Dodela novog vlasnika nedodeljenoj grupi

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vlasnik grupe ostavi preduzeća grupi moguće pronaći samu bez vlasnika. Sadržaj u grupi to ne utiče na - sadržaja pripada grupi i nije vezana za vlasnika naloga. Da, ali bez vlasnik grupe znači da nema sa dozvolama za upravljanje grupom. Na sreću ovog problema je lako rešen bilo koje administrator u vašoj organizaciji.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću web portala

 1. Prijavite se u Office 365 portala pomoću naloga koji ima administratorska prava. Odaberite stavku grupe iz okna za navigaciju na levoj strani, a zatim grupe iz preletajućeg pregleda koja se pojavljuje.

  Izaberite stavku grupe u oknu sa leve strane okna za navigaciju da biste pristupili grupa u Office 365 zakupac
 2. Pronađite grupu iz koje treba da dodelite novi vlasnika da i kliknite na nju.

  Izaberite grupu koju želite da upravljate sa centralnom liste grupa
 3. U odeljku " vlasnici ", kliknite na dugme biste oblikovali

  Na tabli za grupe je mesto gde možete da administrirate postavke grupe
 4. U dijalogu Prikaz vlasnici odaberite stavku Dodaj vlasnici.

  Prikaz i upravljanje vlasnika grupe u dijalogu "vlasnici" Prikaz
 5. Dodavanje novog vlasnika ili vlasnika grupe. Pojedinačne grupe može da ima najviše 100 vlasnici. Je najbolja praksa da grupa ima najmanje dva vlasnici tako da odlazak jednog ne ostavi grupi bez vlasnika.

  Koristite ovaj dijalog da biste izabrali najviše 10 vlasnika da biste upravljali u grupu
 6. Kada završite, kliknite na dugme " Zatvori " u dijalogu Prikaz vlasnici , a zatim na dugme Zatvori u oknu grupe administratora.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću programa PowerShell

Ako biste radije da dodelite novi vlasnik putem PowerShell, možda zato što osoba koja je ostavila u vlasništvu broj grupa i želite da zamenite ih na svim tim grupama jedan scenario, možete da uradite to. Dodaj UnifiedGroupLinks cmdlet omogućava vam da dodate članove i vlasnike u postojeću Office 365 grupu.

PowerShell takođe olakšava da identifikujete grupe koje trenutno imate vlasnike. Da biste izvršili koji koristite ovaj scenario:

$Groups = Get-UnifiedGroup | Where-Object {([array](Get-UnifiedGroupLinks -Identity $_.Id -LinkType Owners)).Count -eq 0} `
        | Select Id, DisplayName, ManagedBy, WhenCreated
ForEach ($G in $Groups) { 
    Write-Host "Warning! The following group has no owner:" $G.DisplayName
} 

Više informacija o korišćenju alatke PowerShell za upravljanje grupama potražite u članku Upravljanje Office 365 grupe PowerShell.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću Office 365 administracija za mobilne uređaje

Ako imate iOS ili Android uređaju, možete da preuzmete i instalirate besplatnu aplikaciju Office 365 administracija mobilni u prodavnici aplikacija. Kada se instalira, prijavite se pomoću naloga koji ima administratorske dozvole. Na početnom ekranu izaberite stavku grupe, izaberite grupu treba da dodate nove vlasnika da, a zatim izaberite stavku Uredi vlasnici.

Izaberite grupu u aplikaciji Office 365 administrator da biste uredili detalje kao što su članstvo ili vlasnici.

Izaberite stavku Dodaj vlasnici u dijalogu koji se pojavljuje. Pojaviće se lista korisnika i možete da izaberete korisnika koje želite da dodelite vlasnika status na.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×