Excel funkcije koje nisu u potpunosti podržane u programu Excel Starter

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Microsoft Excel Starter 2010 je pojednostavljena verzija programa Excel koja se unapred učita na računaru. Excel Starter uključuje funkcije koje su osnovne za kreiranje i rad sa unakrsnim tabelama, ali ne obuhvata bogati skupu funkcija pronađenih u punoj verziji programa Excel. Ovaj članak navodi razlike u funkcijama između programa Excel Starter i kompletne verzije programa Excel.

Ako vam je potreban bogatiji tip funkcija od onoga što pruža Excel Starter, lako možete da ih nadogradite iz programa Excel Starter u Excel. Na kartici Početak izaberite stavku kupovina da biste posećivali prodavca na mreži, gde možete odmah da kupujete i preuzimate Office.

Sadržaj radne sveske

Ova funkcija u programu Excel...

Podržana je na ovaj način u programu Excel Starter...

Programski dodaci

Nije dostupno

Programski dodaci ne mogu da se instaliraju pomoću programa Excel Starter. Ako otvorite radnu svesku koja je kreirana uz pomoć programskog dodatka za Excel, neke funkcije u radnoj svesci možda neće biti podržane.

Izvedene tabele

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži izvedene tabele, možete da sortirate i filtrirate izvedenu tabelu i da isečete, kopirate, nalepite ili izbrišete celu izvedenu tabelu. Možete i da oblikujete ćelije u izvedenoj tabeli i da osvežite podatke.

Izvedeni grafikon

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži izvedene grafikone, možete da promenite dizajn izvedenog grafikona (pomoću kartica " Dizajn " i " raspored "), uključujući promene oznaka ose. Možete da isečete, kopirate, nalepite i izbrišete celu izvedenu tabelu. Možete i da osvežite podatke.

Moduli „Slicer“

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži grafikone, možete da koristite filter za filtriranje podataka u izveštaju izvedene tabele. Možete i da koristite stilove za Slicer i možete da izbrišete klizač.

SmartArt grafike

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži SmartArt grafiku, možete da uređujete i oblikujete tekst, oblikujete oblik i isečete, kopirate, nalepite ili izbrišete celu SmartArt grafiku.

Red za potpis

Nije dostupno za kreiranje, digitalno potpisivanje nije dostupno

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži red za potpis sa važećim potpisom, možete da prikažete detalje potpisa. Možete i da isečete, kopirate, nalepite, izbrišete ili promenite veličinu reda za potpis.

Objekti

Objekti mogu da se dodaju u radnu svesku prevlačenjem i odbacivanjem na radni list. Neki tipovi objekata se prikazuju kao slike, ali drugi su dostupni tako što ćete kliknuti na karticu datoteka , a zatim izabrati stavku Otvori, ako je softver za otvaranje objekta instaliran na računaru

Veze ka spoljnim podacima

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja se povezuje sa spoljnim podacima, Excel Starter osvežava podatke.

Validacija podataka

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži pravila za validovanje podataka, Excel Starter upravlja pravilima.

Konsolidovani podaci

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži konsolidovane podatke, veze će biti podržane.

Tabela podataka

Nije dostupno za kreiranje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži tabelu podataka, možete da osvežite podatke.

Komentari

Nije dostupno za kreiranje ili brisanje

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži komentare, možete da oblikujete i uredite tekst u komentarima.

Datoteke u sledećim formatima:

  • .xla

  • .xlam

  • .dsn

  • .mde

  • .odc

  • .udl

Ove datoteke se ne otvaraju u programu Excel Starter.

Funkcije programa

Excel funkcija

Dostupnost u programu Excel Starter

Quick Access Toolbar

Možete da prikazujete priručnu traku iznad ili ispod trake, ali ne možete da dodate ili uklonite komande iz nje.

Prilagođavanja trake

Nije moguće prilagoditi traku Excel Starter, ali je možete smanjiti i razvijati tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + F1..

Provera grešaka

Koraci za izračunavanje se ne prikazuju. Nije moguće otkriti cirkularne reference. Međutim, ako otvorite radnu svesku koja sadrži cirkularnu referenca, Excel Starter prikazuje broj ćelije cirkularne referenca na statusnoj traci.

Prikazi

Prikaz celog ekrana i Prilagođeni prikazi nisu dostupni.

Ako otvorite radnu svesku koja je sačuvana u prilagođenom prikazu, Excel Starter je prikazuje u prilagođenom prikazu i prikaz ne može da se promeni.

Naslovi kolona i redova

Naslovi ne mogu da se izmene, ali možete da prikažete ili sakrijete naslove tako što ćete proveriti ili opozvati izbor u polju za potvrdu Prikaz na kartici rasporeda na stranici .

Prikaz strukture

Ako otvorite radnu svesku koja sadrži grupisanja redova, možete da proširite i skupite grupe, ali ne možete da uklonite grupisanje.

Zamrzni okna

Nije moguće zamrznuti okna. Ako otvorite radnu svesku u kojoj se nalaze okna, Excel Starter ne može da razmrsi okna, ali možete da pristupite svim podacima u radnoj svesci.

Skrivanje i otkrivanje prozora radne sveske

Prozori radne sveske ne mogu da se sakriju niti da se sakriju, ali redovi, kolone i radni listovi mogu da se sakriju i sakriju.

Ako je otvorena radna sveska sa sakrivenim prozorom, Excel Starter ne može da vrati prozor. Nema gubitka podataka, a skriveni prozor se može sakriti ako se radna sveska kasnije otvori u programu Excel.

Jezički paketi

Alatke za proveru su podržane, ali ne možete da promenite jezik korisničkog interfejsa ili pomoći.

Deli

Radnu svesku možete da delite tako što ćete je sačuvati na Windows Live OneDrive, na mrežnoj lokaciji ili tako što ćete ga poslati e-poštom. Međutim, Excel Starter ne navodi komandu za slanje radne sveske kao Internet faksa ili za čuvanje radne sveske na SharePoint lokaciji.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×