Druge povezane usluge korporacije Microsoft

Ovaj članak opisuje povezane usluge u Office aplikacijama za Windows, Office Online i Mac koje, ako nije drugačije navedeno, na koje se primenjuje Microsoft ugovor o pružanju usluga. Ovaj ugovor je sklopljen direktno sa vama, a ne sa vašom organizacijom za koju važe uslovi usluga na mreži.  Neke povezane usluge mogu da pruže pristup uslugama nezavisnih proizvođača kao što su YouTube i Vikipedija. Upotreba usluge nezavisnih proizvođača može da podleže dodatnim uslovima.

Možete da pristupite ovim uslugama putem Microsoft Office aplikacija jer nisu sve ove usluge dostupne u svim Office 365 aplikacijama. Često dodajemo nove funkcije i funkcionalnosti sistemu Office i lista povezanih usluga može se menjati s vremena na vreme. Trebalo bi da povremeno pregledate ovu listu.

Više informacija o povezanim uslugama potražite u članku Neka Office radi pametnije za vas.

3D Maps

3D Maps za Excel je alatka za vizuelizaciju trodimenzionalnih podataka koja pruža informacije i uvide koji možda nisu dostupni u tradicionalnim dvodimenzionalnim tabelama i grafikonima. Excel podaci koji sadrže geografska svojstva u formatu tabele ili u modelu podataka – na primer, redovi i kolone koji imaju imena gradova, država, okruga, poštanske brojeve, zemlje/regione ili geografske dužine i širine najbolje su prilagođeni za 3D Maps.

Za više informacija o ovoj funkciji pogledajte Prvi koraci sa 3D mapama.

Redaktor

Redaktor vam pruža pregled grešaka u dokumentu i omogućava vam da odaberete one koje želite da ispravite. Redaktor primećuje pogrešno napisane reči, gramatičke greške i probleme u stilu pisanja i označava ih dok kucate: crvene talasaste linije za pravopis, plavo dvostruko podvlačenje za gramatiku, a zlatne isprekidane linije za predloge u pisanju.

Dodatne informacije o ovoj funkciji potražite u članku Redaktor je vaš pomoćnik za pisanje.

Pružanje povratnih informacija korporaciji Microsoft

Funkcije povratnih informacija obuhvataju funkciju Pošalji osmeh u sistemu Office za računare za Windows, Pomozite da se unapredi Office u sistemu Office za računare za Mac i Pošaljite povratne informacije korporaciji Microsoft u usluzi Office Online. Ove funkcije omogućavaju vam da šaljete povratne informacije korporaciji Microsoft o svojim iskustvima u Office aplikacijama. Možete proslediti pozitivne ili negativne, pisane povratne informacije ili predloge. Možete da odaberete da pošaljete snimak ekrana i/ili adresu e-pošte koja će se koristiti samo za obraćanje vama za praćenje koje se odnosi na vaše povratne informacije.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Umetanje 3D modela

Možete da umećete rotirajuće 3D modele u Word, Excel i PowerPoint u sistemu Windows, na osnovu odabrane teme. 3D modeli umetnuti iz izvora na mreži potiču iz Microsoft Remix 3D, koristeći Bing radi pronalaženja odgovarajućih modela.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u odeljku Postanite kreativni uz 3D modele.

Grafikon mape

Grafikon mape u programu Excel pomaže vam da kreirate i umećete prilogađenu mapu i grafikone karakteristične za njihov skup podataka. Skup podataka se šalje korporaciji Microsoft i koristeći Bing predložena mapa ili grafikon se vraća korisniku. Grafikon mape može da sadrži geografske reprezentacije vaših podataka, a podaci su za: zemlje, regione, države, okruge ili poštanske brojeve.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Kreiranje grafikona mape.

Pomoć za Office i Brzi počeci

Microsoft kreira i objavljuje iskustva pomoći. On pruža članke i video zapise samostalne pomoći koji se zovu Brzi počeci o tome kako da rešite probleme i da koristite Office. Ako odaberete da dozvolite sistemu Office da se poveže sa uslugama na mreži, sadržaj se može prikazati u okviru aplikacije u bilo kojoj Office aplikaciji. Pored toga, funkcija Recite mi može da vas poveže sa člancima Office pomoći i video zapisima na osnovu upita za pretragu koji unesete.

Više informacija o ovim funkcijama potražite u članku Office vodiči za brzi početak i Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Pokaži mi...“.

Office prodavnica

Office prodavnica je mesto na kojem nabavljate programske dodatke – mini-aplikacije koje proširuju ono što možete da uradite pomoću sistema Office i usluga Office 365 i SharePoint (2013 i 2016). Na primer, uz programske dodatke za Office možete koristiti Vikipediju bez napuštanja programa Word ili dobiti uputstva i mape direktno u programu Outlook. Programski dodaci su dostupni za Access veb aplikacije, Word, Excel, Outlook, Project, PowerPoint i SharePoint.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Najčešća pitanja za Office prodavnicu.

Office predlošci

Možete besplatno da preuzmete unapred ugrađene predloške dokumenata tako što će izabrati stavke Datoteka > Novo u bilo kojoj Office aplikaciji. Predlošci mogu da sadrže kalendare, vizitkarte, pisma, kartice, brošure, biltene, biografije i tako dalje. Predlošci se mogu prilagoditi vašim potrebama. Kada izaberete predložak, pojavljuje se dijalog koji pokazuje veći prikaz predloška. Da biste ga preuzeli i koristili, kliknite na dugme Kreiraj i kreiraće se nova datoteka pomoću tog predloška.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u odeljku Preuzmite besplatne, unapred ugrađene predloške.

Slike na mreži

Usluga Slike na mreži pruža pristup pretraživačima kao što je Bing, nezavisnim dobavljačima kao što su Pexels i lični OneDrive radi pretraživanja slika. Upit za pretragu se šalje u pretraživač koji izaberete radi pružanja ove usluge. Microsoft Forms pruža funkciju „Umetni sliku“ koja omogućava da umetnete sliku iz Bing pretrage direktno u obrazac.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Umetanje slika i Dodavanje slike pitanju.

Video zapis na mreži

Video zapis na mreži pruža pristup sajtu YouTube i ličnom OneDrive, da biste potražili video zapise. Pored toga, možete da unesete određeni kôd da biste preuzeli video sa sajta YouTube da biste ga umetnuli u datoteku.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Umetanje video zapisa sa sajta YouTube ili povezivanje sa njim.

Brzi početak za PowerPoint

Brzi početak pravi PowerPoint strukturu na osnovu teme koju ste naveli. Ova tema se šalje u Bing kao upit za pretraživanje i koristi se radi pronalaženja odgovarajućih slika i teksta.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Istraživanje teme pomoću PowerPoint brzog početka.

Istraživač

Istraživač u programu Word vam pomaže da nađete teme i uključite pouzdane izvore i sadržaj za istraživački rad u samo nekoliko koraka. Možete da istražite materijal koji se odnosi na vaš sadržaj, a zatim da ga dodate uz citate u dokument bez napuštanja programa Word.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Jednostavno istraživanje za rad u programu Word.

Pomoćnik za pisanje biografije

Kada otvorite dokument biografije, otvara se LinkedIn okno zadatka Pomoćnik za pisanje biografije. Ako želite da prilagodite svoju biografiju određenoj ulozi ili preduzeću, može da odabere da dobije skup LinkedIn primera i predloga. Kada završite biografiju, dobićete priliku da je postavite u usluzi LinkedIn.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Pisanje najbolje biografije u programu Word uz pomoć usluge LinkedIn i Pomoćnika za pisanje biografije.

Pametno pronalaženje

Kada izaberete reč ili frazu i pokrenete pametno pronalaženje, izabrani tekst se šalje pretraživaču Bing kao upit za pretragu i pruža više informacija, definicije, istorija i drugi resursi sa više nezavisnih sajtova koji se odnose na tu reč ili frazu. Možete da izaberete određene rezultate da bi direktno posetili ove sajtove.

Dodatne informacije o ovoj funkciji potražite u članku Dobijanje uvida u ono na čemu radite uz pametno pronalaženje.

Brzi početak za Sway

Brzi početak pravi Sway strukturu na osnovu teme koju ste naveli. Ova tema se šalje na sajt Wikipedia kao upit za pretraživanje i koristi se radi pronalaženja odgovarajućih članaka sa slikama i tekstom.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Kreiranje Sway platna za nekoliko sekundi uz brzi početak.

Predloženi sadržaj

Jedna od inteligentnih Sway funkcija jeste „Predloženi sadržaj“. Kada korisnik klikne na dugme Umetni , otvara se okno Predložene pretrage i korisniku prikazuje nekoliko entiteta koji se odnose na sadržaj korisnika koje on može dodati sadržaju. Kada kliknete na neki od njih, pokrenuće se pretraga na uslugama Bing i YouTube, a Wikipedia će koristiti taj termin kao upit za pretragu.

Više informacija o ovoj funkciji potražite u članku Pretraga sadržaja u usluzi Sway.

Prevodilac

Prenosi istaknutu reč ili deo korisničkog teksta, kao i nekoliko reči sa obe strane tog teksta radi izvršavanja zahtevanog prevoda. Možete da vidite listu nekoliko prevoda i da proširite prevedenu stavku da biste prikazali primer korišćenja na oba jezika.

Za više informacija pogledajte Prevod teksta na drugi jezik.

Omogućavanje i onemogućavanje ovih funkcija

Ako koristite Office 365 za računare u operativnom sistemu Windows, u centru za pouzdanost možete da uključite ili isključite ove povezane usluge tako što ćete odabrati opcije „Preuzmi dizajne, informacije, preporuke i usluge...”. i „Omogući sistemu Office da se poveže sa uslugama na mreži...”.

U odeljku opcije privatnosti centra za pouzdanost, dijalog "opcije privatnosti"

Da biste saznali više, pogledajte članak Pregled opcija privatnosti u sistemu Microsoft Office.

U usluzi Office Online uvek su vam dostupne ove povezane usluge. Neki, kao prevodilac, pomoćnik za biografiju i pametno pronalaženje pružiće dodatne informacije i zatražiti vaš pristanak kada ih budete koristili prvi put.

Ako koristite Office aplikaciju za računare za Mac, sve usluge su dostupne i neke usluge će vam tražiti pristanak pri prvoj upotrebi, uključujući dizajner, pametno pronalaženje i uslugu binarne konverzije.

Da li ste administrator?

Ako ste administrator koji želi da upravlja ovim uslugama, možda će vam ovaj članak biti koristan: Kako administratori mogu da upravljaju uslugama kontrolera u usluzi Office 365 ProPlus.

Takođe pogledajte

Neka Office radi pametnije za vas

Privatnost u korporaciji Microsoft

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×