Exchange 2010 kraj podrške plan

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Na 14 januar 2020, Exchange Server 2010 do kraja podrška. Ako već niste da započeo prelaz sa Exchange 2010 na Office 365 ili Exchange 2016, sada je vreme da biste započeli planiranje.

Kako se kraj podrška za srednju vrednost?

Exchange Server, kao što je gotovo sve Microsoft proizvode, ima životnog ciklusa podrške tokom kojeg nudimo vam nove funkcije, popravke grešaka, bezbednosne ispravke i tako dalje. Ovaj životni ciklus obično traje 10 godina od datuma prvog izdanja proizvoda i na kraju ovog životnog ciklusa je poznat kao proizvoda kraj podrška. Kada Exchange 2010 dođe do kraja podrške na 14 januar 2020, Microsoft više neće obezbeđivati:

 • Tehničku podršku za probleme do kojih može doći.

 • Ispravke grešaka za probleme koji se otkriju i koji mogu da utiču na stabilnost i upotrebljivost servera.

 • Bezbednosne ispravke za ranjivosti koje se otkriju i zbog kojih server može postati podložan bezbednosnim pretnjama.

 • Ažuriranje vremenskih zona.

Instalacijom sistema Exchange 2010 će nastaviti da biste pokrenuli posle ovog datuma. Međutim, zbog promena naveden iznad, preporučujemo da migrirate iz Exchange 2010 što pre.

Više informacija o sistemu Office 2010 serverima pri kraju podršku potražite u članku resurse koji će vam te nadogradnje iz sistema Office 2007 ili 2010 servere i klijente.

Koje opcije imam?

Uz Exchange 2010 do kraja podrške, ovo je odličan vreme za istraživanje opcija i priprema plan migracije. možeš:

 • Migracija u usluzi Office 365 pomoću potpune, izričite ili hibridni migracija;

 • Migriranje servere Exchange 2010 novijom verzijom sistema Exchange na serverima lokalno.

Sledeći odeljci istražuju svaku opciju u više detalja.

Migracija u Office 365

Migriranje e-pošte u Office 365 je najbolje i najjednostavniji opcije će vam pomoći da se primene Exchange 2010. Sa za migraciju u Office 365, možete da izvršite jednu međukorak iz stare tehnologije tehnike funkcije, kao što su:

 • Mogućnosti usaglašenosti poput smernica za zadržavanje, čuvanja originala i zadržavanja podataka u slučaju sudskog spora, e-otkrivanja originala i još toga;

 • Microsoft timovima;

 • Power BI;

 • Fokusirano prijemno sanduče;

 • Delve analitika;

 • REST API-ji za programski pristup e-pošti, kalendarima, kontaktima i tako dalje.

Office 365 takođe prvi dobija nove funkcije i iskustva, pa vi i vaši korisnici obično možete odmah da počnete da ih koristite. Pored novih funkcija, nećete morati da brinete o:

 • Kupovini i održavanju hardvera;

 • Plaćanju grejanja i hlađenja servera;

 • Održavanju ažurnosti popravki bezbednosti, proizvoda i vremenskih zona;

 • Održavanju skladišta i softvera u cilju podrške zahteva usaglašenosti;

 • Nadogradnjom na novu verziju sistema Exchange uvek imate najnoviju verziju sistema Exchange u sistemu Office 365.

Kako bi trebalo da migriram u Office 365?

U zavisnosti od vaše organizacije, imate nekoliko opcija koje će vam pomoći da dođete do sistema Office 365. Pri izboru opcija za migraciju, treba da razmislite o nekoliko stvari kao što su broj mesta ili poštanskih sandučića koje treba da premestite, koliko dugo želite da traje migracija i da li vam je potrebna nesmetana integracija između lokalne instalacije i sistema Office 365 tokom migracije. Ova tabela prikazuje opcije za migraciju i najvažnije faktore koji će odrediti koji metod ćete koristiti.

Opcije za migraciju

Veličina organizacije

Trajanje

Potpuna migracija

Manje od 150 mesta

Nedelju dana ili manje

Izrazi migracije

Manje od 150 mesta

Nekoliko nedelja ili manje

Potpuna hibridna migracija

Više od 150 mesta

Nekoliko nedelja ili više njih

Sledeći odeljci pružaju vam pregled ovih metoda. Pogledajte članak Odlučivanje o putanji migracije da biste saznali detalje svakog metoda.

Potpuna migracija

Potpuna migracija je ona prilikom koje ćete na unapred izabrani datum i vreme migrirati sve poštanske sandučiće, grupe za distribuciju, kontakte i drugo u Office 365; Kada završite, isključićete lokalne Exchange servere i početi da koristite isključivo Office 365.

Metod potpune migracije je odličan za male organizacije koje nemaju veliki broj poštanskih sandučića, koje žele da brzo dođu do sistema Office 365, a ne žele da se bave nekim kompleksnostima drugih metoda. Ali on je i donekle ograničen, jer bi trebalo da se završi za nedelju dana ili manje i zato što zahteva da korisnici ponovno konfigurišu svoje Outlook profile. Iako potpuna migracija može da savlada do 2000 poštanskih sandučića, izričito preporučujemo da ovim metodom migrirate najviše 150 poštanskih sandučića. Ako pokušate da premestite više od 150 poštanskih sandučića, može da vam ponestane vremena za prenos svih poštanskih sandučića u zakazanom roku, a vaše IT pomoćno osoblje može da bude preopterećeno u pomaganju korisnicima prilikom ponovnog konfigurisanja programa Outlook.

Ako razmišljate o obavljanju potpune migracije, evo nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir:

 • Office 365 će morati da se poveže sa vašim Exchange 2010 serverima koristeći Outlook Anywhere preko TCP port 443;

 • Svi lokalni poštanski sandučići će biti premešteni u Office 365;

 • Biće vam potreban lokalni administratorski nalog koji ima pristup za čitanje sadržaja poštanskih sandučića korisnika;

 • Exchange 2010 prihvaćeni domeni koji želite da koristite Office 365 potreban će se dodati kao verifikovane domene u usluzi;

 • Između vremena kada počnete migraciju i kada započnete fazu dovršavanja, Office 365 će periodično sinhronizovati Office 365 i lokalne poštanske sandučiće. To vam omogućava da dovršite migraciju bez brige da će neka e-pošta ostati u lokalnim poštanskim sandučićima;

 • Korisnici će dobiti nove privremene lozinke za svoje Office 365 naloge koje će morati da promene kada se po prvi put prijave u poštanske sandučiće;

 • Biće vam potrebna Office 365 licenca koja uključuje Exchange Online za svako poštansko sanduče koje migrirate;

 • Korisnici će morati da podese novi Outlook profil na svakom od svojih uređaja i da ponovo preuzmu e-poštu. Količina e-pošte koju će Outlook preuzeti može da bude različita. Više informacija potražite u članku Menjanje količine e-pošte koja će biti zadržana za rad van mreže.

Da biste saznali više o potpunoj migraciji, pogledajte:

Izrazi migracije

Brzi migracije je gde imate nekoliko 100 poštanske sandučiće koji želite da pređete na Office 365, možete da dovršite migraciju u roku od nekoliko nedelja i ne trebaju napredne hibridne migracije funkcije kao što je deljeni kalendar informacija o zauzetosti.

Brzi migracije odličan je za organizacijama koje je potrebno više vremena da migrirate svojim poštanskim sandučićima u Office 365, ali i dalje planirate da biste dovršili migraciju u roku od nekoliko nedelja. Dobijate neke prednosti naprednije punu hibridne migracije bez velikog broja kompleksnost. Možete da kontrolišete koliko, a koji, poštanski sandučići migriraju u određenom trenutku; Office 365 Poštanski sandučići će biti kreiran pomoću korisničkog imena i lozinke njihove lokalnog naloga; i za razliku od potpuna migracija, korisnici nećete morati ponovo da kreirate profila u programu Outlook.

Ako razmišljate o obavljanju migracije po fazama, evo nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir:

 • Office 365 će morati da se poveže sa vašim Exchange 2010 serverima koristeći Outlook Anywhere preko TCP port 443;

 • Treba da izvršite jednokratnu directory sinhronizaciju između lokalnog Active Directory serveri i Office 365;

 • Korisnici će moći da se prijavite svoje Office 365 poštansko sanduče koristeći isto korisničko ime i lozinku koriste kada svoje poštansko sanduče migracije;

 • Biće vam potrebna Office 365 licenca koja uključuje Exchange Online za svako poštansko sanduče koje migrirate;

 • Korisnici ne moraju da podešavaju novi Outlook profil na većini uređaja (na nekim starijim Android telefonima će možda biti potreban novi profil) i neće morati da ponovo preuzmu svoju e-poštu.

Da biste saznali više o migraciju po fazama, pogledajte Korišćenje minimalnog hibridne funkcije da biste brzo Migriranje Exchange poštanske sandučiće u Office 365

Potpuna hibridna

Potpuna hibridna migracija je ona prilikom koje vaša organizacija ima od više stotina, pa do desetina hiljada poštanskih sandučića, a vi želite da neke od njih ili sve prebacite na Office 365. Pošto su ove migracije obično dugoročne, hibridne migracije vam omogućavaju da:

 • Prikažete lokalnim korisnicima informacije o zauzetosti iz kalendara za korisnika u sistemu Office 365 i obrnuto;

 • Vidite objedinjeni globalni spisak adresa koji sadrži primaoce i iz lokala i iz sistema Office 365;

 • Vidite potpune Outlook kartice primalaca za sve korisnike, bez obzira na to da li su lokalni ili u sistemu Office 365;

 • Obezbedite komunikaciju e-pošte između lokalnih Exchange servera i sistema Office 365 pomoću TLS i certifikata;

 • Tretirate poruke poslate između lokalnog Exchange servera i sistema Office 365 kao interne, omogućavajući im da:

  • Budu pravilno procenjene i obrađene od strane agenata za prenos i usaglašenost koji se bave internim porukama;

  • Zaobiđu filtere za borbu protiv bezvredne pošte.

Potpune hibridne migracije su najbolje rešenje za organizacije koje očekuju da ostanu u hibridnoj konfiguraciji više meseci ili duže od toga. Dobićete funkcije navedene ranije u ovom odeljku, kao i sinhronizaciju direktorijuma, bolje integrisane funkcije za usaglašenost i mogućnost da premeštate poštanske sandučiće u Office 365 i iz njega pomoću premeštanja poštanskih sandučića putem mreže. Office 365 postaje produžetak vaše lokalne organizacije.

Ako razmišljate o obavljanju potpune hibridne migracije, evo nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir:

 • Potpune hibridne migracije ne odgovaraju svim tipovima organizacije. Zbog složenosti potpunih hibridnih migracija, organizacije sa manje od nekoliko stotina poštanskih sandučića obično ne vide pogodnosti koje opravdavaju trud i troškove potrebne za njeno podešavanje. Ako to zvuči kao vaša organizacija, preporučujemo da umesto toga razmotrite potpunu migraciju ili migraciju po fazama;

 • Office 365 će morati da se poveže sa serverom Exchange 2010 koristeći Outlook Anywhere preko TCP port 443;

 • Potrebno je da podesite sinhronizaciju direktorijuma između vaših lokalnih Active Directory servera i sistema Office 365 pomoću servisa Active Directory Connect (AADConnect);

 • Korisnici će moći da se prijavljuju u svoje Office 365 poštansko sanduče koristeći isto korisničko ime i lozinku koje koriste kada se prijavljuju u lokalnu mrežu (zahteva Azure Active Directory Connect sa sinhronizacijom lozinke i/ili Active Directory usluge za ujedinjavanje);

 • Biće vam potrebna Office 365 licenca koja uključuje Exchange Online za svako poštansko sanduče koje migrirate;

 • Korisnici ne moraju da podešavaju novi Outlook profil na većini uređaja (na nekim starijim Android telefonima će možda biti potreban novi profil) i neće morati da ponovo preuzmu svoju e-poštu.

Ako potpuna hibridna migracija zvuči kao odgovarajuća za vas, pomoć za migraciju potražite u sledećim resursima:

Migriranje na noviju verziju sistema Exchange Server

Dok je izričito verujemo da možete da postignete najbolje vrednost i korisničko iskustvo za migraciju u Office 365, takođe shvatamo da neke organizacije treba da biste zadržali svoje e-pošte na lokalni. To može biti zbog zakonske zahteve da biste se uverili da podaci se ne skladište u sa centrom podataka koja se nalazi u drugoj zemlji, i tako dalje. Ako odaberete da bi vaša e-pošte na lokalni, možete da migrirate u okruženju Exchange 2010 Exchange 2013 ili Exchange 2016.

Preporučujemo da migrirate u Exchange 2016. ako ne možete da migrirate u Office 365. Exchange 2016 uključuje sve funkcije i unapređenja uključena u prethodna izdanja sistema Exchange i to najviše odgovara iskustvu pri radu sa sistemom Office 365 (iako su neke funkcije dostupne samo u usluzi Office 365). Evo samo nekoliko stvari koje propuštate:

Exchange izdanje

Funkcije

Exchange 2013

 • Pojednostavljena arhitektura koja smanjuje broj uloga servera na tri (poštansko sanduče, klijentski pristup, rubni prenos)

 • Smernice za sprečavanje gubitka podataka (DLP) koje čuvaju osetljive informacije od curenja

 • Znatno poboljšano iskustvo pri radu sa Outlook Web App

Exchange 2016

Funkcije iz sistema Exchange 2013 i...

 • Dodatno pojednostavljene uloge servera samo na poštansko sanduče i rubni prenos

 • Poboljšani DLP zajedno sa integracijom sa sistemom SharePoint

 • Poboljšana otpornost baze podataka

 • Saradnja na dokumentima na mreži

U koju verziju treba da migriram?

Preporučujemo da prvo pretpostavite da ćete migrirati u Exchange 2016. Zatim iskoristite sledeće informacije da biste potvrdili svoje pretpostavke ili odbacili Exchange 2016. Ako iz bilo kog razloga ne možete da migrirate u Exchange 2016, prođite kroz isti proces sa sistemom Exchange 2013 i tako dalje.

Razmatranje

Više informacija

Kraj podrške datuma

Kao što su Exchange 2010 i svaku verziju Exchange servera ima sopstveni kraj podrške datuma:

 • Exchange 2013    – april 2023.

 • Exchange 2016    – oktobar 2025.

Pre kraja podrška za datum, pre ćete morati da drugi migraciju. April 2023 je mnogo gube vreme.

Migracija putanju do Exchange 2013 ili 2016

Evo opšte faze za migraciju u Exchange 2013:

 1. Instalirajte Exchange 2013 ili 2016 u organizaciji postojeće Exchange 2010

 2. Premeštanje usluge i druge infrastrukture u Exchange 2013 ili 2016

 3. Premeštanje poštanskih sandučića i javnih fascikli u Exchange 2013 ili 2016

 4. Otkaže preostale servera Exchange 2010

Istovremeno hostovanje verzija

Kada prelazak na Exchange 2013 ili Exchange 2016, možete da instalirate bilo koju verziju u postojeći Exchange 2010 organizacije. Ovo vam omogućava da instalirate jednom ili više Exchange 2013 ili Exchange 2016 servera i izvršite migraciju.

Hardver servera

Hardverski zahtevi servera su se promenile iz Exchange 2010. Moraćete da proverite da li je hardvera koji ćete koristiti kompatibilni. Možete pronaći više informacija o hardverski zahtevi za svaku verziju:

Zbog značajnih poboljšanja u performansama sistema Exchange i povećanoj snazi izračunavanja i kapaciteta skladišta u novijim serverima, otkrićete da će vam verovatno biti potrebno manje servera da biste podržali isti broj poštanskih sandučića.

Verzije operativnog sistema

Minimalne podržane verzije operativnog sistema za svaku verziju su:

 • Exchange 2016    Windows Server 2012

 • Exchange 2013    Windows Server 2008 R2 SP1

Više informacija o podršci za operativni sistem možete da pronađete u članku Matrica mogućnosti podrške sistema Exchange.

Funkcionalni nivo Active Directory šume

Minimalni podržani funkcionalni nivoi Active Directory šume za svaku verziju su:

 • Exchange 2016    Windows Server 2008 R2 SP1

 • Exchange 2013    Windows Server 2003

Više informacija o podršci za funkcionalni nivo šume možete da pronađete u članku Matrica mogućnosti podrške sistema Exchange.

Verzije Office klijenata

Minimalne podržane verzije Office klijenata za svaku verziju su:

 • Exchange 2016    Office 2010 (sa najnovijim ispravkama)

 • Exchange 2013    Office 2007 SP3

Više informacija o podršci za Office klijente možete da pronađete u članku Matrica mogućnosti podrške sistema Exchange.

Kako da izvršim migraciju?

Ako ste odlučili da želite da e-poštu zadržite lokalno, možete da koristite sledeće resurse kao pomoć pri migraciji:

Šta da radim ako mi je potrebna pomoć?

Ako migrirate u Office 365, možda ispunjavate uslove za korišćenje usluge Microsoft FastTrack. FastTrack pruža najbolje prakse, alatke i resurse kako bi vaša migracija u Office 365 bila što jednostavnija. Najbolje od svega je što ćete imati pravog inženjera podrške koji će vas provesti kroz migraciju, od planiranja i dizajna, pa sve do migriranja i poslednjeg poštanskog sandučeta. Ako želite da saznate više o usluzi FastTrack, pogledajte članak Microsoft FastTrack.

Ako naiđete na bilo koji problem tokom migracije u Office 365, a ne koristite FastTrack ili migraciju na noviju verziju sistema Exchange Server, ovde smo da pomognemo. Evo nekih resursa koje možete da koristite:

Srodne teme

Resursi za pomoć vam nadogradnje iz sistema Office 2007 ili 2010 servere i klijente
Office penzioni grupe (Microsoft zajednica)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×