Dodela novog vlasnika nedodeljenoj grupi

Ako vlasnik grupe napusti preduzeće, grupa se može pronaći bez vlasnika. Sadržaj u grupi nije povezan sa ovim-sadržaj pripada grupi i nije povezan sa nalogom vlasnika. Ali bez vlasnika grupe, ne postoji niko sa dozvolama za upravljanje grupom. Na sreću ovaj problem lako rešava bilo koji administrator u vašoj organizaciji.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću veb portala

 1. Prijavljivanje na Office 365 portal pomoću naloga koji ima administratorske privilegije. Odaberite stavku grupe iz okna za navigaciju na levoj strani, a zatim grupe iz levice koja se pojavi.

  Izbor grupa u oknu sa leve strane navigacije za pristup grupama u Office 365 zakupcu
 2. Pronađite grupu kojoj treba da dodelite novog vlasnika i kliknite na nju.

  Izaberite grupu koju želite da upravljate na ovoj centralnoj listi vaših grupa
 3. U odeljku vlasnici odaberite stavku Uredi.

  Tabla "grupe" je gde možete da administrirate postavke za grupu
 4. U dijalogu vlasnici prikaza izaberite stavku Dodavanje vlasnika.

  Prikaz vlasnika grupe i upravljanje njima u dijalogu vlasnici prikaza
 5. Dodajte novog vlasnika ili vlasnike grupe. Pojedinačna grupa može da ima koliko i 100 vlasnika. To je najbolja praksa da grupa treba da ima najmanje dva vlasnika tako da taj odlazak ne napusti grupu bez vlasnika.

  Koristite ovaj dijalog da biste izabrali najviše 10 vlasnika za upravljanje grupom
 6. Kada završite, kliknite na dugme Zatvori u dijalogu vlasnici prikaza , a zatim na dugme Zatvori u oknu administratora grupe.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću programa PowerShell

Ako želite da dodelite novog vlasnika putem PowerShell, možda zato što osoba koja je otišla posedovala broj grupa i želite da ih zamenite jednim tekstom, to možete da uradite. Programski dodatak Add-Sindikalivgrouplinks cmdlet vam omogućava da dodate članove i vlasnike u postojeću Office 365 grupu.

PowerShell takođe olakšava identifikovanje grupa koje trenutno nemaju vlasnike. Da biste to uradili, koristite ovaj tekst:

$Groups = Get-UnifiedGroup | Where-Object {([array](Get-UnifiedGroupLinks -Identity $_.Id -LinkType Owners)).Count -eq 0} `
        | Select Id, DisplayName, ManagedBy, WhenCreated
ForEach ($G in $Groups) { 
    Write-Host "Warning! The following group has no owner:" $G.DisplayName
} 

Više informacija o korišćenju programa PowerShell za upravljanje grupama potražite u članku Upravljanje Office 365 grupama pomoću programa PowerShell.

Dodeljivanje novog vlasnika pomoću Office 365 administracije aplikacije za mobilne uređaje

Ako imate iOS ili Android uređaj, možete da preuzmete i instalirate besplatnu Office 365 admin aplikaciju za mobilne uređaje iz aplikacije App Store. Kada se instalira, prijavite se pomoću naloga koji ima administratorske dozvole. Na početnom ekranu izaberite grupe, izaberite grupu koja treba da dodate novog vlasnika, a zatim izaberite stavku Uredi vlasnike.

Izaberite grupu u Office 365 aplikaciji administracije da biste uredili detalje kao što su članstvo ili vlasnici.

Izaberite stavku Dodaj vlasnike iz dijaloga koji se pojavi. Pojaviće se lista korisnika i možete izabrati korisnike kojima želite da dodelite status vlasnika.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×