Filtriranje podataka u upitu

Upiti uzimaju redove i kolone iz tabela. Nakon što pokrenete upit primenom filtera možete dalje da ograničite broj stavki koje su prikazane na listu sa podacima. Filteri su dobar izbor kada želite da privremeno ograničite rezultate upita, a da ne morate prelaziti u prikaz dizajna da biste uredili upit. Za više informacija o kreiranju upita pogledajte članak Uvod u upite.

Da biste filtrirali podatke u upitu, otvorite ga u prikazu lista sa podacima, pritisnite strelicu prema dole na vrhu kolone i odaberite opciju filtera.

Evo kako to izgleda u Access aplikacijama:

Filtriranje kolone u upitu u Access aplikaciji.

Možete da izaberete više vrednosti sa spiska, ali se u aplikaciji lista filtera zatvara svaki put kad izaberete opciju. Možete nastaviti da pravite filter tako što ćete ponovo da otvorite listu i izaberete nove stavke. Za više informacija o Access aplikacijama pogledajte članak Kreiranje Access aplikacije.

Evo kako to izgleda u stonoj bazi podataka:

Filtriranje kolone upita u stonoj bazi podataka.

Obratite pažnju na opciju Filteri za datum na listi—u stonoj bazi podataka možete da izaberete više specijalizovane filtere, zavisno od tipa podataka kolone. Na primer, u tekstualnom polju videćete opciju Filteri za tekst dok ćete u numeričkom polju videti opciju Filteri za brojeve. Ti filteri olakšavaju filtriranje opsega vrednosti umesto izbora svih vrednosti pojedinačno.

Svi filteri se automatski brišu kad zatvorite upit. Ili, možete da uklonite filter iz kolone tako da na listi izaberete opciju Obriši filter .

Za više informacija o kreiranju upita pogledajte članak Uvod u upite a za detaljnije informacije o filtriranju pogledajte članak Filtriranje podataka u stonoj bazi podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×