Dodeljivanje uloga administratora u usluzi Office 365 za preduzeća

Saradnici: Dajen Fiejdžel Bratislav Tomić
Poslednji put ažurirano 13. oktobra 2017.

Kao osoba koja je kupila pretplatu na Office 365 za preduzeća, vi ste globalni administrator. To znači da imate potpunu kontrolu nad paketom Office 365 proizvoda. Da biste lakše upravljali uslugom Office 365 za preduzeće, možete dodeliti korisnicima uloge administratora tako da mogu da izvršavaju zadatke u Office 365 centru administracije. Na primer, ako vam je potrebna pomoć za promenu lozinke, nekome možete dodeliti ulogu administratora lozinke.

Korisnici Za listu prilagođenih administratorskih uloga i za opis šta mogu da rade u usluzi Office 365 pogledajte članak O ulogama Office 365 administratora.

Dodeljivanje uloga administratora korisniku u vašem preduzeću

 1. Idite na sajt Kliknite ovde da biste otišli u Office 365 centar administracije. .

  Idite u Office 365 centar administracije.

  Idite u Office 365 centar administracije.

 2. U centru administracije, izaberite stavku Korisnici.

 3. Na stranici Aktivni korisnici izaberite korisnika čiju ulogu administratora želite da promenite. Otvara se stranica sa svojstvima za korisnika.

 4. Pored stavke Uloge odaberite stavku Uredi. Ako ne vidite dugme Uredi, onda nemate dozvole globalnog administratora i ne možete da dodelite uloge administratora drugim ljudima. Zatražite od globalnog administratora u preduzeću da vam dodeli uloge. U malom preduzeću, vlasnik preduzeća (osoba koja je kupila Office 365) jeste globalni administrator. U velikom preduzeću, globalni administratori su ključne osobe u IT sektoru.

  Kliknite na dugme „Uredi“ pored stavke „Uloge“.

 5. Odaberite opciju Prilagođeni administrator da biste videli listu uloga koje smo prilagodili za vas. Opis svake uloge potražite u članku O ulogama Office 365 administratora.

Više informacija o postavkama uloge administratora

 1. U polju Alternativna adresa e-pošte otkucajte adresu e-pošte koja nije povezana sa uslugom Office 365. Ova adresa e-pošte se koristi za važna obaveštenja, uključujući poništavanje lozinke za Office 365 administratorski nalog, tako da osoba mora da bude u mogućnosti da pristupi ovom nalogu e-pošte bez obzira na to da li može da pristupi usluzi Office 365 ili ne.

  Napomena: Ako ne želite da vam na alternativnu adresu e-pošte stižu obaveštenja o proizvodima, promenite željene opcije za kontakte na stranici O meni. Više informacija potražite u članku Promena željenih opcija za kontakte.

 2. Odaberite stavkuSačuvaj > Zatvori.

 3. Pored opcije Telefon u kancelarijiizaberite stavku Uredi.

 4. U polju Mobilni telefon otkucajte broj mobilnog telefona – uključujući pozivni broj za zemlju ako ga korisnik ima – koji može da primi tekstualnu (SMS) poruku. Ovaj broj telefona se koristi i prilikom poništavanja lozinke za Office 365 administratorski nalog.

  Potreban vam je mobilni telefon koji može da prima tekstualne poruke za uspostavljanje početnih vrednosti lozinki samo ako se nešto od sledećeg odnosi na vas:

  • Vaša organizacija ima prilagođen domen koji ste podesili za korišćenje sa sistemom Office 365.

  • Office 365 pretplata se sinhronizuje putem sinhronizacije direktorijuma.

 5. Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj.

Dodeljivanje uloga administratora za više korisnika

Ako znate PowerShell, pročitajte članak Dodela uloga korisničkim nalozima pomoću usluge Office 365 PowerShell. Idealna je za dodeljivanje uloga stotinama korisnika.

Koristite sledeća uputstva za dodeljivanje uloga desetinama korisnika.

 1. Idite na sajt Kliknite ovde da biste otišli u Office 365 centar administracije. .

  Idite u Office 365 centar administracije.

  Idite u Office 365 centar administracije.

 2. Izaberite stavke Korisnici > Aktivni korisnici.

 3. Na stranici Aktivni korisnici potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena korisnika čije uloge administratora želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Uredi Uređivanje .

 4. U okviru Masovne radnje odaberite stavku Uredi korisničke uloge.

 5. Odaberite uloge koje želite da dodelite, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Nije uspelo?

Ovo su najčešći problemi na koje klijenti nailaze tokom dodeljivanja uloga administratora:

 • Niste deo grupe globalnih administratora i nemate dozvole za dodeljivanje uloga administratora drugim korisnicima. Zamolite drugog administratora da dodeli uloge umesto vas.

 • Koristite Office 365 Small Business,verziju koja više nije dostupna za kupovinu. Ova uputstva se odnose na trenutne planove za Office 365 za preduzeća.

Srodne teme

Dodela uloga korisničkim nalozima pomoću tehnologije Office 365 PowerShell Autorizacija ili uklanjanje odnosa partnera
Osnovni podaci o Office 365 centru administracije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×