Efekti za oblikovanje teksta (okno „Slika“)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da podesite relativnu osvetljenost slike (svetlinu) ili razliku između najtamnijih i najsvetlijih površina (kontrast) pomoću dolenavedenih opcija.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na oblik ili tekst, što će vam olakšati da biste videli efekte promena u oblik ili tekst bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće kliknuti na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme „Opozovi radnju“ na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Možete istovremeno da opozovete više promena koje ste napravili na jednoj opciji u dijalogu, pod uslovom da u međuvremenu niste napravili promene na drugoj opciji u dijalogu.

  • Dijalog možete da pomerite tako da istovremeno možete da vidite i WordArt grafiku i dijalog.

Ponovo oboji     Kliknite na ovo dugme a zatim izaberite željenu opciju da biste primenili stilizovani efekat, kao što su skala sivih tonova ili sepija nijansa.

Svetlina     Pomerite klizač Svetlina ili upišite broj u polje pored klizača.

Kontrast     Pomerite klizač Kontrast ili upišite broj u polje pored klizača.

Uspostavi početne vrednosti slike      Vraća sliku na podrazumevane postavke za Svetlinu i Kontrast.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×