Dodeljivanje tasterske prečice u kontrolu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodelite tasterske prečice u kontrolu u predlošku obrasca, korisnici popunjavaju obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca možete odmah prešli sa kontrolom tako što ćete pritisnuti tastersku prečicu koju ste odredili. Korišćenje tastature za rad sa obrascem je često brže od korišćenja miša. Pored toga, ove prečice može biti koristan za osobe sa umanjenim sposobnostima kretanja da ih sprečite da koristite miš.

Napomena: Ova opcija je dostupna za sledeće kontrole: okvir za tekst za obogaćeni tekst, okvir padajuće liste, okvir sa listom, kombinovanog okvira, birača datuma, za potvrdu, dugme opcije, slika, Prilog datoteke, dugme i perom slike.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da dodelite tastersku prečicu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

  2. Izaberite karticu Više opcija.

  3. U polju Tasterska prečica upišite znak. Taster za pristup je jednostavno tasterske prečice koje koristi taster ALT kao deo na prečicu. Na primer, ako otkucate N, tasterskih prečica za tu kontrolu biće ALT + N.

    Napomena: Neke tasterske prečice su već u upotrebi Microsoft Office InfoPath i druge Microsoft Office programe. Iako možete da dodelite postojeći tasterske prečice za kontrole u predlošku obrasca, radite može uneti zabunu korisnicima koji su navikli da ove prečice za Office.

  4. Da biste se uverili da korisnici znaju da postoji tastersku prečicu, otkucajte oznaku ispred kontrole u predlošku obrasca koja sadrži prečicu. Na primer, možda ćete otkucajte ime (ALT + N) za oznaku okvira za tekst korisnici treba da otkucate svoje ime, tako da korisnici znaju da postoji je tasterske prečice povezan sa okvir za tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×