Filtriranje podataka u upitu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Upiti preuzimanje redova i kolona iz tabela. Kada pokrenete upit, možete dalje da ograničite broj stavki, što je prikazano u listu sa podacima tako što ćete primeniti filtere. Filteri su dobar izbor kada želite da privremeno da biste ograničili rezultate upita bez odlaze u prikazu dizajna da biste uredili upit. Više informacija o kreiranju upita potražite u članku Uvod u upite.

Da biste filtrirali podatke u upitu, otvorite ga u prikazu lista sa podacima, pritisnite strelicu prema dole na vrhu kolone i odaberite opciju filtera.

Evo kako to izgleda u Access aplikacijama:

Filtriranje kolone u upitu u Access aplikaciji.

Možete da izaberete više vrednosti sa liste, ali u aplikaciji, na listi filtera zatvara svaki put kada izaberete opciju. Mogu da nastave izgradnju filter tako što ćete otvaranje liste i izbor nove stavke. Više informacija o Access aplikacijama potražite u članku Kreiranje Access aplikacije.

Evo kako to izgleda u stonoj bazi podataka:

Filtriranje kolone upita u stonoj bazi podataka.

Obratite pažnju na opciju Filteri za datum na listi—u stonoj bazi podataka možete da izaberete više specijalizovane filtere, zavisno od tipa podataka kolone. Na primer, u tekstualnom polju videćete opciju Filteri za tekst dok ćete u numeričkom polju videti opciju Filteri za brojeve. Ti filteri olakšavaju filtriranje opsega vrednosti umesto izbora svih vrednosti pojedinačno.

Svi filteri se automatski brišu kad zatvorite upit. Ili, možete da uklonite filter iz kolone tako da na listi izaberete opciju Obriši filter .

Više informacija o kreiranju upita potražite u članku Uvod u upitei detaljnije informacije o filtriranju potražite u članku Filtriranje podataka u bazi podataka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×