Filtriranje, oblikovanje i transformacija uvezenih podataka (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da filtrirate i oblikujete uvezene podatke tako što ćete urediti korake upita kako bi odgovarali zahtevima analize podataka.

Možete izvršiti širok opseg koraka analize podataka uključujući filtriranje tabele, sortiranje tabele, uklanjanje kolona i objedinjavanje više tabela. Detaljne informacije o oblikovanju podataka potražite u članku Oblikovanje podataka u pomoći za Power Query za Excel.

Nakon filtriranja i oblikovanja uvezenih podataka u programu Excel, sada ste spremni da delite poboljšane podatke kao upit. Dodatne informacije potražite u članku Deljenje upita.

Važno:  Kada delite upit, same osnovne podatke ne delite. Deli se samo upit i metapodaci koje je obezbedio korisnik. Kada korisnici traže i koriste deljeni upit u programskom dodatku Power Query, deljeni upit se pokreće u okviru programskog dodatka Power Query da bi vratio podatke na koje upućuje.

Srodne teme

Povezivanje sa internim i spoljnim izvorima podataka

Pomoć za iskustvo upravljanja podacima u dodatku Power BI za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×