ove teme možda nije moguće primeniti na neke jezike.

Formati datoteka koji su navedeni u dijalogu Sačuvaj kao se razlikuju u zavisnosti od toga koji tip lista aktivan. Ako želite da sačuvate datoteku u drugi format, u većini slučajeva, Excel konvertuje samo aktivni list. Da biste konvertovali drugih listova u radnoj svesci, prebacite se na svakom listu i sačuvajte ga zasebno.

Format datoteke

Opis

Excel radna sveska (.xlsx)

Podrazumevani format zasnovan na XML-radne sveske za Excel 2016 za Mac, Excel za Mac 2011 i programa Excel za Windows. Ne mogu uskladištiti VBA kôd makroa ili Excel 4.0 listove.

Excel 97-2004 radne sveske (.xls)

Kompatibilan sa programom Excel 98 kroz 2004 Excel za Mac i programa Excel 97 do 2003 programa Excel za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

CSV UTF-8 (razgraničen zarezom) (.csv)

* Excel 2016 za Mac samo

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja je u skladu sa UTF-8 Unikod kodiranje standarde. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Excel predložak (.xltx)

Čuva radnu svesku kao predložak zasnovanih na XML-koje možete da koristite da biste pokrenuli novih radnih svezaka. Čuva postavke kao što su oblikovanje, naslovi, formula i prilagođene trake sa alatkama. Ne mogu uskladištiti VBA kôd makroa ili Excel 4.0 listove.

Excel 97-2004 predložak (.xlt)

Čuva radnu svesku kao predložak koji možete da koristite da biste pokrenuli novih radnih svezaka. Kompatibilan sa programom Excel 98 kroz 2004 Excel za Mac i programa Excel 97 do 2003 programa Excel za Windows. Čuva postavke kao što su oblikovanje, naslovi, formula, VBA makroi i prilagođene trake sa alatkama. VBA makroi neće pokrenuti u programu Excel 2008.

Vrednosti razdvojene zarezom (.csv)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi zareze da biste razdvojili vrednosti u ćelijama.

Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Veb stranica (.htm)

Čuva radnu svesku za prikaz na Vebu. HTML je podrazumevani web format i može da prikaže Macintosh i Windows pregledače.

PDF

Izvozi na izabrane ćelije, aktivni list ili sve listove u radnoj svesci u PDF datoteke, koje izgleda isto na Macintosh i Windows računare.

OpenDocument unakrsne tabele (.ods)

* Excel 2016 za Mac samo

Čuva radnu svesku u formatu OpenDocument zasnovanih na XML.

Excel radne sveske (.xlsb)

Skladišti podatke u binarnom formatu. Potrebno je manje vremena da biste sačuvali, a pomaže osetljive podatke dodatno obezbedite. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

Excel radna sveska sa makroima (.xlsm)

Radne sveske zasnovanih na XML format za Excel 2016 za Mac, Excel za Mac 2011 i programa Excel za Windows koji čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

U programu Excel predložak sa makroima (.xltm)

Čuva radnu svesku kao predložak zasnovanih na XML-koji čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

Excel 2004 XML unakrsne tabele (.xml)

Izvozi podatke radnu svesku u XML datoteku koja koristi Excel 2004 unakrsne tabele XML šemu. Zaokruživanje brojeva, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Excel programski dodatak (.xlam)

Čuva aktivni list kao zasnovanih na XML-programskog dodatka, dodatne programu koji pokreće dodatni kôd. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

Excel 97-2004 programski dodatak (.xla)

Čuva aktivni list kao programskog dodatka, dodatne programu koji pokreće dodatni kôd. Kompatibilan sa programom Excel 98 kroz 2004 Excel za Mac i programa Excel 97 do 2003 programa Excel za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

Veb stranica u jednoj datoteci (.mht)

Čuva radnu svesku za prikaz na Vebu tako što ćete napraviti u jednoj datoteci koja uključuje sve elemente stranice. Koristi MIME HTML Internet standard.

UTF-16 Unikod tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja je u skladu sa UTF-16 Unikod kodiranje standarde. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Kartica razgraničenu tekstualnu (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi kartice da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Windows oblikovani tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u Windows kompatibilnom tekstualna datoteka koja koristi kartice da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

MS-DOS oblikovani tekst (.txt)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u MS-DOS kompatibilne tekstualna datoteka koja koristi kartice da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Windows vrednosti razdvojene (zarezima.csv)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u Windows kompatibilnom tekstualna datoteka koja koristi zareze da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

MS-DOS vrednosti razdvojene (zarezima.csv)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u MS MS-DOS kompatibilan tekstualnu datoteku koja koristi zareze da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Prostor razgraničena tekst (.prn)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja koristi razmake da biste razdvojili vrednosti u ćelijama. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Format za razmenu podataka (.dif)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualnu datoteku koja se može koristiti za razmenu podataka sa drugim aplikacijama za unakrsne tabele. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Simboličke veze (.slk)

Izvozi podatke na aktivnom radnom listu u tekstualne datoteke koji je kompatibilan sa Multiplan i drugim aplikacijama za unakrsne tabele. Svojstva ćelije, formule, grafike i druge elemente oblikovanja se ne čuvaju.

Excel 5.0/95 radna sveska (.xls)

Radne sveske format koji je kompatibilan sa programom Excel 5.0 za Mac i 95 Excel za Windows. Čuva VBA kôd makroa i Excel 4.0 listove.

Takođe pogledajte

Promena formata datoteke za čuvanje radnih svezaka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×