Emitovanje prezentacije udaljenoj publici

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft PowerPoint 2010 prezentaciju možete da emitujete udaljenim korisnicima putem interneta. Dok vi emitujete projekciju slajdova u programu PowerPoint, korisnici je prate u pregledaču.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

U ovom članku

Pregled emitovanja prezentacije

Priprema prezentacije za emitovanje

Emitovanje prezentacije

Napomena: Da biste mogli da emitujete PowerPoint prezentaciju udaljenim korisnicima, vaša organizacija mora da obezbedi hostovanu uslugu emitovanja. U programu PowerPoint 2013 ili novijoj verziji možete da koristite Windows Live ID uz Microsoft uslugu emitovanja PowerPoint prezentacija.

Pregled emitovanja prezentacije

Funkcija „Emitovanje projekcije slajdova“ u programu PowerPoint 2010 omogućava izlagačima da dele projekciju slajdova preko veba sa bilo kog mesta i sa bilo kim. Šaljete vezu (URL), a svi pozvani korisnici gledaju sinhronizovani prikaz projekcije slajdova u svom pregledaču.

Učesnicima možete da pošaljete URL adresu projekcije slajdova e-poštom. U bilo kom trenutku tokom emitovanja možete da pauzirate projekciju slajdova, ponovo pošaljete URL adresu učesnicima ili promenite aplikaciju bez prekidanja emitovanja i prikazivanja svoje radne površine učesnicima.

Biranje usluge emitovanja     Funkcija „Emitovanje projekcije slajdova“ zahteva mrežnu uslugu radi hostovanja projekcije slajdova. Da biste mogli da koristite tu uslugu, administrator sajta mora da podesi sajt za emitovanje, a korisnici moraju imati pristup sajtu. Usluga emitovanja PowerPoint prezentacija dostupna je u programu PowerPoint 2013 i novijim verzijama koje imaju Microsoft nalog (ranije Windows Live ID).

Vrh stranice

Priprema prezentacije za emitovanje

Pre emitovanja prezentacije uzmite u obzir sledeće stvari:

Važno: Projekciju slajdova mogu da prikažu svi koji imaju vezu ka njoj! Ako pozvani korisnik prosledi vezu nekom drugom, vašu projekciju slajdova moći će da prikaže i ta druga osoba ako ima pristup usluzi.

 • Internet veza     Da biste koristili ovu funkciju, morate biti povezani sa internetom ili imati pristup sajtu za emitovanje na serveru na kom su instalirane Office Web Apps aplikacije.

 • Podržani pregledači     Funkcija „Emitovanje projekcije slajdova“ može da se prikaže u pregledačima Internet Explorer, Firefox i Safari za Mac.

 • Ograničenja veličine datoteka     Usluga koju koristite može da nametne ograničenje za veličinu datoteka emitovanih projekcija slajdova.

 • Podržane PowerPoint funkcije     Kada se projekcija slajdova emituje na mreži, može doći do promena u nekim PowerPoint funkcijama:

  • Svi prelazi u prezentaciji prikazuju se kao prelazi „Postepeno pojavljivanje i iščezavanje“ u pregledaču.

  • Čuvari ekrana i iskačuće poruke u e-pošti mogu da ometaju prikaz projekcije slajdova za korisnike.

  • Pregledač ne prenosi korisnicima audio zapis (zvukove, prateću priču).

  • Nije moguće dodati beleške napisane perom niti naznaku u projekciju slajdova tokom emitovanja prezentacije.

  • Ako ste veb sajt sa prezentacijom otvorili prateći vezu u prezentaciji, korisnici će moći da vide samo poslednji slajd koji ste prikazali u originalnoj prezentaciji.

  • Ako u prezentaciji reprodukujete video, pregledač ga neće prikazati korisnicima.

Vrh stranice

Emitovanje prezentacije

Da biste emitovali prezentaciju, uradite sledeće:

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Pokretanje projekcije slajdova izaberite stavku Emituj projekciju slajdova.

  Dugme „Emitovanje projekcije slajdova“ u grupi „Pokretanje projekcije slajdova“ na kartici „Projekcija slajdova“ u programu PowerPoint 2010.

  Otvara se dijalog Emitovanje projekcije slajdova.

  Prikazuje dijalog „Emitovanje projekcije slajdova“ u programu PowerPoint 2010

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Pređite na sledeći korak ako projekciju slajdova želite da hostujete u usluzi koja je navedena u okviru Usluga emitovanja.

  • Ako projekciju slajdova želite da hostujete u nekoj drugoj usluzi, kliknite na dugme Promeni uslugu emitovanja. Izaberite željenu uslugu u okviru Odaberite uslugu emitovanja. Više informacija o uslugama emitovanja potražite u odeljku Biranje usluge emitovanja.

   Napomena: Ako ne vidite željenu uslugu, kliknite na dugme Dodaj novu uslugu, a zatim u dijalogu Dodavanje usluge emitovanja unesite mrežnu adresu željene usluge i kliknite na dugme Dodaj.

 3. Kada izaberete uslugu emitovanja, kliknite na dugme Započni emitovanje. PowerPoint pravi URL adresu za vašu prezentaciju.

  Dijalog „Emitovanje projekcije slajdova“ sa URL adresom za projekciju slajdova.

  Slika 1: PowerPoint kreira jedinstvene URL adresom za projekciju slajdova

 4. Ako URL adresu prezentacije želite da pošaljete korisnicima, uradite sledeće:

  • Da biste URL adresu prezentacije poslali e-poštom, kliknite na dugme Pošalji u e-poruci.

  • Da biste kopirali vezu, kliknite na dugme Kopiraj vezu.

 5. Kada korisnici prime URL adresu projekcije slajdova, kliknite na dugme Pokreni projekciju slajdova da biste započeli emitovanje.

  Prikaz emitovane projekcije slajdova u pregledaču

  Slika 2: Publike sledi projekciju slajdova u pregledaču dok izlažete unutar programa PowerPoint 2010

 6. Kada završite predstavljanje i budete spremni da završite emitovanje, pritisnite taster ESC da biste izašli iz prikaza projekcije slajdova, a zatim kliknite na dugme Završi emitovanje.

  kartica „Emitovanje“ prikazuje se prilikom emitovanja projekcije slajdova u programu PowerPoint 2010.

  Slika 3: Kad počnete emitovanje projekcije slajdova, emitovanje karticu se pojavljuje na traci programa PowerPoint 2010

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×