Domen se možda koristi ako je neko drugi iz organizacije upisan pomoću njega

Korisnici sa poslovnom ili školskom e-adresom mogu da se upišu za neke Microsoft usluge na mreži bez uključivanja IT sektora. Na primer, usluge kao što su Office 365, Power BI i Rights Management Services. Dovršavanjem samouslužnog upisivanja, koje izvršavaju tako što pruže poslovnu ili školsku e-adresu, imaju pristup funkcionalnosti uključenoj u uslugu, ali ne mogu da upravljaju uslugom (dodaju korisnike, dodaju licence, upravljaju domenom itd).

Da bi dobio mogućnost da upravlja okruženjem, kvalifikovani administrator može preuzme kontrolu nad nalogom. To radi tako što potvrđuje da je vlasnik domena koji je uključen u poslovnu ili školsku e-adresu koju su ljudi koristili prilikom upisivanja i, u nekim slučajevima, kupovine licenci za uslugu.

Kako funkcioniše samouslužno upisivanje?

Kada se neko upiše pomoću poslovne ili školske e-adrese, kao što je sara@contoso.com, deo domena te e-adrese (u ovom primeru contoso.com) koristi se kao njegovo ime domena u usluzi Office 365.

Svi drugi korisnici koji se upišu pomoću e-adrese na tom istom domenu (recimo, radmilo@contoso.com) dodaju se na isti nalog.

Sara i Radmilo mogu da koriste uslugu za koju su se prijavili, ali ne mogu da upravljaju njom. Na primer, ne mogu da kupuju još licenci, dodaju nove korisnike niti nameću smernice za ostale korisnike.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×