Dodela Exchange dozvola za migraciju poštanskih sandučića u Office 365

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada migrirate lokalne Exchange poštanske sandučiće u Office 365, potrebne su određene dozvole za pristup i, u nekim slučajevima, izmenu tih poštanskih sandučića. Korisnički nalog koji se koristi za povezivanje sa lokalnom Exchange organizacijom tokom migracije treba da ima te dozvole. Poznat kao administrator migracije, korisnički nalog se koristi za pravljenje krajnje tačke migracije u lokalnu organizaciju.

Administrator migracije mora imati neophodne administrativne privilegije u lokalnoj Exchange organizaciji kako bi uspešno napravio krajnju tačku migracije. Te iste administrativne privilegije su neophodne ako administrator migracije želi da napravi paket za migraciju, ako organizacija nema krajnje tačke migracije. Sledeća lista prikazuje administrativne privilegije neophodne za nalog administratora migracije za migriranje poštanskih sandučića u Office 365 pomoću različitih tipova migracije:

 • Migracija Exchange po fazama   

  Za migraciju po fazama administratorski nalog mora:

  • da bude član grupe administratora domena u usluzi Active Directory usluge domena (AD DS) u lokalnoj organizaciji.

   ili

  • da ima dodeljenu dozvolu „ FullAccess“ za svako lokalno poštansko sanduče i dozvolu „WriteProperty“ za promenu svojstva TargetAddress na lokalnom korisničkom nalogu.

   ili

  • da ima dodeljenu dozvolu „Receive As“ u lokalnoj bazi podataka poštanskih sandučića koja skladišti poštanske sandučiće korisnika i dozvolu „WriteProperty“ za izmenu svojstva TargetAddress na lokalnom korisničkom nalogu.

 • Potpuna Exchange migracija   

  Za potpunu migraciju administratorski nalog mora:

  • da bude član grupe administratora domena u usluzi Active Directory usluge domena (AD DS) u lokalnoj organizaciji.

   ili

  • da ima dodeljenu dozvolu „FullAccess“ za svako lokalno poštansko sanduče.

   ili

  • da ima dodeljenu dozvolu „Receive As“ u lokalnoj bazi podataka poštanskih sandučića koja skladišti poštanske sandučiće korisnika.

 • Internet Message Access Protocol 4 (IMAP4) migracija   

  Za IMAP4 migraciju, datoteka sa vrednostima razdvojenim zarezima (.csv) za paket za migraciju mora da sadrži:

  • Korisničko ime i lozinku za svako poštansko sanduče koje želite da migrirate.

   ili

  • Korisničko ime i lozinku za nalog u IMAP4 sistemu za razmenu poruka koji ima neophodne administrativne privilegije za pristup svim poštanskim sandučićima korisnika. Da biste saznali da li vaš IMAP4 server podržava ovaj pristup i kako da ga omogućite, pogledajte dokumentaciju za IMAP4 server.

Exchange Management Shell u lokalnoj organizaciji možete da koristite da biste brzo dodelili neophodne dozvole za migriranje poštanskih sandučića u Office 365.

Napomena: Pošto Exchange Server 2003 ne podržava Exchange Management Shell, morate da koristite Active Directory korisnika i računara za dodelu dozvola FullAccess i Exchange Server Menadžer za dodelu dozvola Receive As. Više informacija potražite u članku Kako da dodelite nalog usluge pristup svi Poštanski sandučići u usluzi Exchange Server 2003.

Informacije o migriranju poštanskih sandučića u Office 365 pomoću različitih tipova migracije potražite u članku Načini migriranja većeg broja naloga e-pošte u Office 365

Šta treba da znate pre nego što počnete?

 • Procenjeno vreme za završavanje svake procedure: 2 minuta.

 • Potrebno je da se dodeljuju dozvole pre nego što možete da izvršite ovaj postupak ili procedure. Potražite stavku „Dozvole i delegiranje” u odeljku „Primalac obezbeđujete dozvola” u temi Primaoca dozvole koje dozvole treba.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodela dozvole „FullAccess“

Sledeći primeri pokazuju različite načine za korišćenje Exchange PowerShell Add-MailboxPermission cmdlet komande za dodelu dozvole „FullAccess“ nalogu administratora migracije za poštanske sandučiće u lokalnoj organizaciji.

1. primer   
Dozvola „FullAccess“ za poštansko sanduče Save Jevtića dodeljena je nalogu administratora migracije (na primer, migadmin).

Add-MailboxPermission -Identity "Terry Adams" -User migadmin -AccessRights FullAccess -InheritanceType all

2. primer   
Dozvola „FullAccess“ za sve članove grupe za distribuciju PaketZaMigraciju1 dodeljena je nalogu administratora migracije.

Get-DistributionGroupMember MigrationBatch1 | Add-MailboxPermission -User migadmin -AccessRights FullAccess -InheritanceType all

3. primer   
Dozvola „FullAccess“ za sve poštanske sandučiće koje imaju vrednost MigBatch2 za CustomAttribute10 dodeljena je administratoru migracije.

Get-Mailbox -ResultSize unlimited -Filter {(CustomAttribute10 -eq 'MigBatch2')} | Add-MailboxPermission -User migadmin -AccessRights FullAccess -InheritanceType all

4. primer   
Dozvola „FullAccess“ za sve poštanske sandučiće u lokalnoj organizaciji dodeljena je nalogu administratora migracije.

Get-Mailbox –ResultSize unlimited –Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'UserMailbox')} | Add-MailboxPermission -User migadmin -AccessRights FullAccess -InheritanceType all

Detaljnu sintaksu i informacije o parametrima potražite u sledećim temama:

Kako da znate da dodela dozvola funkcioniše?

Pokrenite jednu od sledećih komandi da biste potvrdili da ste uspešno dodelili dozvolu „FullAccess“ nalogu administratora migracije u svakom primeru.

Get-MailboxPermission –Identity <mailbox> -User migadmin
Get-DistributionGroupMember MigrationBatch1 | Get-MailboxPermission -User migadmin
Get-Mailbox -ResultSize unlimited -Filter {(CustomAttribute10 -eq 'MigBatch2')} | Get-MailboxPermission -User migadmin
Get-Mailbox –ResultSize unlimited –Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'UserMailbox')} | Get-MailboxPermission -User migadmin

Dodela dozvole „Receive As“

Sledeći primer pokazuje kako se koristi Exchange PowerShell Add-ADPermission cmdlet komanda za dodelu dozvole „Receive As“ nalogu administratora migracije za „Bazu podataka poštanskih sandučića 1900992314“.

Add-ADPermission -Identity "Mailbox Database 1900992314" -User migadmin -ExtendedRights receive-as

Detaljne sintaksu i informacije o parametrima potražite u Dodavanje ADPermission.

Kako da znate da dodela dozvola funkcioniše?

Potvrdite da ste uspešno dodelili dozvolu „ReceiveAs“ nalogu administratora migracije u primeru. Pokrenite sledeću komandu.

Get-ADPermission -Identity "Mailbox Database 1900992314" -User migadmin

Dodela dozvole „WriteProperty“

Sledeći primeri pokazuju različite načine za korišćenje Exchange PowerShell Add-ADPermission cmdlet komande za dodelu dozvole „WriteProperty“ nalogu administratora migracije za izmenu TargetAddress svojstva za lokalne korisnike naloge. Ova mogućnost je neophodna za izvršavanje Exchange migracije po fazama ako administrator migracije nije član grupe administratora domena.

1. primer   
Dozvola „WriteProperty“ za izmenu TargetAddress svojstva za korisnički nalog Srećka Tešića dodeljena je nalogu administratora migracije (na primer, migadmin).

Add-ADPermission -Identity "Rainer Witte" -User migadmin -AccessRights WriteProperty -Properties TargetAddress

2. primer   
Dozvola „WriteProperty“ za izmenu svojstva TargetAddress za sve članove grupe za distribuciju PaketZaMigracijuPoFazama1 dodeljena je nalogu administratora migracije.

Get-DistributionGroupMember StagedBatch1 | Add-ADPermission User migadmin -AccessRights WriteProperty -Properties TargetAddress 

3. primer   
Dozvola „WriteProperty“ za izmenu svojstva TargetAddress za sve korisničke naloge koji imaju vrednost StagedMigration za CustomAttribute15 dodeljena je nalogu administratora migracije.

Get-User -ResultSize unlimited -Filter {(CustomAttribute15 -eq 'StagedMigration')} | Add-ADPermission -User migadmin -AccessRights WriteProperty -Properties TargetAddress

4. primer   
Dozvola „WriteProperty“ za izmenu svojstva TargetAddress za sve poštanske sandučiće korisnika u lokalnoj organizaciji dodeljena je nalogu administratora migracije.

Get-User –ResultSize unlimited –Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'UserMailbox')} | Add-ADPermission -User migadmin -AccessRights WriteProperty -Properties TargetAddress

Detaljnu sintaksu i informacije o parametrima potražite u sledećim temama:

Kako da znate da dodela dozvola funkcioniše?

Potvrdite da ste administratorskom nalogu uspešno dodelili dozvolu za pisanje svojstva, pokrenete jednu od sledećih komandi da biste potvrdili da je data dozvola za izmenu svojstva „TargetAddress“ pomoću komande u svakom primeru.

Get-ADPermission –Identity <mailbox> -User migadmin
Get-DistributionGroupMember MigrationBatch1 | Get-ADPermission -User migadmin
Get-Mailbox -ResultSize unlimited -Filter {(CustomAttribute15 -eq 'StagedMigration')} | Get-MailboxPermission -User migadmin
Get-Mailbox –ResultSize unlimited –Filter {(RecipientTypeDetails -eq 'UserMailbox')} | Get-ADPermission -User migadmin
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×