Dolazi do greške kada aktivirate unapred instalirani Office na novom računaru (0xC004F200)

Možete da dobijete neku od ovih grešaka na novom računaru na kom su unapred instalirani Windows i Office (Office 365 pretplata ili Office 2019 ili Office 2016 paket):

 • „Žao nam je, ne možemo da podesimo Office. Da biste dobili podršku, zabeležite sledeće informacije: Kôd greške 0xc004f200.“

 • „Žao nam je, ne možemo da podesimo Office. Proverite da li je uređaj povezan sa internetom i da li je Windows aktiviran pre nego što pokušate ponovo. Da biste dobili podršku, zabeležite sledeće informacije: Kôd greške 0xc004f200.“

 • „Hajde da pokušamo ponovo. Aktivirajte Windows, a zatim ponovo pokrenite Office aplikaciju da biste preuzeli ponudu za Office.“

Ako zatvorite grešku, možda ćete dobiti ovu poruku:

 • „Hajde da pokušamo ponovo. Nešto se desilo prilikom pokušaja podešavanja sistema Office. Možete da pokušate ponovo, ali ako to ne uspe, odaberite stavku „Nastavi“.“

Ove greške će se pojaviti ako pokušate da preuzmete i aktivirate Office pre nego što se Windows aktivira. Da biste rešili ovaj problem, uverite se da je računar povezan sa internetom i proverite status Windows aktivacije:

 1. Na Windows traci zadataka, u polju Kucajte ovde da biste pretraživali otkucajte Aktivacija.

 2. U rezultatima pretrage izaberite stavku Pogledajte da li je Windows aktiviran. (Takođe možete da izaberete rezultat pretrage koji se zove Aktivacija.)

 3. U okviru Windows aktivacija, potražite ovu poruku: Windows je aktiviran.

 4. Kada se uverite da je Windows aktiviran, pokrenite Office aplikaciju kao što je Word i pratite odzive da biste aktivirali Office.

U nekim slučajevima, Windows aktivacija može da potraje i do 30 minuta, u zavisnosti od dostupnosti interneta u vašoj oblasti. Ako ste upravo aktivirali Windows, možda bi trebalo da sačekate malo pre nego što aktivirate Office da biste se uverili da je proces Windows aktivacije dovršen.

Ako se greška i dalje bude pojavljivala, koristite rešenje za jednostavnu popravku. Registrator izmenite ručno samo ako rešenje za jednostavnu popravku ne uspe.

Ova alatka za rešavanje problema se pokreće na Windows računarima i može da ispravi ove greške.

 1. Kliknite na dolenavedeno dugme Preuzmi.

  Dugme za preuizimanje brzog rešenja koje označava da je automatizovana ispravka dostupna
 2. Izaberite svoj pregledač sa padajuće liste da biste videli kako da sačuvate, a zatim pokrenete alatku za rešavanje problema.

  1. Na dnu prozora pregledača izaberite stavku Sačuvaj.

  2. U sledećem polju koje ukazuje na to da je završeno preuzimanje datoteke cssemerg97275.diagcab, kliknite na dugme Otvori.

  3. Program za rešavanje problema sa aktivacijom. Izaberite Dalje i pratite odzive.

  1. Na dnu prozora pregledača izaberite stavku Otvori da biste otvorili datoteku cssemerg97275.diagcab.

   Ako se datoteka ne otvori automatski, odaberite stavke Sačuvaj > Otvori fasciklu, a zatim kliknite dvaput na datoteku (njeno ime bi trebalo da počinje sa „cssemerg97275.diagcab“) da biste pokrenuli alatku za jednostavnu popravku.

  2. Program za rešavanje problema sa aktivacijom. Izaberite Dalje i pratite odzive.

  1. U donjem levom uglu izaberite datoteku cssemerg97275.diagcab i sa padajuće liste izaberite stavku Prikaži u fascikli.

   Kliknite dvaput na preuzetu datoteku cssemerg97275.diagcab da biste pokrenuli alatku za jednostavnu popravku.

  2. Program za rešavanje problema sa aktivacijom. Izaberite Dalje i pratite odzive.

  1. Izaberite stavku Sačuvaj datoteku, a zatim kliknite na dugme U redu.

   U gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite stavku Prikaži sva preuzimanja. U biblioteci izaberite stavke Preuzimanja > cssemerg97275.diagcab, a zatim kliknite na ikonu fascikle. Kliknite dvaput na stavku cssemerg97275.diagcab.

  2. Program za rešavanje problema sa aktivacijom. Izaberite Dalje i pratite odzive.

Kada pokrenete rešenje za jednostavnu popravku, ponovo proverite status Windows aktivacije i pokrenite Office aplikaciju da biste testirali da li će se greška ponovo pojaviti. Ako se pojavi, isprobajte napredne korake za rešavanje problema u nastavku da biste ručno izmenili registrator.

Upozorenje: Ako neispravno izmenite registrator pomoću uređivača registratora ili na neki drugi način, može doći do ozbiljnih problema. Zbog ovih problema ćete možda morati ponovo da instalirate operativni sistem. Microsoft ne može da garantuje da se ovi problemi mogu rešiti. Registrator menjate na sopstveni rizik.

 1. Zatvorite sve Office aplikacije (uključujući sve prozore podešavanja sistema Office).

 2. Pritisnite taster Windows i R na tastaturi u isto vreme da biste otvorili prozor „Pokreni“.

 3. Otkucajte regedit i kliknite na dugme U redu.

 4. Ako se pojavi prozor „Kontrola korisničkog naloga“, izaberite stavku Da da biste nastavili.

 5. Idite na sledeće dve lokacije pomoću strukture fascikli u levom oknu. Ako druga lokacija ne postoji, možete da je zanemarite:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\OEM\OOBEMode

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\16.0\Common\OEM\OOBEMode

 6. Za obe lokacije, kliknite dvaput na stavku registratora u desnom oknu da biste promenili vrednost.

 7. Za obe lokacije, promenite vrednost iz OEM u OEMTA i kliknite na dugme „U redu“, a zatim zatvorite uređivač registratora.

 8. Uverite se da ste dovršili korake 6 i 7 za obe lokacije (ako postoje).

 9. Uverite se da je Windows aktiviran i da imate pristup internetu, a zatim pokrenite neku Office aplikaciju da biste ponovo pokrenuli čarobnjak za podešavanje sistema Office.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×