DOLLAR (funkcija DOLLAR)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Funkcija DOLLAR jednu od funkcija teksta , konvertuje broj u tekst koristeći format valute, sa decimalama zaokružuje na broj mesta koje navedete. DOLLAR koristi format broja $#,##0.00_);($#,##0.00) iako simbol valute koji se primenjuje zavisi od lokalnog jezičkih postavki.

Sintaksa

DOLLAR (broj, [decimale])

Sintaksa funkcije DOLLAR ima sledeće argumente:

  • Broj    Obavezno. Broj, referenca na ćeliju koja sadrži broj ili formula koja kao rezultat daje broj.

  • Decimale    Opcionalno. Broj cifara desno od decimalnog zareza. Ako je ovo negativan, broj se zaokružuje sa leve strane decimalnog zareza. Ako izostavite decimals, pretpostavlja se da je 2.

Napomene

Obično, treba da koristite dijalog " Oblikovanje ćelija " (Ctrl + 1) ili Početak > broj > Računovodstveni oblik opciju da biste primenili oblikovanje na ćeliju valute. To je zato što funkcija DOLLAR daje broj koji je obezbeđen u vidu teksta. Brojeve uskladištene kao tekst su uobičajeni dovode do grešaka unakrsne tabele, zato što mnoge funkcije zanemarite ih, kao što su SUM, AVERAGE, MIN, MAX, itd.

Primer

Primeri funkcija DOLLAR

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×