Filtriranje podataka u radnom listu u pregledaču

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Filtriranje podataka je brz i lak način za kreiranje podskup podataka u opsegu ćelija ili kolonu tabele. Filtrirani podaci prikazuje samo redove koji zadovoljavaju kriterijum koju navedete i skriva redove koje ne želite da prikažete. Takođe možete da filtrirate po više kolona. Filteri su dodavanje. Svaki dodatni filter koji ste primenili radi samo na podskup podataka proizveo trenutni filter, a samim tim dodatno smanjuje podskup podataka. Stoga, možda ćete prvo filtriranje na podatke iz 2008 godine, a zatim na podacima iz Francuske. Rezultata sadržati samo podatke koji se primenjuje na Francuska 2008.

Možete da filtrirate po listu vrednosti ili po kriterijumima.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Filtriranje teksta

Filtriranje brojeva

Filtriranje datuma ili vremena

Filter za prvih ili poslednjih brojeva

Brisanje filtera za kolonu

Saznajte više o moguće probleme sa filtriranje podataka

Filtriranje teksta

 1. Pronađite kolonu koja sadrži alfanumeričke podatke.

 2. Kliknite na strelicu Padajuća strelica filtera u zaglavlju kolone.

 3. Uradite sledeće:

  Izaberite stavku sa liste tekstualnih vrednosti   

  1. Izaberite meni Filter.

  2. Na listi tekstualnih vrednosti potvrdite ili opozovite izbor jedne ili više tekstualnih vrednosti po kojima ćete izvršiti filtriranje.

   Lista tekstualnih vrednosti može da sadrži do 1 000 stavki. Ukoliko je lista duga, opozovite izbor u polju za potvrdu (Izaberi sve) koje se nalazi na vrhu, a zatim izaberite pojedinačne tekstualne vrednosti po kojima ćete filtriranje.

   Kreiranje kriterijuma   

  3. Postavite pokazivač na stavku Filteri za tekst, a zatim izaberite jednu od komandi sa operator poređenja ili izaberite stavku Prilagođeno filtriranje.

   Na primer, da biste izvršili filtriranje po tekstu koji počinje posebnim znakom, izaberite stavku Počinje sa. Da biste izvršili filtriranje po tekstu koji ima posebne znakove, izaberite stavku Sadrži.

  4. U dijalog Prilagođeni filter unesite tekst u polje na desnoj strani.

   Na primer, da biste izvršili filtriranje po tekstu koji počinje slovom „J“, upišite slovo J, odnosno da biste izvršili filtriranje po tekstu koji u sebi sadrži reč „zvono“, upišite zvonce.

   Ako je potrebno da nađete tekst koji deli samo neke znakove, koristite džoker znak.

   Sledeća tabela opisuje džoker znakove koje možete da koristite kao kriterijumi poređenja za filtere za tekst.

Upotrebite

Da biste pronašli

? (znak pitanja)

Bilo koji znak
Na primer, ko?ka pronalazi „koska“ i „kocka“

* (zvezdica)

Više znakova
Na primer, *istok pronalazi „Severoistok“ i „Jugoistok“

~ (znak tilda) iz koga stoji ?, * ili ~

Znak pitanja, zvezdica ili znak tilda
Na primer, fy06~? pronalazi "fy06?"

Vrh stranice

Filtriranje brojeva

 1. Pronađite kolonu koja sadrži brojčane podatke.

 2. Kliknite na strelicu Padajuća strelica filtera u zaglavlju kolone.

 3. Uradite sledeće:

  Izaberite stavku sa liste brojeva   

  1. Izaberite meni Filter.

  2. Na listi brojeva potvrdite ili opozovite izbor jednog ili više brojeva po kojima će se izvršiti filtriranje.

   Lista brojeva može da sadrži do 1 000 stavki. Ukoliko je lista duga, opozovite izbor u polju za potvrdu (Izaberi sve) koje se nalazi na vrhu, a zatim izaberite pojedinačne tekstualne vrednosti po kojima ćete izvršiti filtriranje.

   Kreiranje kriterijuma   

  3. Postavite pokazivač na stavku Filteri za brojeve, a zatim izaberite jednu od komandi sa operator poređenja ili izaberite stavku Prilagođeni filter.

   Na primer, da biste izvršili filtriranje po donjoj i gornjoj granici brojčane vrednosti, izaberite stavku Između.

  4. U dijalogu Prilagođeni automatski filter unesite broj u polje na desnoj strani, odnosno više brojeva u odgovarajuća polja.

   Na primer, da biste izvršili filtriranje po donjoj i gornjoj granici brojčane vrednosti između „25“ i „50“ upišite 25 i 50.

Vrh stranice

Filtriranje datuma ili vremena

 1. Pronađite kolonu koja sadrži podatke o datumu ili vremenu.

 2. Kliknite na strelicu Padajuća strelica filtera u zaglavlju kolone.

 3. Uradite sledeće:

  Izaberite stavku sa liste datuma ili vremena   

  1. Izaberite meni Filter.

  2. Na listi datuma ili vremena potvrdite ili opozovite izbor jednog ili više datuma, odnosno vremena po kojima ćete izvršiti filtriranje.

   Podrazumevano, proces filtriranja grupiše sve datume u opsegu u hijerarhiji godina, meseci i dana. Kada potvrdite ili opozovite izbor nivoa u hijerarhiji, filter automatski potvrđuje, odnosno opoziva sve datume koji su ugnežđene ispod taj nivo. Na primer, ako ste izabrali „2006” Web prikazivač prikazuje meseci ispod „2006” i zatim navodi dana ispod imena svakog meseca.

   Lista vrednosti može da sadrži do 1 000 stavki. Ukoliko je lista duga, opozovite izbor u polju za potvrdu (Izaberi sve) koje se nalazi na vrhu, a zatim izaberite vrednosti po kojima ćete izvršiti filtriranje.

   Kreiranje kriterijuma   

  3. Postavite pokazivač na stavku Filteri za datum, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

   Uobičajeni filter   

   Uobičajeni filter se zasniva na operator poređenja. Sledite ovu proceduru da biste koristili uobičajenog filtera:

   1. Izaberite jednu od komandi operatora poređenja (Jednako, Pre, Posle ili Između) ili stavku Prilagođeni filter.

   2. U dijalogu Prilagođeni filter unesite datum ili vreme u polje na desnoj strani.

    Na primer, da biste izvršili filtriranje sa postavljanjem donje i gornje granice vrednosti datuma ili vremena, izaberite opciju Između.

   3. U dijalogu Prilagođeni filter unesite datum ili vreme u polje, odnosno polja na desnoj strani.

    Na primer, da biste filtrirali po ranijeg datuma „3/1/2006” i neki kasniji datum „”6/1/2006, unesite 3/1/2006 i 6/1/2006.

    Dinamički filter   

    Dinamički filter se gde kriterijume možete da promenite kada ga ponovo primenite filter. Da biste koristili dinamički filter, izaberite neku od unapred definisanih datum komande.

    Na primer, u meniju Svi datumi u periodu izaberite opciju Danas da biste izvršili filtriranje svih datuma po sadašnjem datumu, odnosno stavku Sledeći mesec da biste izvršili filtriranje svih datuma po sledećem mesecu.

    Napomene: .

    • Komande iz menija Svi datumi u periodu, kao što su Januar ili Kvartal 2 obavljaju filtriranje po periodu bez obzira na godinu. Ovo, na primer, može da bude korisno u slučaju da treba da napravite poređenje prodaje u određenom periodu za nekoliko godina.

    • Opcije filtriranja Ove godine i početka godine do danas za buduće datume na drugačiji način. Ova godina mogu da budu datumi u budućnosti za tekuću godinu, za razliku od početka godine do danas daje samo datumi i uključujući trenutni datum.

Vrh stranice

Filtriranje radi dobijanja najvećih ili najmanjih brojeva

 1. Pronađite kolonu koja sadrži brojčane podatke.

 2. Kliknite na strelicu Padajuća strelica filtera u zaglavlju kolone.

 3. Postavite pokazivač na stavku Filteri za brojeve, a zatim izaberite stavku Prvih 10.

 4. U dijalogu Filter prvih 10 postupite na sledeći način:

  1. U polju sa leve strane, kliknite na vrh ili dno. Filter određuje najviše i najniže vrednosti na osnovu originalnog opseg ćelija. Ne koristi filtrirani podskup podataka.

  2. U polju u sredini, u polje Stavke unesite broj od 1 do 255, odnosno od 0,00 do 100,00 u polje Procenat.

  3. U polju na desnoj strani postupite na sledeći način:

   • Izaberite opciju Stavke da biste filtrirali po brojevima.

   • Izaberite opciju Procenat da biste filtrirali po procentima.

Vrh stranice

Brisanje filtera za kolonu

 • Da biste obrisali filter za kolonu, kliknite na dugme Filter Ikona primenjenog filtera na naslov kolone, a zatim izaberite stavku Obriši Filter iz < ime >.

Vrh stranice

Saznajte više o moguće probleme sa filtriranje podataka

Upozoravamo vas na probleme koji mogu da dovedu do ograničavanja ili sprečavanja filtriranja.

Da se mešaju formata za skladištenje    Za najbolje rezultate, autor radne sveske ne bi trebalo da mešate formatima, kao što je tekst "i" broj "ili" broj "i" datum, u istoj koloni jer samo jedan tip komanda "Filtriraj" je dostupna za svaku kolonu. Ako postoji više različitih formata, dijalog filtriranje prikazuje format koji se najčešće pojavljuje. Na primer, ako kolona sadrži tri vrednosti uskladištene kao broj i četiri kao tekst, proces filtera prikazuje Filteriza tekst.

Možda postoji filtriranih redova ograničenje od maksimalan broj redova koji se prikazuju    Ako broj redova koji se podudaraju sa filterom premašuje maksimalan broj redova koji se prikazuju u radnoj svesci, a zatim zasnovane na Vebu prikazivač prikazuje prvi skup filtriranih redova sve do trenutnog maksimalnog broja. Da biste videli sve filtrirane redove, možda ćete morati da stranice za sledeće oblasti pomeranja. Ako radnu svesku u Excel Web Access Veb segmentu, možda je moguće da biste povećali broj redova koji prikazuje Veb segment.

Odštampani možete sprečiti filtriranja    Prikazivač zasnovane na Vebu ne možete da filtrirate podatke u koloni koja sadrži znakove ANSI vrednošću od 0 do 32, koje su odštampani. Ovih znakova prikaz pravougaoni okvir u Excel radnoj svesci, kao znak čuvara mesta. Da biste filtrirali podatke, autor radne sveske mora da uklonite ove odštampani ili da ih zamenite znak za štampanje.

Izračunati članovi u izveštajima izvedene tabele    Ne možete da primenite filter koji kombinuje izračunati član (označeno plavom bojom) sa bilo kojom drugom stavkom, uključujući druge izračunate članove. Korišćenje filtera sa izračunati član, uverite se da ste izabrali samo jedan izračunati član. Ako birate dve ili više stavki, uklonite izračunate članove.

Metapodaci izvedene tabele mogu biti prikazani     Ukoliko ste autor radne sveske i objavljujete radnu svesku koja sadrži OLAP izveštaj izvedene tabele sa primenjenim filtriranjem, korisnik može da vidi metapodatke sakrivenog polja. Ukoliko želite da sačuvate tajnost ovih podataka, onemogućite filtriranje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×