Facebook Connect više nije dostupan

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Facebook je ažurirao Graph API, što će uticati na Microsoft aplikacije i usluge. Facebook Graph API je alatka pomoću koje povezujemo Microsoft nalog sa uslugom Facebook. Pomoću nje se kontakt informacije vaših Facebook prijatelja prikazuju u usluzi Outlook.com i aplikaciji „Windows osobe“. Pored toga, ova aplikacija se koristi i za ažuriranje tih kontakata, a obezbeđuje i opcije u aplikacijama i uslugama kao što su Foto-galerija, Movie Maker i OneDrive.com radi deljenja u usluzi Facebook. Te funkcije jednim imenom zovemo Facebook Connect.

Zbog ovih promena Facebook Connect funkcije više neće biti podržane. U ovom članku se objašnjava kako će ove promene uticati na povezane aplikacije i usluge.

Outlook.com kontakti

Sinhronizacija Outlook.com, Windows, Windows Phone i Office 365 kalendara

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8.1

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8

Aplikacija „Kalendar“ u operativnim sistemima Windows 8 i Windows 8.1

Foto-galerija i Movie Maker u operativnom sistemu Windows 8

Windows 8 aplikacija „Fotografije“

Aplikacija „Osobe“ u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

OneDrive u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Fotografije u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Windows Live Essentials kalendar i kontakti

OneDrive na mreži

Outlook Social Connector u programu Outlook 2013

Office 365 Outlook Web App

Outlook.com kontakti

 • Ako ste novi korisnik, nećete moći da povežete Facebook kontakte sa Outlook.com nalogom.

 • Ako ste ranije povezali Facebook nalog sa uslugom Outlook.com, Facebook kontakti se više neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Sinhronizacija Outlook.com, Windows, Windows Phone i Office 365 kalendara

Facebook događaji neće se više automatski sinhronizovati sa kalendarom u uslugama Outlook.com i Office 365 i sistemima Windows i Windows Phone. Kao zaobilazno rešenje možete da se pretplatite na vezu koju Facebook obezbeđuje iz Outlook.com kalendara.

Kada povežete te Outlook.com nalog sa Windows, Windows Phone i/ili Office 365 Outlook kalendarom, događaji na koje se pretplatite sinhronizovaće se na tim aplikacijama.

 1. Prijavite se na Facebook, a zatim odaberite stavku „Događaji“ na levoj strani prozora.

 2. U donjem desnom uglu stranice videćete poruku: „Možete da dodate događaje u Microsoft Outlook, Google kalendar ili Apple kalendar. Kada ih dodate, oni će biti ažurni. Saznajte više. Predstojeći događaji. Rođendani.“

 3. Kliknite desnim tasterom miša na stavku „Rođendani“ (ili duže pauzirajte na uređaju osetljivom na dodir) i odaberite stavku „Kopiraj adresu veze“.

 4. Prijavite se na lokaciji Outlook.com iz veb pregledača i idite na kalendar.

 5. Odaberite stavku „Uvoz“ iz zaglavlja.

 6. Odaberite stavku "Pretplati se" sa leve strane, a zatim nalepite URL koji ste kopirali u 3. koraku iz okvira „URL kalendara“.

 7. Unesite ime za novi kalendar i izaberite stavku „Pretplati se“.

Savet: Ako želite, možete da promenite i boju ili izaberete ukrasnu oznaku pre izbora stavke „Pretplati se“.

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8.1

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8.1 više neće podržavati sledeće funkcije:

 • Facebook Connect – Ako ste povezali aplikaciju „Osobe“ sa uslugom Facebook u operativnom sistemu Windows 8.1, u aplikaciji od sada više nećete moći da vidite novosti vezane za Facebook kontakte. Ako ste novi korisnik, nećete moći da dodate Facebook nalog u aplikaciju „Osobe“ jer funkcija Connect više nije podržana.

 • Sinhronizacija kontakata – Kontakt informacije prikazanih Facebook kontakata se više neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

 • Obaveštenja aktivnih pločica – Obaveštenja pločice aplikacije „Osobe“ koja se prikazuju na radnoj površini više neće obuhvatati novosti iz usluge Facebook.

 • Deljenje pomoću trake sa dugmadima – Deljenje sadržaja sa Facebook kontaktima pomoću aplikacije „Osobe“ više neće biti podržano.

 • Aktivnosti postavljanja, sviđanja, nesviđanja i komentarisanja – Postavljanje novosti vezanih za Facebook kontakte pomoću aplikacije „Osobe“ više neće biti podržano.

Aplikacija „Osobe“ u operativnom sistemu Windows 8

Aplikacija „Osobe“ za stone računare u operativnom sistemu Windows 8 nastaviće da funkcioniše, ali više neće primati novosti iz usluge Facebook u vezi sa povezanim nalozima. U skladu sa time, odeljci „Šta je novo“ i „Obaveštenja“, kontakt informacije i obaveštenja aktivnih pločica za Facebook kontakte neće se više ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Ako ste novi korisnik, nećete moći da dodate Facebook nalog u aplikaciju „Osobe“ jer funkcija Connect više nije podržana.

Aplikacija „Kalendar“ u operativnim sistemima Windows 8 i Windows 8.1

Aplikacija „Kalendar“ u operativnim sistemima Windows 8 i Windows 8.1 više neće primati nove informacije o rođendanima ili događajima vezanim za Facebook kontakte. U skladu sa time, informacije o rođendanima ili događajima vezane za Facebook kontakte koje se prikazuju na aktivnoj pločici aplikacije „Kalendar“ mogu da zastare.

Foto-galerija i Movie Maker u operativnom sistemu Windows 8

 • Više nećete moći da objavljujete fotografije ili video zapise direktno u usluzi Facebook. Međutim, fotografije i video zapisi koji su ranije objavljeni u usluzi Facebook pomoću Foto-galerije i dalje će biti objavljeni.

 • Kao privremeno rešenje možete da koristite Movie Maker kako biste objavili filmski projekat na računaru pomoću profila od 1080p, 720p ili 480p, koji su već ugrađeni u aplikaciju Movie Maker. Zatim možete direktno da otpremite konačnu verziju datoteka filma na Facebook pomoću veb lokacije Facebook.

 • Za otpremanje fotografija na Facebook i dalje možete da koristite veb lokaciju Facebook ili aplikaciju Facebook ako izaberete fotografije sačuvane na računaru.

Više informacija potražite u članku na Forumu Windows Essentials zajednice.

Windows 8 aplikacija „Fotografije“

 • Više nećete moći da prikažete fotografije i video zapise koji su prethodno objavljeni na lokaciji Facebook.

 • Za otpremanje fotografija na Facebook i dalje možete da koristite veb lokaciju Facebook ili aplikaciju Facebook ako izaberete fotografije sačuvane na računaru.

Windows Phone 7 i 8 Aplikacija „Osobe“

Podaci iz feeda za vesti aplikacije „Osobe“ više se neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook. Facebook kontakti i Facebook događaji u aplikaciji „Kalendar“ više se neće ažurirati informacijama iz usluge Facebook.

Napomena: Ove promene se odnose samo na Windows Phone 7 i Windows Phone 8. Ako koristite Windows Phone 8.1, aplikacija Osobe će i dalje funkcionisati sa uslugom Facebook.

OneDrive u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Postavljanje slike ili video zapisa na Facebook zid ili Facebook profil pomoću operativnog sistema Windows Phone 7.5/8 i sistema Office više neće funkcionisati. Kao privremeno rešenje možete da postavljate fotografije i video zapise pomoću veb lokacije Facebook ili aplikacije Facebook.

Fotografije u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8

Postavljanje fotografije ili video zapisa na Facebook zid ili Facebook profil u operativnim sistemima Windows Phone 7 i 8 više neće funkcionisati. Isto tako, integracija vaše Facebook fotografije u foto-galeriju više neće funkcionisati.

Kao privremeno rešenje možete da postavljate i prikažete fotografije i video zapise putem veb lokacije Facebook ili aplikacije Facebook.

Windows Live Essentials kalendar i kontakti

Funkcionalnost Windows Live Essentials kalendar i kontakti nastaviće da radi, ali više neće primati novosti o rođendanima ili događajima iz usluge Facebook za povezane naloge. U skladu sa time, informacije o rođendanima i kontakt informacije vezane za Facebook kontakte, mogu da zastare.

OneDrive na mreži

 • Veza „Objavi na bočnoj traci“ više neće biti dostupna.

 • Fotografije ili video zapisi koje ste ranije objavili i dalje će biti objavljeni.

 • Za otpremanje fotografija na Facebook i dalje možete da koristite veb lokaciju Facebook ili aplikaciju Facebook ako izaberete fotografije iz OneDrive fascikle.

Outlook Social Connector u programu Outlook 2013

 • Outlook Social Connector (OSC) veza sa lokacijom Facebook više neće funkcionisati i videćete grešku „Nevažeće korisničko ime ili lozinka“ u dijalogu OSC veze. U skladu sa tim, sadržaj sa lokacije Facebook, kao što su odeljak „Šta je novo“ i vaša Facebook slika profila, više se neće ažurirati.

 • Možete da prekinete vezu sa uslugom Facebook ako izaberete dugme „X“ u prozoru programa Outlook Social Connector.

Office 365 Outlook Web App

Sledeće funkcije više neće biti dostupne:

 • Facebook Connect – Ako ste se povezali sa uslugom Facebook u programu Outlook Web App, Facebook kontakti se više neće sinhronizovati sa Office 365 nalogom.

  Ako ste novi korisnik, nećete moći da se povežete sa uslugom Facebook pomoću programa Outlook Web App.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×